free download 78 travel guides written by experts

Revenire de succes in DTM: Priaulx in puncte pentru BMW

BMW s-a întors în DTM – şi imediat a intrat în acţiune la turbulenta cursă de deschidere a sezonului 2012, ce a avut loc pe Hockenheimring (Germania). Andy Priaulx (Marea Britanie), pilot BMW Team RBM, a fost singurul dintre cei şase piloţi BMW care a parcurs cele 40 de tururi fără vreun incident notabil.

Sub atenta privire a membrilor Consiliului Director al BMW AG, Dr.-Ing. Herbert Diess (dezvoltare), Dr.-Ing. Klaus Draeger (achiziţii şi reţele de furnizori) şi Ian Robertson (vânzări şi marketing, respectiv vânzări retail viitoare), Priaulx a trecut linia de sosire pe locul al şaselea, la comenzile modelului Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM, astfel că a acumulat opt puncte. Triplul campion mondial de turisme a încheiat la 28,4 secunde în spatele lui Gary Paffett (Marea Britanie), care a câştigat cursa pentru Mercedes.

Pornit dintr-a treia poziţie a grilei de start, Dirk Werner (Germania, E-POSTBRIEF BMW M3 DTM) a fost acroşat de pilotul Ralf Schumacher (Germania / Mercedes) chiar la începutul cursei şi s-a văzut retrogradat la coada plutonului. Bruno Spengler (Canada, BMW Bank M3 DTM), aflat chiar în spatele lui Schumacher la momentul incidentului, nu a putut face nimic pentru a evita coliziunea cu fostul pilot din Formula 1 şi a fost obligat să abandoneze.

În tot acest tumult, campionul en-titre din DTM, Martin Tomczyk (Germania), a fost obligat să iasă de pe pistă, iar maşina pilotată de el, BMW M Performance Parts M3 DTM, a suferit daune. În consecinţă, prima cursă a lui Tomczyk din noua eră DTM a fost şi ea întreruptă prematur, după numai câteva tururi. Joey Hand (SUA, SAMSUNG BMW M3 DTM) a fost lovit de un alt competitor şi a efectuat un tête-à-queue în acul de păr, pierzând timp şi poziţii. În cele din urmă, el a încheiat pe locul al 13-lea. Augusto Farfus (Brazilia, Castrol EDGE BMW M3 DTM) s-a clasat pe poziţia a 15-a, în timp ce Werner a terminat al 17-lea.

Foşti piloţi BMW în DTM, Roberto Ravaglia (Italia), Eric van de Poele (Belgia), Harald Grohs (Germania) şi Steve Soper (Marea Britanie) au fost la Hockenheim pentru a asistat la prima participare BMW în DTM după o pauză de 20 de ani şi, în ciuda rezultatelor mai puţin fericite, BMW a tras concluzii pozitive din această cursă. De-a lungul întregului week-end, 142.000 de spectatori au asistat la prima confruntare în DTM a celor trei constructori germani de automobile premium. În calificările de sâmbătă, patru dintre cei şase piloţi BMW au încheiat în Top 10.

Jens Marquardt (directorul BMW Motorsport):

"Per total, sunt mulţumit de revenirea noastră în DTM. Nimeni nu ştia cu exactitate care va fi echilibrul de valori la startul noii ere DTM. Performanţele neaşteptat de solide din calificările de sâmbătă şi locul al şaselea reuşit de Andy în cursa de duminică sunt doar o recompensă pentru munca asiduă a întregii noastre echipe. Un compliment mare şi mulţumiri merită toate echipele BMW şi toţi cei de la BMW Motorsport. Am făcut primul pas – şi vom continua să ne urmăm drumul. Este o veste bună pentru fani că trei constructori sunt la un nivel apropiat. Va trebui să aşteptăm şi să vedem cum ne vom comporta pe alte circuite din calendar. Suntem conştienţi de provocarea majoră care ne aşteaptă într-un campionat aşa de disputat cum este DTM. Adversarii noştri au mult mai mulţi ani de experienţă decât noi. Vrem să surmontăm acest dezavantaj cât mai curând posibil."

Andy Priaulx (#15, BMW Team RBM, locul al şaselea):

"Când a început week-endul de cursă, dacă mi s-ar fi spus că voi fi pe locul al şaselea, aş fi fost foarte fericit, aşa că ştiţi cum mă simt acum. M-am bucurat nespus de această cursă şi de întregul spectacol DTM. Primele tururi au părut ca o cursă de sprint, după care am vrut să obţinem un rezultat bun şi să marcăm puncte cât mai multe. După primul pit stop m-am trezit în mijlocul plutonului, ceea ce a fost distractiv. A fost un week-end cu adevărat extraordinar, iar maşina mea – Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM – a fost excelentă astăzi. Am venit la Hockenheim fără experienţă în DTM, dar acum ştim că avem un pachet fantastic pentru începutul campaniei noastre în campionat."

Hockenheim / Bucuresti, 30.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *