free download 78 travel guides written by experts

Rezultate îmbucurătoare pentru Licitația de Vară Artmark

Licitația de Vară Artmark 2016 s-a finalizat joi noapte cu un total ce a depășit estimările, de peste 550.000 euro, în creștere cu 15% față de rezultatele Licitației de Vară 2015. Rezultatele încurajatoare ale Licitației de artă de Vară probează rezistența pieței de artă românească la recesiunea economică și revenirea treptată la un trend stabil către crescător al pieței valorilor culturale naționale.

Cele mai importante două loturi ale licitației, „Mare albastră” de Ion Țuculescu și „Natură statică cu cireșe, caise și tutun” de Theodor Aman s-au adjudecat pentru 65.000, respectiv 75.000 euro, prima peste limita maximă a estimării, cea de-a doua în interiorul intervalului estimativ.

Rezultate semnificative a mai înregistrat Nicolae Dărăscu, cu 5 loturi adjudecate din 5, marcând un total de 53.500 euro. De amintit și recordul personal al lui Alexandru Phoebus, artist ce apare în piață rarisim, a cărui pictură „Muncitor cu pâine” a fost adjudecată pentru 7.500 euro, cel mai ridicat nivel de până azi.

O mențiune specială se cuvine adresată numărului mare de participanți la licitație, dintre care 129 de palete active, ce au energizat sala de licitație de la Athenee Palace Hilton, plină până la refuz, fie că licitarea s-a petrecut din sală, fie online sau prin telefon. Inedit faptul că cel mai mare preț al licitației a fost oferit de o paletă ce a participat online – 75.000 euro pentru pictura lui Theodor Aman.

Ultimele licitații ale verii și, totodată, anului de licitație 2015-2016, vor fi cele organizate marți 12 iulie – Orientalism și Mari Poeți Români, respectiv joi 14 iulie – Postmodernism și Artă Contemporană și Licitația de Ceasuri și Bijuterii, ale căror expoziții s-au deschis deja, la Palatul Cesianu Racoviță, sediul Artmark (în proximitatea Muzeului Național de Artă și a Muzeului Theodor Aman).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *