free download 78 travel guides written by experts

Reguli de seductie artistica – De la icon-urile Pop Art la star-urile artei contemporane romanesti

in Licitatia de Toamna Lavacow

O nouă licitație online Lavacow va avea loc luni, 27 octombrie, de la ora 21:00. Prima licitație de toamnă a casei diferă de precendentele licitații prin stabilirea unui laitmotiv dualist: arta ca seducător și arta ca reprezentare vizuală a seducției. Oferta Lavacow cuprinde o selecție inedită de creații realizate de artiști români contemporani precum Horia Damian, Victor Man, Florica Prevenda, Mircea Roman, Ion Grigorescu, Constantin Blendea, Ion Bitzan, Gheorghe Fikl, Roman Tolici, dar și de artiști străini precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Antoni Tàpies, Mark Kostabi, Tracey Emin sau Joseph Beuys.

Una dintre vedetele absolute ale licitației este "Airplane" (estimare: 500 – 900 euro) de Horia Damian, cel ce a fost recunoscut de către forumul internațional drept unul dintre cei mai influenți artiști români contemporani. Opera actuală face parte dintr-o serie creată de artist în anii ‘90, care îi reflectă în totalitate geniul în melanjul dintre metodele tradiționale de pictură și tehnicile noi. Inventivității lui Horia Damian i se alătură spiritualitatea lui Victor Man, numit de Deutsche Bank Artistul Anului 2014, prezent în licitație cu opera "Lighted Day" (estimare: 8.000 – 13.000 euro). Lucrarea a fost creată în anii petrecuți la Școala de la Ierusalim și reprezintă o metaforă dintre două realități, cea cotidiană și cea metafizică, sugerată de inscripția "Ziua Morților". Destul de rare pe piață, două opere similare ale artistului au apărut în perioada recentă într-o licitație online a faimoasei case internaționale Christie’s.

Întorcându-ne la laitmotivul licitației, seducția, nu poate trece neobservată lucrarea "Seductive Girl" (estimare: 300 – 500 euro) a lui Roy Lichtenstein, un poster după originalul din 1996, care a fost vândut în 2013 la Christie’s New York cu suma de 31,525,000 dolari. Opera este un omagiu extraordinar adus de Pop-art celui mai exploatat și fascinant subiect din istoria artei – nudul feminin. Tot la capitolul omagiu se află și opera lui Andy Warhol, "Elvis" (estimare: 2.000 – 2.500 euro), care surprinde unul dintre cele mai mari sex-simboluri pe care media le-a cunoscut, un seducător per se transformat în icon al pop-art-ului. Opera face parte dintr-o ediție limitată de 49 de opere ceramice.

Ineditul licitației este susținut de Joseph Beuys cu un poster al expoziției de la Muzeul Hedendaagse (estimate: 150 – 200 euro), un exemplar al acestui poster aflându-se în colecția Muzeului Tate, și de controversata Tracey Emin cu opera "Singing Bird" (estimare: 60 – 80 euro), un tatuaj temporar creat cu ocazia participării artistei britanice la Bienala de la Veneția din 2007, an în care artista a fost inclusă în Academia Regală de Artă din Londra.

Loturile expoziției pot fi vizionate pe site-ul lavacow.com, unde puteți lăsa oferte online în avans sau participa în licitația online live luni, 27 octombrie, ora 21:00. Vă așteptăm să profitați de icon-urile artei universale reunite de Lavacow și să vă aventurați într-o licitație de artă remarcabilă!

Bucuresti, 22.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *