metalshow

Red Bull Romaniacs 2008 la final

Cei mai buni endurişti din lume s-au întrecut din nou la Sibiu în cea de-a cincea ediţie a Red Bull Romaniacs, o ediţie care a stabilit noi standarde la nivel mondial dar mai ales pentru organizarea ediţiei de anul viitor. Cele cinci zile de competiţie, printre care şi prologul desfăşurat în prima zi, au reprezentat o adevărată provocare pentru participanţii veniţi în număr record la Sibiu: 208 din 29 de tari. Din aceştia, după cele patru zile de competiţie prin zonele muntoase din împrejurimile Sibiului, după ce au parcurs aproximativ 800 de km de traseu şi au consumat 17.000 de litri de benzină, doar 135 de participanţi au mai trecut linia de finish. Pentru organizarea în cele mai mici detalii a competiţiei Red Bull Romaniacs 2008 au fost implicate 280 de persoane. Cea mai dură competiţie de enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a fost urmărită de 9500 de spectatori doar la prolog la care se adaugă cei care i-au urmărit pe competitori pe traseu, din locurile speciale puse la dispoziţie de organizatori. Pe durata competiţiei, site-ul oficial al event-ului a fost accesat de 150.000 de utilizatori dintre care 10.000 au urmărit desfăşurarea cursei în direct, cu ajutorul secţiunii "live tracking".

8 jurnalişti, 6 fotografi, 10 cameramani au lucrat non stop pentru a trimite în afara ţării peste 500 de ore de imagini filmate din timpul Red Bull Romaniacs. Ulterior, imagini de la concursul de hard-enduro desfăşurat la Sibiu au fost preluate de televiziuni specializate din Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Olanda, Italia şi pe canalul Eurosport.

Nouă manageri de traseu le-au pregătit participanţilor circuite cu trunchiuri de buşteni, scări din lemn, trasee pe perete, rampe, poduri şi pasarele, dealuri, porţiuni stâncoase, râuri, mlaştini, toate udate înaintea competiţiei pentru a face înaintarea enduriştilor şi mai dură. Concurenţii au fost asistaţi pe traseu de 42 de persoane din staff-ul medical şi un elicopter pentru intervenţii de urgenţă care au îngrijit cei câţiva ghinionişti care au fost nevoiţi să întrerupă competiţia din cauza unor accidentări minore. 5% din concurenţi au abandonat din cauza accidentărilor, restul de 40 % din cauza problemelor tehnice sau a nefinalizarii traseului.

"La prima vedere, ediţia din acest an a Red Bull Romaniacs a fost un succes. Până acum am primit un feed-back pozitiv din partea concurenţilor, ceea ce înseamnă enorm pentru noi, însă adevăratul test va fi după ce vom deschide înscrierile pentru ediţia de anul viitor. Acum urmează câteva zile de relaxare, după care o luăm de la capăt cu organizarea ediţiei Red Bull Romaniacs 2009" a declarat Martin Freinademetz, organizatorul principal Red Bull Romaniacs.

Sibiu, 22.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *