free download 78 travel guides written by experts

Reteaua CENTURY 21 sprijina programul Prima Casa

dar cere Guvernului reglementarea pieţei imobiliare
Comision 0% şi seminarii gratuite pentru cumpărătorii prin programul Prima Casă

Reţeaua de agenţii CENTURY 21® din România a decis susţinerea programului guvernamental „Prima Casă” dar cere Guvernului adoptarea de măsuri imediate pentru redresarea pieţei imobiliare din ţara noastră.

„Vom face încă un pas spre maturizarea pieţei şi nu vom percepe comision de la cumpărătorii prin programul Prima Casă” a declarat Gabriel Alexandru, Vicepreşedintele CENTURY 21 România. „Mai mult decât atât, dorim să oferim cumpărătorilor prin acest program informaţii detaliate privind condiţiile de participare, oferta bancară actuală, preţul maxim al locuinţei, ofertele imobiliare ce îndeplinesc criteriile programului, costurile adiacente şi riscurile asociate unui credit ipotecar precum şi să răspundem la întrebările acestora. Astfel, vom organiza săptămânal seminarii de informare cu participare liberă” a adăugat domnul Alexandru.

În funcţie de solicitările participanţilor, la seminarii vor fi prezenţi atât specialişti în imobiliare cât şi specialişti din sectorul financiar-bancar, asiguratori sau notari. Informaţiile despre programul Prima Casă vor fi completate de prezentări de locuinţe ce se încadrează în cerinţele programului. Seminariile vor începe în luna iulie, iar cei interesaţi se pot programa la telefonul 0 21 CENTURY (021.236.88.79).

Deşi poate fi privită ca o iniţiativă lăudabilă, programul Prima Casă poate fi sortit eşecului în lipsa unui pachet legislativ care să acopere atât adaptarea normelor bancare cât şi reglementarea pieţei imobiliare. „Cerem Guvernului să-şi asume responsabilitatea ce-i revine în stabilirea regulilor jocului în economie şi să urgenteze iniţiativa de reglementare a pieţei imobiliare, aflată în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei încă din iunie 2008, de a înfiinţa Registrul de agenţi şi cel de agenţii imobiliare autorizate, de a oferi vânzătorilor şi cumpărătorilor un indice imobiliar de referinţă, precum şi de a pedepsi sever publicitatea imobiliară falsă. În plus, mai ales în perioada aceasta de deficit bugetar sever, este absolut necesară diminuarea evaziunii fiscale în domeniu, inclusiv prin recunoaşterea deductibilităţii fiscale a comisioanelor plătite de clienţii agenţiilor imobiliare. Fără aceste măsuri, prin programul Prima Casă, există riscul ca tinerii să intre într-un joc periculos, pe banii lor şi ai contribuabilului român” a precizat domnul Alexandru.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor ce doresc achiziţionarea unei locuinţe prin programul Prima Casă, începând cu data de 10 iunie, CENTURY 21 România a adăugat o opţiune de căutare rapidă pe portalul www.century21.ro ce afişează în orice moment locuinţele ce se încadrează în cerinţele acestui program şi rata lunară estimativă la un credit ipotecar pentru acea locuinţă. În plus, cei ce nu-şi găsesc locuinţa dorită pe www.century21.ro pot primi alerte pe email cu noile locuinţe introduse în baza de date a Reţelei CENTURY 21® din România în funcţie de criteriile specificate, locaţie, caracteristici sau buget.

Bucuresti, 10.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *