free download 78 travel guides written by experts

Reynaers: siguranta oamenilor depinde de sistemele alese pentru fatade

Reynaers Aluminium apreciază că alinierea la normele de siguranță europene se va face prin alegerea unor sisteme de calitate.

Reynaers Aluminium, furnizorul principal european de sisteme de aluminiu, a anunțat în cadrul ConstructExpo că se așteaptă ca piața sistemelor de aluminiu să fie pozitiv influențată de alinierea la standardele europene.

La ora actuală în România, în majoritatea instituțiilor publice, ramele clasice din lemn pentru ferestre au fost înlocuite cu sisteme pe bază de PVC, care nu respectă normele europene în caz de incendiu. Dacă iau foc, ramele din PVC degajă fum toxic. Reprezentanții Reynaers apreciază că în timp acestea ar trebui înlocuite cu tâmplărie de aluminiu. Acest segment se referă și la școli, spitale, muzee, în general insituții publice.

Pe segmentul de clădiri de birouri, sistemele de aluminiu primează și se referă și la pereți cortină, parasolare, grile de ventilație, luminatoare. Aici sunt importante din punct de vedere al siguranței investiției standardele pe care le respectă sistemele, adică rezistența la cutremur, incendiu, pe lângă cele de bază de termoizolare, izolare fonică și ventilare. Reynaers deține propriul Institut de cercetări unde sunt testate produsele cu privire la rezistența la apă, vânt, foc, impact, acustic, durată de viață, etc. Ca urmare, compania este în măsură să ofere o garanție a produselor de zece ani, care este acoperită de o poliță de asigurare care preia riscuri de până la 500.000 euro daune pe proiect.

“Piața sistemelelor din România este la ora actuală de 80 de milioane de euro. Ea a fost influențată negativ de criza din imobiliare și construcții. Reynaers Aluminium se așteaptă la un reviriment sesizabil anul acesta, care va fi tradus în vânzări cel mai devreme în 2012” a apreciat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium pentru România. “Un aport pozitiv l-ar fi avut și fondurile europene, dacă factorii de decizie ar fi ales calitatea și siguranța în detrimentul unui preț mai mic pe hârtie”, a adăugat oficialul companiei.

Piața sistemelor de aluminiu se împarte ca funcționalitate în sectorul de clădiri de birouri, clădiri de utilitate publică (școli, spitale, instituții publice), clădiri funcționale (show-room-uri, galerii) și sectorul rezidențial.

propriu-zise, dar și în zona de renovări. De asemenea, e de așteptat ca în următorii cinci ani să ia avânt și sectorul rezidențial, în special construcția de case pentru clasa de mijloc.

Pentru următorii trei ani, Reynaers Aluminium are ca țintă în România creșteri anuale de 15%, care s-ar traduce într-o cifră de afaceri pentru anul următor de 3 milioane de euro.

Compania se declară un partener al arhitecților încă din momentul proiectării, în calitate de consultant tehnic care poate să ofere informații care adaugă valoare proiectelor. Compania Reynaers discută direct cu atelierele de tâmplărie din aluminiu și cu investitorii care finanțează proiectele. O astfel de colaborare are ca efect realizarea unei clădiri cu plus de valoare, și un confort garantat ocupanților acelei clădiri.

În portofoliul internațional al Reynaers se află clădiri precum sediul Coca-Cola din Madrid, parcul tematic Ferrari din Abu-Dhabi sau Vitam’ Parc, un mare centru de recreere din Franța. În România, clădiri precum Brașov Business Park, ADAMA Office Building, RAMS Business Park, Complex Rezidențial Averescu, Aeroportul Otopeni, Plaza Romania au fost realizate cu sisteme Reynaers.

Despre Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium este liderul european în furnizarea soluțiilor inovatoare și durabile de aluminiu. Acestea includ o gamă largă de sisteme de ferestre și uși, pereți cortină, sisteme de glisare, luminatoare, verande, grile de ventilație. Înființată în anul 1965 și cu sediul în Duffel (Belgia), Reynaers Aluminium are birouri în peste 30 de țări din întreaga lume.

Mai multe pe www.reynaers.ro.

Bucuresti, 14.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *