Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

“Reducerea TVA-ului scoate industria carnii din insolventa”

Peste 140 de companii prezente şi peste 10.000 mp ocupaţi la CARNEXPO

Revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO organizează la Bucureşti, în perioada 23-26 octombrie 2013, în incinta complexului expoziţional EXPOROM – Târgul Internaţional CARNEXPO 2013.

Liderii industriei cărnii din România se reunesc într-o conferinţă extraordinară care aduce în dezbatere un subiect de mare interes, precum reducerea TVA-ului la carne, preparate din carne şi peşte.

Pe data de 23 octombrie 2013, după deschiderea oficială a celui mai mare târg din sud-estul Europei, specializat pe industria cărnii şi zootehnie, în sala de conferinţă a centrului Exporom se va desfăşura seminarul cu tema “Reducerea TVA-ului scoate industria cărnii din insolvenţă”.

Reducerea TVA-ului la carne ar putea rezolva cele mai importante probleme care afectează în prezent industria cărnii din România: evaziunea fiscală, concurenţa neloială, importurile de produse ieftine la o calitate îndoielnică, scăderea consumului şi reducerea capacităţilor de producţie. Evaziunea fiscală în sectorul cărnii a fost estimată la 230 de milioane de euro, după perioada majorării TVA-ului la 24% şi se apreciază că au “dispărut”zeci de mii de tone de carne în economia subterană la nivelul anilor 2011 şi 2012, ceea ce a condus la neîncasarea la bugetul naţional a 30 de milioane de euro. În contextul deschiderii noilor pieţe de export pentru România, se impune o analiză a industiei şi identificarea soluţiilor care să impulsioneze redeschirerea şi dezvoltarea capacităţilor de producţie, situaţie care ar putea salva de la insolvenţă, atât fermierii, cât şi producătorii români de carne şi preparate din carne. La acest eveniment, important pentru sectorul industriei cărnii din România, participa Achim Irimescu, Secretar de stat în cadrul MADR, alături de invitaţi speciali din partea Ambasadei R.P. Chineze şi preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Pe parcursul desfăşurării târgului CARNEXPO 2013, conferinţele şi seminariile vor reuni într-un mediu dinamic, reprezentanţi de marca din Ministerul Agriculturii şi alte instituţii de stat, liderii fiecarui sector al industriei cărnii din România, preşedinţi ai asociaţiilor patronale, oameni de afaceri români şi straini, diplomaţi şi jurnalişti din ţară şi străinătate. Această expoziţie organizată o dată la doi ani reprezintă o excelentă oportunitate de a stabili noi parteneriate şi relaţii de afaceri. Este un bun prilej, pentru expozanţii şi vizitatorii specializaţi, inclusiv pentru buyerii de carne şi mezeluri, să regăsească şi să compare într-un singur loc, o largă varietate de produse. Expozantii şi vizitatorii vor găsi la CARNEXPO cele mai noi şi mai avantajoase oferte pentru industria cărnii şi domeniile conexe, retail, HoReCa, precum şi din alte sectoare ale industriei alimentare. Nu în ultimul rând, delegaţii străine şi reprezentanţii companiilor interesate de mediul de afaceri din România vor participa la CARNEXPO 2013 pentru a identifica oportunităţile de colaborare cu producătorii români din industria cărnii şi zootehnie.

Ziua de 23 octombrie se va încheia cu Gala Premiilor INOVATIA CARNEXPO în cadrul căreia vor fi premiate inovaţiile din industria cărnii, iar invitaţii vor avea ocazia să asiste la câteva momente cultural-artistice, speciale realizate de Uniunea Elenă din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Casa Româno-Chineză. De asemenea, delicatesele serii vor fi alese din bucătăria tradiţională românească, dar şi a celor patru tari reprezentate la Gală. Organizatorii şi-au propus să creeze o atmosferă relaxată care să întărească relaţiilede business stabilite în cadrul standurilor expoziţionale.

Cum putem dezvolta relaţiile comerciale bilaterale cu ţările estice? Cum pot producătorii români de carne să deschidă noi pieţe pentru export? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom primi un răspuns în cadrul primei întâlniri a ţărilor estice cu industria cărnii din România. Seminarul organizat sub titulatura “Dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale dintre România şi ţările estice” va avea loc pe data de 24 octombrie 2013, în sala de conferinţe Exporom, începand cu ora 14.00. Invitaţi speciali ai acestui eveniment sunt consilieri economici şi comerciali din Rusia, Belarus, Kazakhstan, Ucraina, Bulgaria, Grecia şi Serbia. Acest eveniment va fi punctul de întalnire al ideilor şi oportunităţilor de dezvoltare a relaţiilor comerciale cu ţările estice, un cumul valoros de informaţii pentru industria cărnii şi pentru toţi cei care activează în acest sector.

Alte două sectoare importante pentru industria cărnii din România vor avea seminarii dedicate unde vor fi aduse în discuţie atât subiecte legate de reducrerea TVA-ului, cât şi potenţialul ţării noastre pentru export. În data de 24 octombrie ora 11,00 va avea loc, în cadrul târgului CARNEXPO 2013, seminarul crescătorilor de bovine din România cu tema “Bovina de carne – sursă valoroasă pentru schimburile comerciale cu Europa”. La doar o zi distanţa, vineri 25 octombrie, ora 14,00 va avea loc seminarul crescătorilor şi procesatorilor de peşte, unde principalele subiecte discutate vor fi reducerea TVA-ului la peşte şi preparate din peşte, dar mai ales perspectivele dezvoltării acvaculturii în România. Va urma un show culinar marca “Don Mariano” unde vor putea fi degustate reţete speciale de omletă cu peşte afumat, dorada în sare şi scoici gratinate.

Cel mai important moment al târgului CARNEXPO 2013, va fi organizat vineri 25 octombrie 2013, ora 11.00 de revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO care va lansacampania “Tăiem TVA-ul la carne”, un eveniment special la care participă dl. Daniel Constantin – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, alături de dl. Ovidiu Duşleag – preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Ioan Ladoşi – preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) şi dl. Ilie Van – preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). Organizatorii şi-au propus un exercitiu de reducere simbolică a TVA-ului, al cărui scop este conştientizarea necesităţii aplicării acestei măsuri şi în sectorul industriei cărnii. Evenimentul presupune o dezbatere deschisă privind tăierea TVA-ului la carne şi preparate din carne, urmată de prezentarea concluziilor vizavi de acest subiect extrem de important pentru supravieţuirea industriei, cât şi o conferinţă de presă. Pentru detalii vă rugăm consultaţi programul CARNEXPO 2013: www.carnexpo.ro/ro/evenimente.

Bucuresti, 22.10.2013
{mosloadposition user9}
By Alina E. Popescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.