free download 78 travel guides written by experts

„Respectarea regulilor de igiena in spitale poate salva mii de vieti

în fiecare an”

Conform reprezentanţilor companiei Paper Plus, studiile efectuate în Europa demonstrează că nerespectarea regulilor de igienă poate produce afecțiuni severe și dificil de tratat

Potrivit datelor deţinute de compania Paper Plus, unul dintre cei mai mari ofertanţi de soluţii profesionale de igienă din România, respectarea regulilor de igienă de către personalul spitalelor ar salva mii de vieţi în fiecare an. Un studiu efectuat în 2007 de către o companie de cercetare britanică şi citat de Paper Plus, arată că standardul de igienă nu a atins încă cel mai ridicat nivel şi, în fiecare an, din cauza nerespectării regulilor elementare de igienă, 5.000 de persoane riscă să cunoască diferite afecţiuni ce pot conduce la infecţii severe şi dificil de tratat.

În Statele Unite ale Americii, în fiecare an aproximativ 5% dintre persoane acuză diverse forme de infecţii cauzate de nerespectarea normelor de igienă, al căror tratament presupune costuri totale în valoare de 4.6 milioane de dolari.

„Compania Paper Plus a accentuat în mai multe rânduri importanţa respectării normelor de igienă în spaţiile publice, a utilizării produselor de igienă, care protejează cu adevărat sănătatea oamenilor. Cu toate că aceştia încep să înţeleagă diferenţa dintre a utiliza un prosop de hârtie şi un uscător cu aer cald pentru ştergerea mâinilor, cunoscut fiind faptul că uscătorul cu aer cald dezvoltă bacteriile, fiind un mediu umed şi închis, în timp ce şerveţelele din hârtie asigură un mediu steril, această preocupare nu a devenit una constantă, din păcate, aşa cum o demonstrează şi studiile efectuate până în prezent. De aceea, credem că este necesară desfăşurarea unor campanii de informare în această privinţă la nivelul fiecărei ţări, inclusiv în România, ţară care se confruntă cu aceeaşi situaţie ca şi celelalte state europene”, declară Marian Ivan, General Manager Paper Plus.

Reprezentanţii Paper Plus sunt însă optimişti în ceea ce priveşte gradul de conştientizare a importanţei utilizării prosoapelor de hârtie în toaletele publice din România pe viitor, un motiv constând în studiile efectuate pe continent. Conform unui studiu realizat în Europa şi citat de Paper Plus, mai mult de 50% dintre germani preferă să îşi usuce mâinile după spălare cu prosoapele de hârtie, în comparaţie cu 24% dintre respondenţi care au optat pentru uscătoarele cu aer cald şi 11% care preferă să utilizeze prosoape din materiale textile.

Potrivit aceluiaşi studiu citat de Paper Plus, dispenserele de prosoape de hârtie sunt tot mai populare în Franţa şi Belgia, şi mai ales, în Olanda, unde uscătoarele cu aer cald se regăsesc într-un procent de doar 7% dintre toalete. În Germania şi ţările scandinave, respectarea standardelor de dotare a toaletelor devine tot mai importantă, fiind utilizate dispenserele electronice şi sistemele automate de prosoape de hârtie.

Bucuresti, 15.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *