free download 78 travel guides written by experts

COOLmea Revelionului la TVR 2

Multe filme, multă muzică, multă distracţie, aceasta este reţeta pe care echipa TVR 2 a urmat-o în pregătirea programului la trecerea dintre ani.

Cele mai diverse genuri cinematografice: comedii, super acţiune, de dragoste şi de aventuri, filme cu mari actori, sau multi premiate, toate acestea sunt programate la TVR 2 în ultimele zile ale anului 2007 şi în primele zile ale noului an. Câteva dintre titluri sunt: Întoarcerea lui Merlin (cu: Adrian Paul şi Tia Carrere, luni, 31 decembrie, 13.55), Nevastă la pachet (cu: Nicole Kidman şi Ben Chaplin, marţi, 1 ianuarie, 01.00), Profeţiile omului molie (cu: Richard Gere şi Debra Messing, marţi, 1 ianuarie, 02.40), Ella fermecată (cu: Anne Hathaway şi Minnie Driver, marţi, 1 ianuarie, 13.45), Eu cu cine mă mărit? (cu: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, marţi, 1 ianuarie, 20.00), Regina Margot (cu: Isabelle Adjani şi Daniel Auteuil, marţi, 1 ianuarie, 22.15 şi miercuri, 2 decembrie, 22.30). La capitolul muzică, TVR 2 a programat în ultima zi a anului, pe 31 decembrie de la ora 12.50, un program folcloric special, de la ora 15.35 o Retrospectivă 2007 a celor mai importante evenimente muzicale de la TVR 2, iar de la ora 20.30 un concert susţinut de Julio Iglesias în Los Angeles.
Pentru ultimele ore ale anului 2007 şi primele din 2008, mai precis de la ora 22.00, TVR 2 a pregătit un program special de divertisment, invitându-vă să petreceţi schimbarea anilor alături de Sabrina, Andrei, gaşca de la COOLmea distracţiei şi invitaţii lor: Activ, Akcent, Andreea Bănică, Impact, Alexandra Ungureanu şi Crush, Cornelia Catanga, Wassabi, Zale, Bordo, Carmen Şerban, Gelu Voicu, Costică Lătăreţu şi mulţi, mulţi alţii…

Mai multe detalii despre programele TVR 2, în cele ce urmează:

Luni, 31 decembrie, 10.10
Antrenorii (RIDE A WILD PONY – SUA, 1975)
Cu: Michael Craig, John Meillon, Robert Bettles
Regia: Don Chaffey
Aventuri. Scott, un băieţel sărac, primeşte de la un fermier bogat un ponei sălbatic cu care să se ducă la şcoală. Cei doi fac o echipă minunată până într-o zi când poneiul dispare. Curând după aceea, fetiţa bolnavă a fermierului primeşte un ponei care seamănă cu poneiul lui Scott. Disputându-şi dreptul de proprietate asupra căluţului, cei doi copii ajung să se împrietenească.

Luni, 31 decembrie, 12.50
Veselie-n astă casă.
Prezentator Mirela Goldic
Pregătiri, agitaţie, supărări şi mare veselie la petrecerea de la Conacul Matac – Prahova, pentru masa de Revelion. Cu cântec şi joc, cu urări şi bucate alese, invitaţii noştri reuşesc până la urmă să ducă la capăt petrecerea.
Invitaţi: Maria Ciobanu, Benone Sinulescu, Margareta Clipa, Ion Ghiţulescu, Ana Almăşana, Elena Mândrescu, Maria Văduva, Viorica Podgoreanu, Nicolae Vicol şi grupurile tradiţionale Ciuleandra şi Vlahia.

Luni, 31 decembrie, 13.55
Întoarcerea lui Merlin (MERLIN: THE RETURN, Marea Britanie, 1999)
Cu: Adrian Paul, Tia Carrere, Rik Mayall
Regia: Paul Matthews
Aventuri. Vrăjitorul Merlin se foloseşte de puterile templului Stonehenge pentru a-i exila pe maleficul Mordred şi armata lui într-o lume paralelă. Apoi îi adoarme pe regele Arthur şi pe Sir Lancelot cu un somn lung, din care se vor trezi doar dacă Mordred va îndrăzni să se întoarcă vreodată din exil. Exact 1.500 de ani mai târziu, vraja lui Merlin îşi va fi pierdut deja din putere, iar Mordred va fi ajutat să se întoarcă…

Luni, 31 decembrie, 15.35
Retrospectiva 2007,
Programul realizat de Doru Ionescu readuce la TVR 2 cele mai tari trupe româneşti şi străine care au evoluat de-a lungul anului 2007, în diversele evenimente reflectate de acest post: Maratonul de la Preoteasa, festivalul Artmania, concertele Phoenix, Iris, festivalul Stufstock, festivalul Mamaia, selecţiuni din concertele susţinute la Sibiu, etc.

Luni, 31 decembrie, 20.30
Concert Julio Iglesias (JULIO IGLESIAS, STARRY NIGHT, 1991) – Selecţiuni din concertul de promovare a albumului "Starry Night", susţinut la "Greek Theatre" din Los Angeles, fanii artistului având ocazia de a asculta piesele: “When I Fall In Love”, “Amour”, “Too Many Women”, “If You Go Away”, “Mona Lisa”, “Can’t Help Falling In Love” sau “Ae, Ao”.

Luni, 31 decembrie, 22.00 – program de Revelion
TVR 2 a pregătit un program special de divertisment, invitându-vă să petreceţi schimbarea anilor alături de gaşca de la COOLmea distracţiei şi invitaţii lor: Activ, Akcent, Andreea Bănică, Impact, Alexandra Ungureanu şi Crush, Cornelia Catanga, Wassabi, Zale, Bordo, Carmen Şerban, Gelu Voicu, Costică Lătăreţu şi mulţi, mulţi alţii…

Marţi, 1 ianuarie, 01.00
Nevastă la pachet (BIRTHDAY GIRL-SUA, 2001)
Cu: Nicole Kidman, Ben Chaplin, Vincent Cassel
Regia: Jez Butterworth
Comedie. Un adevărat amestec incendiar de amor, umor şi aventură ! Singuratic şi timid, funcţionarul bancar John Buckingham încearcă să-şi găsească o nevastă, folosind o metodă la modă: comandarea ei prin internet din Rusia. Ca urmare, în scurt timp, în viaţa lui apare frumoasa şi enigmatica Nadia. Din nefericire pentru proaspătul cuplu, în viaţa lor intră nişte „verişori" de-ai Nadiei, băieţi „buni” membri în mafia rusă. Aceştia îl vor obliga pe John să se implice într-un şir de acţiuni ilegale, care vor culmina cu o spargere, dată la banca la care acesta lucrează.

Marţi, 1 ianuarie, 02.40
Profeţiile omului molie (MOTHMAN PROPHECIES – SUA, 2002)
Cu: Richard Gere, Laura Linney, Debra Messing
Regia: Mark Pellington
Thriller. Ziaristul John Klein de la Washington Post îşi pierde soţia într-un ciudat accident de maşină. La doi ani după acest tragic şi misterios eveniment, John Klein se trezeşte în localitatea Point Pleasant, fără a-şi aminti cum a ajuns acolo. Bate la prima uşă pentru a cere ajutor, dare este întâmpinat de un bărbat cu o puşcă. Acesta susţine că ziaristul îi pândeşte casa de mai multe nopţi. Klein află de la un ofiţer al poliţiei locale că întâmplările inexplicabile sunt ceva obişnuit în acest oraş. Mai mulţi oameni au văzut nişte apariţii înaripate, care par să prevadă catastrofe globale. Desenele făcute de oamenii care au văzut aceste creaturi cu ochi roşii, asemănătoare unor molii uriaşe, sunt identice cu desenele făcute de soţia lui înainte a muri.

Marţi, 1 ianuarie, 07.00
Mari momente ale secolului XX (GREAT MOMENTS OF THE 20TH CENTURY – SUA, 2000), episodul 5
Un nou emisod care rememorează evenimentele marcante ale secolului XX, de la cele două conflicte mondiale, până la războiul rece, de la afacerea Watergate, la lupta pentru drepturi a americanilor de culoare, de la marii câştigători ai Premiului Nobel, până la discursurile electrizante ale lui Martin Luther King.

Marţi, 1 ianuarie, 13.45
Ella fermecată (ELLA ENCHANTED-SUA, 2004)
Cu: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Minnie Driver
Regia: Tommy O’Haver
Comedie. Ecranizare după Gail Carson Levine. Ella este o fată minunată, dar are un defect: ea este, aşa cum şi-a dorit ursitoarea ei, foarte obedientă, când cineva îi cere să facă ceva. Va avea multe de îndurat din cauza acestui defect, dar şi din cauza mamei vitrege şi a fiicelor acesteia. Dar inteligenţa ei şi dragostea pentru prinţul Charmont o vor ajuta să învingă greutăţile.

Marţi, 1 ianuarie, 15.30
Cercurile din lanuri şi desenele din deşert (CROP CIRCLE AND DESERT LINES-Marea Britanie, 2002)
Regia: Bob Strange
Peru, America de Sud. Desene misterioase, vechi de 2000 de ani, se întind pe suprafeţe uriaşe în cel mai uscat deşert al lumii. Minunile inexplicabile ale antichităţii au devenit astăzi minuni turistice. Wiltshire, Anglia. Cercuri cu model sofisticat apar inexplicabil în lanuri. Cândva numite „făcătura diavolului", aceste cercuri continuă să apară, fără ca vreun autor să-şi revendice opera. Dar oare există un autor?

Marţi, 1 ianuarie, 20.00
Eu cu cine mă mărit? (THE WEDDING PLANNER – SUA, 2001)
Cu: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Bridgette Wilson
Regia: Adam Shankman
Comedie romantică. Mary Fiore este angajată la o firmă din San Francisco şi se ocupă de pregătirea nunţilor. Serviciul îi ia mult timp, mai ales că speră să devină parteneră în firma în care este angajată. Din acest motiv, nu prea are timp liber iar viaţa sa personală este monotonă, deşi tatăl ei speră s-o vadă căsătorită cât mai curând. Un accident banal o aruncă pe Mary în braţele doctorului Steven James, de care se simte atrasă. Dar, curând, descoperă că el urmează să se însoare cu fiica celui mai bogat om de afaceri din oraş, iar de nunta lor se va ocupa chiar ea.

Marţi, 1 ianuarie, 22.15, miercuri 2 decembrie, 22.30
Regina Margot (LA REINE MARGOT – Franţa, 1994), partea I şi partea a doua
Cu: Isabelle Adjani, Daniel Auteuil, Virna Lisi, Asia Argento
Regia: Patrice Chéreau
Dramă. Noaptea de 24 august 1572 este cunoscută ca Noaptea Sfântului Bartolomeu, când au fost masacraţi hughenoţii din Franţa. Ţara e devastată de războiul religios. Pentru redobândirea păcii, e aranjată căsătoria dintre Margot de Valois, sora regelui Carol IX, şi regele hugenot Henric de Navara. Caterina de Medici, mama lui Carol şi a lui Margot, continuă să tragă sforile din culise, atacând, otrăvind şi instigând la incest.

Miercuri, 2 ianuarie, 13.45
Dragoste de-o viaţă (THIS CAN’T BE LOVE-SUA, 1994)
Cu: Katharine Hepburn, Anthony Quinn, Jason Bateman
Regia: Anthony Harvey
Comedie romantică. Marion Bennett, o actriţă fenomenală care a renunţat de ceva timp la lumina reflectoarelor, îşi vede viaţa dată peste cap de către un fost iubit, Michael Reyman, actor renumit la rându-i. Acesta vrea să-şi publice memoriile, insistând asupra relaţiei dintre ei, spre groaza lui Marion, care şi-ar ţine viaţa personală ferecată sub cheie. Războiala dintre cei doi titani are forţa unui uragan… de dragoste.

Miercuri, 2 ianuarie, 15.30
Misterele din Triunghiul Bermudelor (THE MYSTERIES OF BERMUDA TRIANGLE – SUA, 2003), narator: Erik Thompson
Triunghiul Bermudelor, cunoscut şi sub numele „Triunghiul Diavolului" a atras atenţia navigatorilor europeni încă din vremea lui Columb. Aceştia au observat că busolele se comportă anormal, că lumini ciudate plutesc la orizont şi că multe corăbii dispar fără un motiv aparent. În secolul XX, o dată cu apariţia aviaţiei, în acea zonă au început să dispară inexplicabil şi avioane. Scepticii spun că întinderea de ape cuprinsă între Insulele Bermude, Porto Rico şi Miami nu este mai periculoasă decât oricare altă zonă oceanică, dar cercetările de ultimă oră ne arată că există elemente în această zonă care dau peste cap orice teorie ştiinţifică.

Miercuri, 2 ianuarie, 20.00
Parfum de cedru (SNOW FALLING ON CEDARS – SUA, 1999)
Cu: Ethan Hawke, Youki Kudoh, Max von Sydow
Regia: Scott Hicks
Dramă, ecranizare după un roman de David Guterson. Insula San Piedro, în Pacificul de Nord, în anii ’50. Americanii îi tolerează pe japonezii care trăiesc aici, deşi amintirea celor întâmplate la Pearl Harbor este încă vie. Moartea misterioasă a pescarului Carl Heine declanşează un nou conflict între cele două comunităţi, mai ales că japonezul Kazuo Miyamoto, prieten din copilărie cu victima, este principalul bănuit. Tânărul reporter Ishmael Chambers, care redactează cazul pentru presă, este implicat direct în acest conflict. În tinereţe, soţia lui Miyamoto a fost prima lui iubire.

Bucuresti, 24.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *