free download 78 travel guides written by experts

Rezolutii de securitate pentru noul an

G DataG Data recomandă utilizatorilor să-și asigure securitatea computerelor în așteptarea anului ce bate la ușă

Să te lași de fumat, să pierzi în greutate, să-ți petreci mai mult timp cu familia și copiii – lista cu decizii ce merită a fi luate în seamă în așteptarea Anului Nou este adesea lungă. Un lucru foarte important ce nu trebuie neglijat este securizarea computerelor și dispozitivelor personale – altfel, infractorii cibernetici își pot aloca timpul pentru a le ataca. G Data face un apel la utilizatorii de Internet pentru a verifica și, dacă e cazul, a actualiza securitatea computerelor, a telefoanelor inteligente și a tabletelor în anul ce urmează. Providerul de securitate german a alcătuit o listă cu opt rezoluții menite a-i ajuta pe utilizatori.

"Securitatea inadecvată a computerelor și a dispozitivelor mobile facilitează infractorilor atacurile împotriva utilizatorilor și sustragerea datelor, precum informații de pe cărți de credit sau date de acces la servicii de plăți sau magazine online ," explică Eddy Willems, G Data Security Evangelist. "În acest sens, breșele de securitate neacoperite din programe sau sisteme de operare neactualizate și aplicațiile manipulate de pe dispozitivele mobile, sunt porți ideale pentru atacatori. Utilizatorii ar trebui să vadă Anul Nou ca pe o oportunitate de a-și securiza computerele, smartphone-urile și tabletele."

Rezoluții de securitate pentru 2014

Decizii generale pentru utilizatorii de Internet

  • Instalarea unei soluții de securitate: O soluție stabilă de securitate este unul dintre instrumentele fundamentale ale unui utilizator de Internet. Pe lângă protecția antivirus, este indicat să includă și un firewall, filtru antispam și protecție în timp real împotriva amenințărilor de pe web, și să primeasca actualizări în perioade de timp regulate.
  • Instalarea tuturor actualizărilor: Este recomandat ca sistemele de operare și toate celelalte aplicații instalate să fie complet actualizate, prin descărcarea patch-urilor, pachetelor de service și update-urilor disponibile. Programele uzate moral care nu mai primesc suport din partea furnizorului ar trebui să fie înlocuite cu versiuni noi.
  • Ștergeți conturile online neutilizate: Servicii de plata online, rețele sociale, magazine online, furnizori de servicii de email – utilizatorii de Internet au o gamă largă de conturi online diverse. Este utilă verificarea necesității acestora, iar în cazul în care datele de acces nu mai sunt folosite ar trebui șterse din motive de securitate.
  • Schimbați parolele: Este recomandată schimbarea periodică a parolelor folosite pe conturile magazinelor online, rețelelor sociale și de pe alte portaluri de pe net. Parolele sigure constau dintr-o succesiune de numere, caractere speciale, litere mari și litere mici. Atenție: evitați termeni uzuali, deoarece pot ușura munca hackerilor.
  • Salvați datele: O funcție de backup poate salva date importante, precum pozele cu familia sau videoclipuri din vacanță, în cazul în care sistemul cedează în urma unei infecții. În plus, o imagine a sistemului poate salva întreg hard-discul cu toate programele instalate. Soluțiile complete de securitate includ un modul de backup, nefiind necesară achiziționarea de programe dedicate.

Rezoluții pentru dispozitive mobile

  • Securizați smartphone-urile și tabletele: Dispozitivele mobile au aceeași nevoie de securitate ca și computerele. Astfel, se recomandă ca acestea să fie echipate cu aplicații de securitate comprehensive. Acestea ar trebui să includă protecție fiabilă împotriva aplicațiilor periculoase și să asigure dispozitivele împotriva consecințelor cauzate de o eventuală pierdere.
  • Aplicații doar din surse de încredere: Se recomandă ca aplicațiile să fie descărcate doar din magazine de încredere precum Google Play sau din magazinele furnizorilor și producătorilor de dispozitive. Când se procedează în acest mod, ar trebui verificate cu grijă permisiunile solicitate. Cu soluția G Data InternetSecurity for Android instalată, se efectuează o verificare temeinică a permisiunilor.
  • Copii de rezervă pe computer: Utilizatorii ar trebui să-și salveze cu regularitate pe computer datele de pe telefoane inteligente sau tablete pentru a nu risca pierderea acestora.
Bucuresti, 17.12.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *