Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Rendez-vous cu Rama (primul volum din seria Rama)

Arthur C. Clarke
Editura Nemira

Suntem în anul 2130. Un obiect masiv se descoperă în apropiere de Jupiter. Pare a fi o cometă, însă o cercetare mai atentă relevă faptul că obiectul în cauză are o formă cilindrică perfectă din punct de vedere geometric. Se presupune astfel că a fost creat de o formă de viaţă.

Fiind o ocazie unică – aceea de a descoperi o nouă formă de viaţă şi de a explora acest obiect – o echipă de cercetători ajunge pe Rama (cum este numit obiectul). Cu teamă, cu fascinaţie, cu precauţie, dar şi cu un pic de risc, încep să exploreze Rama.

Rendez-vous cu Rama (primul volum din seria Rama)

Care sunt misterele pe care le ascunde acest obiect, vă las pe voi să aflaţi din roman. Trebuie menţionat însă faptul că acest volum este primul din seria Rama. Povestea este captivantă, chiar dacă ea are rolul de „introducere” in atmosferă şi în universul imaginat de autor pentru această serie. Cartea are avantajul că nu poţi anticipa următoarea descoperire de care au parte cercetătorii şi că aduce în atenţie tema spaimei dar şi a curiozităţii omului cu privire la alte civilizaţii care ar putea exista în univers.

Romanul a primit numeroase premii şi distincţii importante şi a fost elogiat în publicaţii de seamă, printre care The New York Times care îl consideră „o victorie a imaginaţiei profetice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *