free download 78 travel guides written by experts

Reteaua de Afaceri Sud Est Europeana – SEENet

– proiectul care a creat conditii pentru noi oportunitati si sustinerea oamenilor de afaceri din Europa

Proiectul “SEENet” a fost implementat prin suportul financiar al Programului de Sustinere a Afacerilor de catre Comisia Europeana pentru Organizatiile Reprezentative de Afaceri (BROs) din Bulgaria, Romania, Croatia si Turcia si se va incheia cu succes la sfirsitul lunii iunie 2009. Dupa 18 luni de activitati intense – cei 10 parteneri din 8 tari: Camera de Meserii Trier (Germania), Camera Kavala (Grecia), Asociatia Ungara a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Uniunea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Slovenia, Uniunea Intreprinderilor Mici si Mijlocii (Bulgaria), Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR), UMIS – Asociatia Antreprenorilor Mici si Mijlocii (Croatia), Camera de Mestesugari si Uniunea Mestesugarilor Yalova (Turcia), Asociatia Industriasilor si a Oamenilor de Afaceri Laleli (Turcia) si Asociatia Nationala a Afacerilor Mici si Mijlocii – Bulgaria, in calitatea sa de partener principal, sint in masura sa raporteze rezultatele acumulate.

Cel mai puternic instrument realizat pe durata activitatilor proiectului il constituie portalul de afaceri, elaborat in 8 limbi, ce furnizeaza informatii cu privire la implementarea Acquisului Comunitar pe urmatoarele teme: mediul si eficientizarea energiei; HACCP; servicii electronice incluzind e-learning; parteneriatul public-privat, CSR, infiintarea de noi intreprinderi si accesul la capital.

Un nomenclator cu expertii cheie a fost deschis pentru uzul companiilor dornice sa primeasca consultanta pe diferite domenii de activitate in vederea cresterii competitivitatii lor. Experienta si cunostintele capatate in urma sondajelor, analizelor, vizitelor de studiu si a intilnirilor partenerilor sint puse la dispozitie in brosura proiectului in care cele mai bune practici din cele 8 tari dau mediului de afaceri idei despre cum sa implementeze acquisul comunitar si cum sa atinga standardele europene.

Pe data de 15 si 16 iunie, la Varna, consortiul partenerilor a diseminat rezultatele proiectului. Conferinta finala a proiectului va avea loc la Split, in perioada 29 – 30 iunie, unde partenerii vor avea ocazia sa prezinte realizarile lor Comisiei Europene si celorlati parteneri ai Programului de Sustinere a Afacerilor din Reteaua Sud Est Europeana (200 invitati). Pe durata conferintei de inchidere se vor discuta initiativele viitoarelor colaborari si activitatile ce vor urma sa fie planificate in vederea intaririi capacitatii de creare a instrumentelor cu scop in sustinerea companiilor.

Bucuresti, 29.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *