free download 78 travel guides written by experts

“Revolutionary Road”/”Nonconformistii”, pe DVD si Blu-ray

Dupa succesul urias din “Titanic”, blockbusterul care a “scufundat”, in 1997, concurenta la Oscar cu nu mai putin de 11 trofee, Leonardo DiCaprio si Kate Winslet formeaza un nou cuplu in „Revolutionary Road” / „Nonconformistii”, o drama despre libertate si alienarea in familie, dupa romanul omonim al lui Richard Yates. Regizat de Sam Mendes, sotul lui Kate Winslet, filmul a primit 3 nominalizari la Oscar si este disponibil acum pe DVD si Blu-ray si in Romania.

In anii ‘50, un cuplu american, April (Kate Winslet, castigatoarea unui Glob de Aur pentru acest rol) si Frank Wheeler (Leonardo DiCaprio) se muta intr-o suburbie new-yorkeza, pe strada numita, simbolic, “Revolutionary Road”. Aparent, par familia perfecta, insa, pe masura ce se acutizeaza rutina si presiunea pe care o implica educatia celor doi copii, realizeaza ca duc o viata mediocra si sunt profund nefericiti: Frank isi uraste slujba, desi nu stie ce-si doreste cu adevarat, iar April, consolandu-se cu esecul unei cariere incipiente de actrita, este casnica. Amandoi se simt captivi intr-un mecanism care le dicteaza viata dupa reguli parca prestabilite, iar timpul trece, indiferent, peste ei, promitand un viitor la fel de tern. Dupa cum spune John (Michael Shannon, nominalizat la Oscar pentru acest rol), fiul considerat nebun al agentei imobiliare Helen (Kathy Bates), “daca-ti doresti o casa, trebuie sa ai o slujba. Daca-ti doresti o casa frumoasa, trebuie sa ai o slujba care nu-ti place”.

Cand April propune sa se mute in Paris, oras pe care Frank il iubeste pentru ca “acolo, oamenii traiesc cu adevarat”, speranta unui nou inceput le reda increderea in viitor. Planul ii entuziasmeaza pe zi ce trece, cu atat mai mult cu cat prietenii lor sunt indignati de ideea ca April sa-si intretina, o vreme, sotul. Hotararea lui Frank paleste insa cand superiorii ii propun o slujba mult mai bine platita. Totodata, pe masura ce relatia li se deterioreaza intr-un cerc vicios de adultere, reprosuri si accese de gelozie, angoasele inabusite si frustrarile latente ies la iveala, conflictul conjugal izbucneste violent, iar Parisul risca sa ramana, pentru ei, doar o fantasma. Numai ca April este dispusa sa faca orice pentru a pune capat acestei existente lipsite de orizont.

O drama profunda, despre singuratatea in doi, despre libertate si responsabilitate, despre curajul de a fi autentic intr-o lume guvernata de conventii si prejudecati, despre balanta intre libertatea personala si devotamentul fata de planurile impartasite cu partenerul de viata.

Pelicula „Revolutionary Road” / „Nonconformistii” este acum disponibila pe DVD si Blu-ray insotita de comentariul regizorului Sam Mendes si al scenaristului Justin Haythe, making of si scene taiate. Un film distribuit de Prooptiki Romania in magazinele Diverta, Media Galaxy, Carrefour, Flanco, Altex, Real, Libraria Alexandria, Dedeman, Librariile Humanitas, Librariile Carturesti, MyMovie si altele.

Bucuresti, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *