free download 78 travel guides written by experts

Reteaua Nationala de Colectare RoRec se extinde in Braila

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu autorităţile locale, deschid un centru de colectare DEEE în Municipiul Brăila. Prin intermediul centrului realizat în parteneriat cu Primăria din Brăila, se oferă acestei comunităţi accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Centrul de colectare inaugurat pe 16 noiembrie deserveşte peste 200.000 de cetățeni; este al 11-lea lansat anul acesta și reprezintă a 25-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Brăila oferă servicii de colectare și preluare a DEEE atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

“Anul acesta, al5lea de activitate a asociaţiei, a marcat o serie de succese pe care trebuie să le amintim. Aş începe cu extinderea Reţelei Naţionale de Colectare RoRec în 18 judete din România, oferind astfel, prin centrele noastre de colectare, servicii la standarde europene pentru circa o treime din populaţia ţării. Nu am fi putut realiza acest proiect fără implicarea primăriilor, iar Brăila este un model în această poveste de succes. Aş continua cu amplificarea acţiunilor de colectare, care anul acesta au depăşit deja cifra de 700, în peste 1000 de comunităţi şi am reuşit astfel să trimitem spre reciclare peste 2000 de tone DEEE. Acestea se adaugă celor colectate din alte campanii şi proiecte, dintre care aş dori să menţionez în mod special pe cel dedicat instituţiilor de învăţământ, Patrula de reciclare, care a ajuns în peste 600 de şcoli, din 25 de judeţe şi din Bucureşti. Iar ca iniţiatori ai implementării proiectului WEEE Labex (Eticheta de excelenţă în reciclarea DEEE) în România, suntem bucuroşi să anunţăm că peste 90% din cantităţile colectate au fost deja reciclate conform standardelor europene de mediu. Nu ne oprim aici, am dovedit că se poate şi nu ne abatem de la drumul pe care am pornit”, a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiatiei Române pentru Reciclare RoRec.

“În planul nostru de dezvoltare ca şi comunitate intră categoric diminuarea poluării, care are efecte grave asupra mediul în care trăim. Prin acest centru de colectare, lansat împreună cu Asociaţia RoRec, deschidem o nouă cale către o comunitate europeana aflată mereu în pas cu timpurile.”, a declarat Aurel Simionescu, Primarul Municipiului Brăila.

Lansarea acestui centru va cuprinde acţiuni de antrenare a populaţiei având ca scop înţelegerea şi conştientizarea importanţei pe care colectarea selectivă a acestor deşeuri o are în viaţa unei comunităţi. Astfel, vineri şi sâmbătă (16 şi 17 noiembrie) vor avea loc acţiuni de colectare de la domiciliu şi de la instituţii, iar sâmbătă şi colectare la 8 puncte provizorii din municipiu.

Pentru programarea comenzilor de colectare gratuită de la domiciliu a deşeurilor electrice grele sau voluminoase, în zilele de 16 si 17 noiembrie, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numerele 0751 582 835 / 0751 302 109 sau 0728 918 515. Punctele provizorii de colectare, unde se pot depune deseuri electrice în data de 17 noiembrie, vor fi deschise între orele 10.00 şi 15.00 şi vor fi amplasate în următoarele locaţii: Centrul de Colectare RoRec, str. Cimbrului nr.43; Calea Galaţi, parcare Stadion; Calea Galaţi, parcare bloc Turn; Str. Pietăţii, complex Mic-spital; Cartier Obor, complex Dinamo; Şos. Buzăului, intersecţie cu şos. Naţională Veche; Şos. Vizirului, intersecţie cu str. Mecanizatorilor; Pţa. Independenţei, platou Primărie.

Brăilenii vor avea prilejul să sărbătorească lansarea acestui nou serviciu în seara zilei de 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, la teatrul Maria Filotti, alături de Addiction şi Direcţia 5. Toţi deponenţii vor participa la tragerea la sorţi ce va avea loc duminică, 18 noiembrie, la ora 11.00, la Primăria Municipiului Brăila. Premiile puse în joc de membrii Asociaţiei Rorec sunt: 2 maşini de spălat şi 2 combine frigorifice Candy, 4 aspiratoare, 4 roboţi de bucătărie şi 6 cafetiere marca Philips.

Bucuresti, 16.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *