free download 78 travel guides written by experts

Rezilienta. Secretul puterii psihice

RezilientaChristina Berndt
Editura ALL Educational

Stresul este una dintre marile probleme ale zilelor noastre. Pana si copiii ajung sa spuna „sunt stresat” de mici. Suprasolicitarea si sindromul de burnout, apar din ce in ce mai des – iar statisticile nu sunt deloc bune aproape nicaieri in lume. De exemplu, in Finlanda o cercetare „a aratat ca fiecare al patrulea matur sufera de usoare forme de burnout, iar trei procente din populatia matura” sunt afectate serios.

Exista insa unele persoane care sunt mai rezistente. Ele reusesc sa faca fata cu brio presiunilor, solicitarilor, sunt capabile sa se „adune” mai repede dupa o perioada dificila sau chiar dupa un esec. Revenirea dupa o problema este de asemenea un subiect important si sensibil in ziua de azi cand aproape nimic nu mai este sigur. Acesti oameni care reusesc sa se descurce mai bine decat ceilalti se bucura de „rezilienta”, iar autoarea ne invita, prin intermediul a numeroase exemple edificatoare, sa aflam mai multe despre ei si despre ceea ce ii face mai puternici pentru a putea invata din experientele lor si pentru a putea face fata cu succes incercarilor si presiunilor zilnice.

Christina Berndt include si informatii din cadrul celor mai recente studii alaturi de exemplele din viata a diverse persoane. „Calatoria” propusa de autoare incepe cu dovezi ca avem nevoie de tarie in viata de zi cu zi, continua cu identificarea caracteristicilor oamenilor puternici si cu experiente dure ale acestora (cu scopul de a identifica sursa acestei puteri a lor), ajunge apoi in zona celor mici – „cum se pot cali copiii” – si se incheie cu „invataminte pentru viata de zi cu zi”. O carte cu un puternic accent practic, un volum de ajutor tuturor celor care simt ca nu mai fac fata solicitarilor zilnice, o lucrare cu multe exemple din care se poate invata cate ceva.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *