Kinodiseea

Relevance ridica standardul solutiilor de BI

din România

Relevance împreună cu QlikTech Inc., compania cu cea mai rapidă creştere pe plan mondial în domeniul soluţiilor business intelligence, a anunţat astăzi lansarea aplicaţiei QlikView 7.5, o aplicaţie revoluţionară, rapidă şi flexibilă pentru analiza afacerilor. Cea mai nouă versiune a QlikView oferă acum soluţii puternice de analiză, monitorizare şi raportare la nivelul întregii companii.

Prin versiunea QlikView 7.5 se îmbunătăţeşte accesul utilizatorului final la analiza rapidă a datelor, se reduce timpul de dezvoltare a noilor analize şi creşte flexibilitatea în utilizare. De asemenea, QlikTech introduce un nou model de calcul al preţului, simplificând modul în care companiile achiziţionează şi folosesc instrumentele de business intelligence.

Versiunea QlikView 7.5 vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor săi, optimizând interfaţa softului într-un format user-friendly cât mai accesibil tuturor.

Într-un studiu recent, realizat de către Gartner, co-autorul şi Directorul de Cercetare, Kurt Schlegel, declara: “Organizaţiile îşi măresc cheltuielile, în special datorită faptului că sistemul de business intelligence evoluează de la un sistem reactiv către un sistem strategic. Obiectivul de a include accesul unui număr din ce în ce mai mare de utilizatori la sistemului business intelligence (BI), precum şi accesul la cât mai multe surse de informaţii este în măsură să asigure creşterea pieţei. Iniţial, sistemul BI a fost conceput numai pentru membri aflaţi la conducerea companiilor, însă din ce în ce mai multe întreprinderi extind utilizarea platformei BI către toate nivelurile organizaţiei”.

Versiunea QlikView 7.5 aduce îmbunătăţiri semnificative, uşurând accesul şi utilizarea funcţiilor pentru administrarea aplicaţiei. Printre noile opţiuni ale versiunii 7.5 sunt incluse suportul pentru Web Services, care oferă utilizatorilor QlikView posibilitatea de a accesa şi a analiza informaţiile provenind din mai multe surse. În plus, QlikTech a introdus un nou model de calculare a preţului. Cu QlikView 7.5 clienţii se bucură de flexibilitate, putând achiziţiona licenţe în funcţie de modalitatea de utilizare a aplicaţiei – acest lucru însemnând că vor plăti numai ceea ce folosesc.

“Noile funcţionalităţi ale versiunii QlikView 7.5, ne oferă posibilitatea de a adresa categorii noi de utilizatori”, a declarat Ionuţ Toader, Managing Partner Relevance. “QlikView 7.5 permite dezvoltarea rapidă a unor noi metode de analiză, acest lucru aducându-ne certitudinea că suntem în măsură să facem faţă cerinţelor şi nevoilor clienţilor noştri într-un mod cât mai eficient”.

Noutăţi:
o    O experienţă simplificată pentru utilizator – Îmbunătăţirile QlikView 7.5 transformă soluţia într-un instrument uşor de utilizat şi de învăţat, crescând productivitarea şi reducând timpul de acomodare pentru utilizator. Aceste îmbunătăţiri includ o nouă interfaţă de start, un browser web pentru a crea o pagină de unde utilizatorii îşi pot începe analiza şi un nou instrument de tip “What-If” ce îi ajută pe aceştia să înţeleagă şi să compare analizele.
o    Noi intrumente pentru dezvolarea aplicaţiei – Noile instrumente pentru dezvoltare includ o bibliotecă de funcţii KPI, noi aplicaţii wizard şi rapoarte optimizate.
o    Instrumente facile de adminstrare – Instrumentele simplificate pentru implementare, administrare şi actualizare ale versiunii 7.5 facilitează integrarea soluţiei în mediul IT deja existent în companie. 
o    Flexibilitate – QlikView 7.5 oferă instrumente noi pentru analiza datelor ce permit crearea de noi dimensiuni şi analize statistice. Aceasta conferă utilizatorului libertate totală în analizarea datelor – analizele pot fi modificate în doar câteva secunde – şi dă totodată utilizatorului puterea de a explora informaţiile în cât mai multe şi mai complete moduri posibile.  
o    QlikView personal – cu QlikView 7.5 e mai simplu ca niciodată să fie accesate şi combinate datele de pe calculatorul local şi sursele de date ale companiei, cu scopul de a obţine rapid analize personalizate.
o    Suport pentru Web Services – QlikView 7.5 include noi plug-in-uri, pentru o mare varietate de surse de date. Plug-in-ul Web Services permite utilizatorilor să se conecteze la surse de date din aproape orice aplicaţie SOA.

“Productivitatea individuală şi abilitatea de a inova sunt două dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă orice companie din lume. QlikView 7.5 oferă acum soluţii de business intelligence pentru întrega companie, nu numai la nivelul conducerii, îmbunătăţind productivitatea şi facilitând inovarea la toate nivelurile” spune Anthony Deighton, Vicepreşedinte de Marketing la QlikTech. “Am investit foarte mult timp pentru a asculta dorinţele consumatorilor, iar ceea ce am înţeles este faptul că ne confruntăm cu o schimbare a preferinţelor în ceea ce priveşte soluţiile de business intelligence. Consumatorii au nevoie de acces la date – şi de abilitatea de a analiza aceste date – pentru a lucra eficient şi pentru a lua decizii, zi de zi. Pentru a veni în întâmpinarea acestei cerinţe, soluţiile de business intelligence trebuie să ofere instrumente pe care oricine să le poată folosi. Odată cu lansarea soluţiei QlikView 7.5, am răspuns acestei cereri oferind fiecăruia acces la analize puternice şi complexe asupra datelor companiei”.

Cu noul produs al companiei, QlikView 7.5, QlikTech extinde viziunea companiei de a simplifica modul de analiză a afacerilor. QlikView 7.5 este o soluţie BI ce poate fi implementată în câteva zile, în care utilizatorii pot fi instruiţi în câteva minute, şi unde utilizatorii finali au libertatea de a fi mult mai creativi în analizele pe care le efectuează.

Despre Relevance
Înfiinţată în 2004, Relevance a luat naştere din dorinţa de a oferi o altă viziune asupra managementului unei companii sau al unui departament al unei companii. Relevance a devenit în scurt timp partenerul QlikTech în Romania, reuşind astfel să fie parte a unei afaceri internaţionale, cu o evoluţie extraordinară.

Misiunea Relevance este  aceea de  a oferi managerilor o soluţie flexibilă, simplă şi eficientă, de analiză a afacerilor în vederea obţinerii unor rezultate optime în conducerea acestora.

Relevance oferă:
·    Aplicaţii inovatoare pentru analiza afacerii, împreună cu suportul şi mentenanţa corespunzătoare – o alternativă excepţională, verificată în timp, la sistemele clasice de raportare şi de analiză a datelor.
·    Aplicaţii personalizate de analiză a afacerii. Timpul de implementare este redus şi aplicaţiile sunt portabile şi uşor de actualizat.
·    O modalitate simplă de analiză a afacerii, pentru rezolvarea problemelor complexe sau care implică bugete ridicate.
·    O tehnologie excelentă transpusă într-un adevărat avantaj competitiv.

Pentru informaţii suplimentare, accesaţi www.relevance.ro.

Despre QlikTech
QlikTech este compania cu cea mai rapidă creştere pe plan mondial în domeniul soluţiilor business intelligence. QlikTech consideră că informaţia ar trebui să fie disponibilă la nivel larg, să fie accesibilă şi rapid de obţinut. Produsul principal al Qliktech, QlikView, permite realizarea de analize sofisticate, care sunt uşor de implementat, de utilizat şi de administrat. Tehnologia patentată de QlikTech permite o manipulare rapidă, în memorie, a unor seturi mari de date chiar şi pe calculatoare obişnuite, permiţând implementarea în câteva zile a analizelor complexe QlikView, cu un nivel redus al costului pentru suportul hardware. Aplicaţia QlikView are o interfaţă simplă şi intuitivă, astfel fiind extrem de uşor de utilizat de către utilizatoriii finali. QlikView are peste 3700 de clienţi în 58 de ţări, la care se adaugă 7-8 consumatori în fiecare zi. În afara celor câteva sute de întreprinderi mici şi mijlocii, printre clienţii QlikTech se numără companii multinaţionale cum sunt Pfizer, 3M, AstraZeneca, Top Flite, şi compania Campbell Soup. QlikTech este o companie privată ce aparţine Accel Partners, Jerusalem Venture Partners, şi Industrifonden. Fondată în Suedia, QlikTech deţine filiale în SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda şi peste 100 de parteneri pe întreg globul.

Bucuresti, 9.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *