free download 78 travel guides written by experts

Rezultate financiare RBL

· Depunerile clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte au crescut anul trecut cu 34% fata de 2013;
· Valoarea creditelor acordate de RBL in 2014 a fost cu 31% mai mare fata de anul anterior.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) administra, la sfarsitul anului 2014, contractele de economisire-creditare pentru un numar de 217.000 de clienti, in crestere cu peste 10% fata de 2013, ceea ce confirma dezvoltarea constanta a activitatii bancii.

La 31.12.2014 valoarea totala a contractelor semnate de catre clientii RBL ajunsese la 3,2 miliarde lei, in crestere cu 14% fata de anul anterior. Suma de 3,2 miliarde lei reprezinta valoarea potentialului de investitii in domeniul locativ accesibil clientilor bancii pe termen mediu si lung (depuneri si credite).

O tendinta ascendenta, peste media pietei, a avut si valoarea totala a depunerilor efectuate de clienti, care a fost cu 34% mai mare comparativ cu anul 2013, soldul total aferent contractelor de economisire-creditare atingand, la sfarsitul anului 2014, cifra de 451 milioane lei.

La 31.12.2014, RBL a raportat un nivel total al activelor de 527 milioane lei, in crestere cu peste 30% fata de anul 2013.

”Finantarea sustenabila a proiectelor locative ale familiei este o preocupare importanta a oricaruia dintre noi.

Sistemul de economisire-creditare ofera solutii in acest sens, iar cresterea constanta a activitatii bancii demonstreaza atractivitatea tot mai mare a sistemului bauspar. Preocuparea noastra cea mai mare a fost si este de a creste activitatea de creditare in conditii de risc minim pentru clienti si pentru banca.

Contractand o finantare in lei, cu dobanda fixa, clientul evita riscul de rata de schimb si cel de rata dobanzii.

Finantand clienti cu un istoric de economisire cunoscut, banca minimizeaza costul cu provizioanele.”, a spus Aurelia Cionga – Presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Valoarea creditelor acordate de RBL in 2014 a fost de 35 milioane lei, in crestere cu 31% fata de valoarea inregistrata cu un an inainte.

In 2014, valoarea medie a finantarilor prin creditele garantate cu ipoteca a fost de 140.000 lei, in crestere cu 6% fata de 2013, in timp ce valoarea medie a creditelor negarantate a fost de 27.000 lei, cu 5% mai mare fata de anul anterior.

Creditele garantate cu ipoteca au fost solicitate in principal de clienti care au achizitionat imobile (60% din volumul total de credite cu ipoteca), iar creditele fara ipoteca au fost acordate in mare parte pentru modernizarea imobilelor (82% din volumul total de credite fara ipoteca).

Dezvoltarea activitatilor de economisire si creditare au condus la cresterea veniturilor nete atat a celor din dobanzi (cu 9 % fata de 2013) cat si a celor din comisioane (cu 3% fata de 2013).
In 2014, RBL a obtinut un profit net de peste 1,7 milioane lei, in usoara crestere (4%) fata de anul anterior.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, destinate imbunatatirii situatiei locative.

Clientii, care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp, au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5% pe an, in functie de produsul ales. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv, o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro (echivalentul in lei), la care se adauga dobanda bancii.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele 3 avantaje majore:
– Eficienta financiara: randament bun in faza de economisire ce s-a situat peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare
– Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda
– Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele 525 de agentii Raiffeisen Bank si prin parteneri.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 – 22:00 si sambata intre orele 9:00 -17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro..

Bucuresti, 22.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *