Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Responsabilitatea se învață de mic: cursuri gratuite de prim ajutor organizate de Therme și Crucea Roșie

• Therme București, în parteneriat cu Crucea Roșie, organizează cursuri de prim ajutor pentru copii, în cadrul unei campanii educative ample, care cuprinde câteva zeci de evenimente: Heroes of the Galaxy
• Între 21 și 24 noiembrie, în zona Galaxy, dedicată distracției în familie, cei mai mici oaspeți ai Therme vor învăța cum să reacționeze în situații neprevăzute, în care acordarea primului ajutor poate fi crucială

Copiii vor afla cum pot fi ei înșiși mici eroi, atunci când semenii lor au nevoie de ajutor, învățând cum să intervină în situații de criză, în cadrul unei campanii educative derulate timp de nouă săptămâni la Therme București, Heroes of the Galaxy. Cursurile de prim ajutor, organizate de Therme, în parteneriat cu Crucea Roșie, vor avea loc joi și vineri, 21-22 noiembrie, între orele 16.00 și 20.00, iar în weekend, pe 23 și 24 noiembrie, între 13.00 și 17.00.

Pentru demonstrația susținută de instructorii Crucea Roșie, copiii vor avea la dispoziție veste speciale și manechine. Cei mici vor învăța cum să acționeze eficient și responsabil în situații de criză, ce informații să ofere la 112 și cum să execute manevrele de resuscitare de bază – masaj cardiac, respirație gură la gură, manevra Heimlich.

„Ne apropiem de finalul unei campanii care îmbină distracția cu antrenarea unor calități esențiale în dezvoltarea copiilor: Creativitate, Curaj, Prietenie, Energie, Bucurie, Generozitate, Perseverență, Responsabilitate și Curiozitate. Suntem în Săptămâna Responsabilității și ne-am propus ca micii noștri eroi să învețe cum să fie implicați și atenți la cei din jurul lor, cu ajutorul partenerilor noștri de lungă durată de la Crucea Roșie”, explică Andrada Șeitan, Chief Communications Officer al Therme București, cel mai mare centru termal de wellness, relaxare și entertainment din Europa.

curs Therme - Crucea Rosie

„Empatia este o superputere pe care ne dorim să o dezvoltăm în copiii noștri. Însă nu este suficientă atunci când ne confruntăm cu situații neprevăzute. Copiii, ca și adulții, trebuie să știe cum să acționeze atunci când cineva are nevoie de ajutorul lor, începând cu apelul la 112, continuând cu manevrele de bază și evitarea unor acțiuni care să ducă la complicații ulterioare. De aceea, cursurile de prim ajutor sunt vitale”, adaugă Andrada Șeitan.

„Apreciem deschiderea și susținerea echipei de la Therme București, care și-a asumat campanii de educare și conștientizare a publicului pe teme sensibile care țin deopotrivă de siguranță, de starea de sănătate și de starea de bine. Colaborarea noastră cu Therme este una de durată, am fost foarte încântați de inițiativa Lifeguards of the Galaxy, menită să-i învețe pe copii ce presupune meseria de salvamar, dar și cum să se distreze în siguranță, și de campania Eu, inimă, saună, destinată adulților pasionați de saună, cu recomandări esențiale despre utilizarea lor în condiții optime, dar și cu testarea gratuită a tensiunii arteriale și a glicemiei pentru toți vizitatorii zonei Elysium din cadrul Therme București”, declară Niculae Mihalache, director Crucea Roșie Română, filiala Ilfov.

Crucea Roșie este cel mai mare furnizor de cursuri şi intervenţii în domeniul primului ajutor din ţară. Organizația dispune de 48 de centre de formare în toată țara dotate conform standardelor europene cu manechine pentru resuscitare, sisteme de training pentru defibrilare automată, truse de prim ajutor.

Campania Heroes of the Galaxy, care se desfășoară între 1 octombrie și 30 noiembrie în zona Galaxy, cuprinde zeci de evenimente destinate părinților și copiilor, prilej de distracție, dar și de explorare a unor calități esențiale, împărțite în nouă „superputeri”. Fiecare dintre cele nouă săptămâni ale campaniei este organizată în jurul unei superputeri: Creativitate, Curaj, Prietenie, Energie, Bucurie, Generozitate, Perseverență, Responsabilitate și Curiozitate. Copiii participă la activități și probe distractive, acumularea unei superputeri fiind marcată printr-o brățară specială și, la final, prin premii pentru întreaga familie.

În fiecare weekend, personajele de la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy – Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark, Suflețel și Dj Dodi – vin în zona Galaxy cu activități antrenante. Finalul campaniei va fi marcat, pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, printr-o super-petrecere cu toți supereroii Heroes of the Galaxy. Jocuri interactive, activități de art & craft și colorat, vânătoare de comori, experimente științifice, trasee senzoriale, muzică, dans și mișcare, jocuri cu baloane de săpun gigant – toate vor anima un weekend memorabil pentru cei mici.

Programul complet poate fi găsit pe https://therme.ro/ro/anunturi/heroes-of-the-galaxy/.

Toate activitățile din cadrul campaniei Heroes of the Galaxy sunt incluse în tariful de acces la Therme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *