Rezultatele concursului de artă desfășurat în cadrul programului educațional „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe!”

Concursul de artă lansat în cadrul programului educațional „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe!” s-a încheiat pe 15 mai 2017, iar în urma jurizării au fost aleși câștigătorii premiilor puse la bătaie. Locul I a fost ocupat de elevii din clasa a I a D de la Școala Gimnazială ,,I.G. Duca” Petroșani. Clasa situată pe locul I va fi recompensata cu premiul de gradul I ce constă într-o tablă digitală, profesorul coordonator va primi un ceas de mână Smart Watch și un set de suveniruri cu logo-ul campaniei, iar elevii vor primi table de scris și câte două recipiente pentru micul dejun.

Concursul de artă a fost lansat în noiembrie 2016 în școlile din România ca parte a programului educațional „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe!” finanțat de Uniunea Europeana, Polonia, precum și din bugetul Fondului de Promovare a Fructelor și Legumelor. Obiectivul concursului a fost acela de a încuraja activitățile educaționale interactive care sa promoveze beneficiile consumului zilnic de legume și fructe în rândul copiilor din clasele primare. Fructele și legumele sunt componente importante ale unei alimentații sănătoase, iar consumul zilnic poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si al anumitor tipuri de cancer. Sarcina concursului a constat în realizarea unui proiect artistic colectiv prin care să evidențieze proprietățile sucurilor și mousse-urilor, într-o manieră cât mai distractivă și creativă.mousse-si-suc-logoÎn urma jurizării au fost aleși câștigătorii concursului, iar pe locul I se află elevii din clasa a I a D de la Școala Gimnazială ,,I.G. Duca” Petroșani, urmați de elevii din clasa a IV a de la Școala Gimnazială Rogova care se situează pe locul al II lea și de elevii din clasa a II a B de la Școala ,,Octavian Goga”, Oradea, situați pe locul al III lea. Premiile pentru clasele care au ocupat locul al II lea și locul al III lea constau într-un proiector. De asemenea, profesorii coordonatori vor primi un coș de bicicletă, un ceas de mână Smart Watch și un set de suveniruri cu logo-ul campaniei, iar elevii vor fi recompensați cu câte o tablă de scris și două recipiente pentru mâncare.

În cadrul concursului ai fost desemnați și câștigătorii premiilor de onorare care au ocupat locurile IV și V. Pe locul al IV lea se clasează elevii din clasa a III a B de la Școala Gimnazială Specială din Baia Mare, iar pe locul al V lea se situează elevii din clasa a III a B de la Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca din București. Aceștia din urmă vor primi table magnetice, iar profesorii vor intra in posesia unui set de suveniruri cu logo-ul campaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *