free download 78 travel guides written by experts

Re:ply lanseaza The Light, primele cinematografe

concepute pentru digital din Europa
 
Agentia de comunicare Re:ply a organizat evenimentele de lansare pentru cinematografele The Light, apartinand companiei britanice cu acelasi nume si care vor fi gazduite in aceasta toamna in Liberty Center (Bucuresti) si Tiago Mall (Oradea). Inaugurarile fac parte din campania de lansare in Romania a primelor cinematografe concepute pentru digital din Europa.
  In ultimele 2 saptamani, agentia Re:ply a organizat consecutiv evenimentele din Bucuresti si din Oradea, unde compania The Light a anuntat aceste proiecte, pregatind astfel publicul, presa si potentialii parteneri de afaceri pentru lansarile din toamna.

In cadrul conferintei de presa din Bucuresti au fost prezentate componentele diferentiatoare ale noului concept adus de The Light, ce va permite o experienta audiovizuala diferita, datorita calitatii si claritatii exceptionale a redarii imaginii, precum si spatii de intalnire in lounge-ul amenajat dupa ultimele tendinte in design.

Tehnologia digitala o va inlocui pe cea clasica, la baza careia sta realizarea de filme pe pelicula, avantajele fiind o calitate de cristal a imaginii 3D si un sunet pe masura, plus posibilitatea de stocare a filmelor nu pe suporturi materiale, ci pe servere, ceea ce va permite vizionarea, in aceeasi sala si in aceeasi zi, a unor productii diferite.

„Dotarile 3D in toate salile sustin posibilitatea de a prezenta o multitudine de filme si un spectru larg de modalitati de divertisment, inclusiv concerte live, spectacole de moda si evenimente sportive, ca de exemplu meciuri de fotbal si curse de Formula 1”, a precizat John Sullivan, unul dintre fondatorii companiei.

Pentru acest eveniment Re:ply a asigurat un pachet complet de servicii, de la elaborarea conceptului la implementare: crearea pachetului de comunicare, decorurile spatiului si media relations.

Invitatul special al conferintei a fost regizorul Cristi Puiu, care si-a reafirmat sprijinul privind deschiderea unor sali de cinema profesionist echipate in Romania, precum si in crearea unor spatii in care vizionarea filmelor sa fie o experienta placuta.

La eveniment, organizat la hotelul Sofitel, au participat peste 120 de persoane: jurnalisti si clienti de business provenind din diverse zone, ca retail, real estate, marketing si industria cinematografica.

La Oradea, intregul proiect a fost prezentat in cadrul unui dineu elegant moderat de Dragos Bucurenci, unde au fost prezentate scene din filme celebre si dansuri de catre trupa The Sky din Iasi, laureata a numeroase concursuri nationale si internationale. Invitatii au putut sa admire mimi in chip de staruri de cinema si saltimbanci pe picioroange, care au intretinut ambianta, conferind evenimentului o nota de distinctie aparte si reproducand atmosfera de glamour a lumii cinematografice.

La eveniment a luat parte si regizorul Marian Crisan, castigatorul premiului Palm D’Or pentru scurtmetraj de anul acesta. Filmul sau, „Megatron”, va fi prima productie romaneasca care va rula in noile cinematografe.
Pentru a demonstra orientarea spre comunitate, Re:ply a facilitat realizarea unui parteneriat intre The Light si Festivalul International de Film Transilvania – TIFF, concretizat in organizarea unui atelier „Let’s Go Digital”, de tipul celui de la Cluj. In cadrul acestui atelier, tinerii oradeni care au de spus o poveste din cartierul sau despre orasul lor, ori pur si simplu o poveste umana, despre dragoste sau prietenie, se pot inscrie pentru a fi ajutati sa faca asemenea filme. Ideea a fost lansata tocmai cu scopul de a sprijini tinerele talente din Bihor, judetul care l-a dat pe castigatorul Palme D’Or 2008. In speranta ca din randul acestora se va remarca un viitor cineast, regizorul Marian Crisan i-a indemnat pe elevii pasionati de film sa se inscrie la acest curs gratuit. Filmul castigator va fi lansat in cadrul unei gale speciale odata cu inaugurarea cinematografului.
 
Si aici, Re:ply a asigurat pachetul complet de servicii, de la conceptul si logistica evenimentului la creatia si productia materialelor si PR & media relations.
 
Coordonatorul celor doua actiuni a fost Linda Willy, Chief Operating Officer Re:ply, asistata de Iulian Puiu – Art Director, Vlad Ionita si Diana Capatina – copywriteri, Alexandru Busuioceanu – fotograf, Florin Rusu – Graphic Designer si Ioana Chicet – editor. Din partea clientului au fost implicati John Sullivan si Keith Pullinger – fondatori The Light si Julia Brown – consilier marketing.

Bucuresti, 16.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *