Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Regele Mihai si Regina Ana: nunta de diamant

TVR Cultural difuzează în exclusivitate sâmbătă seară, de la 20.55, filmul aniversării nunţii de diamant a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. Oferind secvenţe de la principalele momente din perioada 10-12 iunie, filmul Regele Mihai şi Regina Ana: NUNTA DE DIAMANT, realizat de Marilena Rotaru, evocă, prin intermediul arhivei de film şi al fotografiilor, clipele primei întâlniri, căsătoria, copiii, viaţa de familie în exil. În zilele de 10, 11 şi 12 iunie au loc la Bucureşti şi Sinaia, evenimente care celebrează aniversarea a 60 de ani de căsătorie a Majestăţilor Lor Regele Mihai şi Regina Ana. Concertul de la Ateneul Român oferit de familia regală, lansarea volumului Nunta de diamant, scris de Principesa Margareta şi Principele Radu, prezenţa celor paisprezece familii regale europene la Bucureşti pentru aniversarea Familiei Regale a României sunt doar câteva dintre reperele acestor zile, de la care veţi putea urmări imagini în filmul ce urmează a fi difuzat de TVR Cultural.

Realizatoarea TVR Marilena Rotaru a fost decorată de Majestatea Sa Regele Mihai, pe 10 mai 2008, cu Medalia Regele Mihai pentru loialitate. Filmul Regele Mihai şi Regina Ana: NUNTA DE DIAMANT reprezintă cel de-al cinciprezecelea film dedicat Regelui Mihai şi Familiei Regale a României, primele şapte fiind realizate între anii 1991 şi 1996.

În anul 1947, Regele Mihai şi Regina Ana s-au cunoscut la Londra, cu ocazia căsătoriei Principesei Elisabeta a II-a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh. Regina Ana păstrează vie amintirea primei lor întâlniri şi povesteşte cât de frumos şi impunător era viitorul ei soţ, în uniforma sa militară. Regele Mihai i-a cerut mâna Principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o săptămână de la prima lor întâlnire. Majestăţile lor Regele Mihai şi Regina Ana au sărbătorit Nunta de Diamant, reprezentând împlinirea a 60 de ani de căsătorie, în data de 10 iunie 2008.

Bucuresti, 11.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *