creative night talks

Renault lansează primele covorașe care îi ajută pe copiii din România să învețe despre siguranța rutieră

Renault România a creat CovOrașul Meu, primul covor pentru copii personalizat cu străzi reale, care îi ajută să învețe pe unde să traverseze în siguranță.

Proiectul, dezvoltat de Publicis România, a luat naștere datorită interesului constant al producătorului auto pentru siguranța pietonilor, în special a celor mai vulnerabili dintre ei: copiii. Cele mai multe accidente implicând copii au loc în apropierea casei, când cei mici sunt neînsoțiți, așadar e important ca ei să știe unde sunt trecerile de pietoni din cartierul lor.

Dar pentru că siguranța rutieră e un subiect plictisitor, de ”oameni mari”, era nevoie de o abordare pe placul copiilor. Astfel, au intrat în poveste popularele covoare cu străzi, aflate în camere de copii din toată lumea.

CovOrasul Meu 0911

Cum funcționează?

Părinții intră pe https://covorasulmeu.ro/, aleg din 3 stiluri originale de ilustrații și introduc adresa copilului. Un algoritm special înlocuiește automat clădirile existente pe Google Maps cu echivalentul lor ilustrat, creând o versiune în miniatură a cartierului, ce va fi imprimată pe un CovOraș.

Proiectul este momentan într-o fază pilot, în care o primă serie de CovOrașe vor fi acordate prin tragere la sorți, împreună cu machete de mașini Renault. Înscrierile se fac pe covorasulmeu.renault.ro până pe data de 7 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *