free download 78 travel guides written by experts

Restul e tacere

In premiera la HBO România

Duminica, 26 octombrie, de la ora 20.00

Bucureşti, 1911. Grigore Ursache (Marius Florea Vizante), „candindat” fără şansă la Teatru, secţia Actorie (e scund, bondoc şi cu ochelari, într-o promoţie de viitori Ramon Novarro sau Rudolph Valentino) are 20 ani. Răsfăţat, arogant şi puternic complexat de personalitatea si succesul public al părintelui său, Iancu Ursache (Sandu Mihai Gruia), vedeta comică a Teatrului Naţional, Grig este, în fapt, un enfant prodige, un spirit ambiţios silit să trăiască niţel înaintea timpului său şi pasionat de o formă de divertisment destinată exclusiv „paisanilor” şi născătoare de ironii aprige în rândul artiştilor „veritabili”… cinema-ul, sau, şi mai precis, de regia de film. Leon Negrescu (Ovidiu Niculescu), e un parvenit cu acte-n  regulă, ce trăieşte ca un nabab şi pozează în Mecena, fiind pe deplin convins că-n el stă salvarea şi înflorirea culturii româneşti (care, în treacăt fie spus, nu pare a suferi de niciun neajuns). Din colaborarea acestor doi oameni care, dacă n-ar fi existat, ar fi trebuit inventaţi, s-a născut cinematografia românescă…

În data de 26 octombrie, de la ora 20:00, HBO are onoarea să vă prezinte Restul e părere – O conversaţie cu Nae Caranfil, interviu acordat de cineast în exclusivitate canalului nostru şi, de la ora 20:20, în premieră absolută pe micul ecran, reprezentantul României în cursa pentru pre-selecţia la Oscarul de film străin, Restul e tăcere.

Filmul lui Nae Caranfil o să vă facă să aplaudaţi, să râdeţi şi să tropăiţi. Dar, în acelaşi timp, nu trebuie să uitaţi că regizorul şi-a dorit, printre altele, să facă o plecăciune plină de respect celei de-a 7-a arte în general şi începuturilor cinematografiei româneşti în principal. Cu alte cuvinte, veţi vedea un film despre facerea unui film, făcut de singurul om care avea căderea şi puterea să-l facă. Un omagiu adus cinematografului clasic american, o parabolă burlescă de o intensitate vibrantă, o super-producţie în cel mai pur şi bun sens al cuvîntului. O reconstituire epică, în costume şi în cinemascop, a unui episod esenţial din zorii cinematografului românesc, o declaraţie de dragoste la adresa cinematografului în general. Candid, ironic, nostalgic, subtil, naiv, fascinant, asumat.

Aşadar, duminică, 26 octombrie, începând cu ora 20:20, vă invităm să urmăriţi RESTUL E TĂCERE!

Bucuresti, 13.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *