free download 78 travel guides written by experts

Red Dot Award 2020: Noile PEUGEOT 208 și 2008 recompensate pentru designul lor

  • Noile PEUGEOT 208 și PEUGEOT 2008 au fost recompensate cu Red Dot Design Award la categoria ‘Product Design’
  • Marca Peugeot s-a detașat la distanta față de cele 6 500 produse concurente
  • Este cel de-al șaselea premiu pe care marca Peugeot îl câștigă pentru limbajul de design

Rüsselsheim am Main. Este oficial: noul PEUGEOT 208 și noul SUV PEUGEOT 2008 primesc premiul Red Dot Award 2020 la categoria ‘Product Design’. Cele două modele PEUGEOT au impresionat juriul internațional prin designul lor exterior sportiv și calitatea finisajelor. Este a șasea oară când constructorul auto francez câștigă premiul pentru design.

„Este o onoare să primim mult râvnitul premiu Red Dot Award la categoria ‘Product Design’ pentru două dintre noile modele ale mărcii. Premiul câștigat este o dovadă în plus că ne aflăm pe drumul cel bun în ceea ce privește noua identitate vizuală a mărcii”, a declarat Haico van der Luyt, Director General PEUGEOT Germania.

PEUGEOT 208 Red Dot 2020Noul PEUGEOT 208 se remarcă prin designul său sportiv. 

PEUGEOT 208 și PEUGEOT 2008: design îndrăzneț și versiune 100% electrică

Prin designul său îndrăzneț, noul PEUGEOT 208 reflectă pe deplin evoluția mărcii PEUGEOT. Designul atletic, dar și liniile pure și senzuale ale Noului Peugeot 208 au sedus juriul concursului Red Dot Design Award. Interiorul propune, în premieră mondială, intrumentarul de bord digital 3D. Disponibil ca echipare standard începând cu nivelul de echipare Allure, instrumentarul de bord face parte din PEUGEOT 3D i-Cockpit®, care include un volan compact cu comenzi integrate și un ecran tactil de 10ʺ.

Noul SUV PEUGEOT 2008 a impresionat juriul grație luminilor de zi verticale cu LED, ușor de recunoscut, ce imită colții unui leu și definesc noul limbaj de design al mărcii. Profilul multifațetat adoptat de noul SUV dezvăluie linii elegante și sugerează un design omogen și dinamic, din orice unghi l-ai privi.

Partea din spate include o bandă orizontală de un negru strălucitor ce integrează semnătura luminoasă LED a mărcii, cu forma celor trei gheare. Interiorul noului SUV PEUGEOT 2008 se remarcă prin atenția acordată detaliilor: cusături elegante, iluminat ambiental cu LED (începând cu nivelul de echipare GT Line) și materiale premium precum Alcantara® (disponibil în versiunea GT).

PEUGEOT 2008_Red Dot 2020Noul PEUGEOT 2008 oferă detalii sofisticate, atât la interior cât și la exterior. ©Markus Heimbach 

Noile PEUGEOT 208 și SUV PEUGEOT 2008 sunt disponibile și în versiune 100% electrică. e-208 și e-2008 se disting vizual față de versiunile termice prin elemente de design exclusive: grilă în culoarea caroseriei sau emblema Leului care își schimbă culoarea în funcție de unghiul din care este privită.

Despre premiile Red Dot

Concursul Red Dot recompensează de mai bine de 60 de ani designul inovator la categoriile ‘Product Design’, ‘Communication Design’ și ‘Design Concept’. Juriul internațional, format din specialiști în diferite domenii evaluează în fiecare an produsele, proiectele de comunicare, conceptele de design și prototipurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *