free download 78 travel guides written by experts

Rendez-vous

Christine Angot
Editura Leda

Christine Angot, nascuta Schwartz are, pe linie materna radici romanesti. Aflam dintr-o prezentare oficiala a cartii ca bunicul sau era un personaj pitoresc, carismatic, poliglot (vorbitor a 10 limbi), cu o viata furtunoasa de evreu ratacitor si provenea de fapt din sudul Romaniei. Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, ne propune o lectura interesanta: romanul Rendez-vous.

Cartea cu siguranta nu e o lectura facila. Povestea nu este una care sa te lase indiferent. Accentul cade pe o poveste de dragoste, insa diversele actiuni, implicatiile aratate, pierderile suferite de personaje fac ca acest roman sa nu fie unul regasit oriunde.

Inca din primele pagini se remarca o eroina-scriitoare care intalneste un el, cu care se implica intr-o relatie (descrisa in mod cuprinzator) desi era casatorit. Un el puternic – inclusiv din punct de vedere financiar, fiind bancher – un el complicat ce duce la o relatie cu diverse implicatii.

Ar fi pacat sa dezvalui aici povestea din acest roman. Ar trebui insa poate amintit faptul ca autoarea e una cunoscuta si ce a nascut controverse in Franta (poate in special datorita temei incestului ce revine in cartile sale). Romanul Rendez-vous pare autobiografic – dat fiind timpul utilizat – insa nu e deloc asa. Autoarea atrage atentia asupra unor probleme, a modului ca nu ai suport cand in viata ai avut parte de incest precum si asupra multor altor aspecte important.

Un roman complex, deschis, ce poate soca, un roman ce va atrage insa cititorii fideli ai autoarei sau le va permite altora sa o cunoasca.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *