free download 78 travel guides written by experts

Rezultate preliminare pozitive pentru Enel la o licitație în Portugalia

  • Endesa Generación Portugal, filiala companiei spaniole Endesa, parte din grupul Enel, a primit dreptul de a conecta la rețeaua națională 99 MW dintr-un nou proiect solar + stocare, în baza unui contract pe 15 ani cu Sistemul Energetic Național al țării.
  • Investiția în construcția proiectului care va fi situat în regiunea Algarve se va ridica la aproximativ 90 de milioane de euro, data estimată la care proiectul va deveni operațional fiind anul 2024
  • Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului Enel, va dezvolta, construi și opera noua instalație

Roma – Endesa Generación Portugal, filială a companiei spaniole Endesa, parte a grupului Enel, a câștigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară + capacitate de stocare, conform rezultatelor preliminare ale celei de-a doua licitații pentru energie din surse regenerabile organizată de guvernul portughez prin DGEG (Direção-Geral de Energia e Geologia).

Instalația, care va fi dezvoltată, construită și operată de către Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului Enel, va fi primul proiect de energie regenerabilă + stocare pe care grupul îl dezvoltă în Peninsula Iberică.

„Cu această atribuire, confirmăm dedicarea noastră pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie din Peninsula Iberică, de această dată în Portugalia, o piață-cheie pentru noi și pentru angajamentul nostru cu privire la tranziția energică și adoptarea unui model mai sustenabil de generare a energiei electrice”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power și Head of Global Power Generation la Enel. „Dezvoltarea de noi capacități regenerabile integrate cu stocarea energiei va contribui la atingerea obiectivelor de decarbonizare atât ale Grupului, cât și ale țării, și va promova înlocuirea progresivă a generării convenționale de energie cu surse cu emisii zero, sporind în același timp flexibilitatea rețelei, datorită capacității de stocare integrate în proiect”.

Enel logo

Proiectul, care este estimat să devină operațional în 2024, va fi situat în regiunea Algarve, iar construcția acestuia va presupune o investiție de aproximativ 90 de milioane de euro.

În conformitate cu regulile licitației, Enel va avea dreptul să conecteze noul proiect de energie solară + stocare la rețeaua națională, în baza unui contract pe 15 ani cu Sistemul Energetic Național al țării. Licitația DGEG a fost lansată pentru aproximativ 700 MW în proiecte noi de energie solară și în proiecte noi de energie solară + stocare, în conformitate cu obiectivul Portugaliei de a avea emisii neutre de carbon până în 2050.

Rezultatul preliminar al licitației este pe deplin în conformitate cu strategia de decarbonizare a Enel, care are drept scop stimularea creșterii amprentei regenerabile a Grupului, inclusiv prin combinarea noilor capacități cu stocarea de energie. Enel Green Power a început recent construcția unui proiect de energie solară + stocare în Texas și are proiecte de acest gen pentru peste 160 MW aprobate în prezent sau în curs de construcție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *