free download 78 travel guides written by experts

Residence Hotels sustine ARCA

Residence Hotels, primul lant de Boutique Hotels din Romania si singurul cu investitie 100% romaneasca, sustine Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica ARCA in cel mai indraznet proiect stiintific al secolului: trimiterea in spatiu a primei rachete romanesti.

Inca de la deschidere, Residence Hotels s-au remarcat prin inovatie si mai ales prin dinamismul cu care a sustinut valorile romanesti , participand de-a lungul timpului la multiple proiecte sociale si sprijinind cu mult entuziasm tinerii talentati.

“Suntem bucurosi si in acelasi timp onorati ca putem sustine cu atata empatie astfel de proiecte, sperand  sa intarim increderea ca Romania are oameni si proiecte de valoare care , de multe ori, depasesc orice asteptari chiar si la nivel international.“ a declarat Cristi Penescu, proprietarul Grupului Residence.

Pe 9 septembrie 2009, exact la 5 ani de la prima lansare realizata de tanara echipa de oameni de stiinta romani, Residence Hotels  a avut onoarea sa gazduiasca conferinta de presa in care ARCA a anuntat lansarea rachetei Helen, prima racheta spatiala romaneasca . Grupul Residence va pune la dispozitia celor implicati in proiect sali de conferinta si seminarii, spatii pentru dineuri oficiale , cat si numeroase spatii de cazare.

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) este o organizatie non-guvernamentala, lider national in domeniul cercetarii aerospatiale. ARCA a participat, incepand cu anul 2002, la cea mai prestigioasa competitie astronautica, Google Lunar  X Prize, in cadrul acestei competitii fiind unul dintre competitorii importanti.

ARCA  a  impresionat pe plan mondial prin capacitatea de a realiza proiecte importante cu fonduri reduse, precum: lansarea primei rachete ecologice din lume, echipată cu motor reutilizabil din materiale compozite, prin lansarea celui mai mare balon solar şi prin realizarea conceptului “Stabilo”, de sfere succesive, ceea ce conferă zborului o eficienţă maximă şi siguranţă sporită."

Bucuresti, 12.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *