cleaning show toamna top
Shadow

Reziliență

Bogdan Hrib
Editura Tritonic

Ana Coman este o tânără care lucrează la I.C.R. în Londra și care este găsită moartă în apropierea unei plaje. Se consideră a fi o sinucidere.

Tatăl ei, Pavel Coman, un important om de afaceri român, cu interese în sectorul naval, nu crede că fata lui s-a sinucis și îl angajează pe Stelian Munteanu să afle mai multe. În paralel își trimite și omul de încredere, pe Jack King, la Londra pentru a se ocupa de multe detalii și a face o investigație separată.

La puțin timp Pavel Coman este omorât. Exact înaintea unei întâlniri cu Stelian Munteanu.

Lucrurile se complică și mai mult când soția lui Munteanu, Sofia, care lucra la o companie în Londra, este împușcată.

rezilienta bogdan hrib

Stelian Munteanu este un jurnalist, editor, dar a făcut, de-a lungul timpului, și câteva investigații cu ramificații interesante. Și-a făcut prieteni în servicii, dar și în cadrul poliției.

Și de această dată cunoscuții sunt implicați – cu atât mai mult cu cât Tony Demetriade, prieten cu Stelian Munteanu și angajat al poliției, este desemnat să investigheze cazul Coman. Intervine și Ionescu – un reprezentant alunecos al serviciilor, dar și DCI Angela Darlow, care ajunge chiar și în România.

Reziliență este un roman în seria Stelian Munteanu (se poate citi și independent de celelalte romane ale seriei), iar intriga este doar un pretext pentru a aduce la suprafață multe subiecte actuale.

Acțiunea are loc în 2019 (aproape de aniversarea de un an de la evenimentele din 10 august). Povestea aduce în atenție și fake-news, implicarea economicului în politic, luptele din culise în toate structurile și interesele variate (și, poate, nebănuite) în zona Balcanilor. Dar nu vă spun mai multe, pentru că vreau să vă las să descoperiți voi ce se întâmplă în roman și cum se leagă totul.

Eu pot să vă avertizez însă că odată ce începeți această carte vă va fi foarte greu să o lăsați din mână. Chiar din prima parte – Personajele – fiecare pagină vă va atrage și vă va face să citiți mai departe pentru a vedea cum se leagă totul și dacă intuiți ce s-a întâmplat cu Ana și Pavel Coman și ce legătură ar putea fi între ei și Stelian Munteanu și celelalte personaje.

Romanul este foarte bine scris – se vede experiența de autor și editor a lui Bogdan Hrib. Tabloul de ansamblu se construiește pas cu pas, curiozitatea este peremanent stârnită, suspansul are un ritm ascendent, iar personajele sunt bine conturate și variate ca tipologie. Dacă vă doriți să îl descoperiți pe acest autor român (în caz că nu ați citit alte cărți scrise de el), ori dacă vă doriți să citiți noul său roman, atunci Reziliență este o alegere foarte bună.

Romanul a fost tradus și în engleză și este bine primit de public.

Leave a Reply

Your email address will not be published.