free download 78 travel guides written by experts

Recunoastere Internationala in domeniul Siguranta si Sanatate

Sonae Sierra distinsă în cadrul Premiilor European Risk Management 2009

o    Sonae Sierra premiată pentru proiectul PERSONÆ în cadrul Premiilor European Risk Management la categoria “Cel Mai Bun Program de Risk Training”
o    Acest premiu reprezinta o recunoastere a celui mai eficient program de prevenire si control al riscurilor
o    Recunoastere a importantei acordate pregătirii in prevenirea accidentelor: peste 14.000 de ore de training, peste 70.000 de oameni  implicati

Sonae Sierra a fost premiată în cadrul Premiilor European Risk Management, o initiativă a revistei britanice “Strategic Risk”, care recunoaste cele mai inovatoare si performante actiuni în domeniul de management al riscului. Aceasta distinctie obtinuta la categoria “Cel Mai Bun Program de Risk Training”, recunoaste efortul depus de Sonae Sierra în domeniul dezvoltării unei culturi de Sănătate & Sigurantă în întreaga companie si în centrele sale comerciale, cultura dezvoltata în special prin Proiectul PERSONÆ.

Această recunoastere este rezultatul unui proces riguros de selectie în care a fost implicat juriul “Strategic Risk”. Juriul este compus din 20 de membri din cadrul celor mai vizibile companii multinationale, fiind alesi cei mai importanti si proeminenti intelectuali si profesionisti din domeniul de management al riscului. Sonae Sierra a fost de asemenea nominalizată la categoriile “Cel mai bun Comunicator în Domeniul Riscului al Anului” si “Cea Mai Bună Strategie de Control a Anului”.
 
Álvaro Portela, CEO-ul Sonae Sierra a declarat: “Această distinctie ne onorează profund deoarece recunoaste efortul pe care l-a depus compania noastră in domeniul de Sigurantă & Sănătate, care, asa cum am sustinut dintotdeauna, ilustrează convingerea noastră că oamenii reprezinta cel mai valoros capital al oricărei companii. Considerăm că această atitudine ne face mai competitivi si reprezintă în acelasi timp o referintă dar si un factor de diferentiere pentru actionarii nostri”.

Lansat în 2004, proiectul PERSONÆ se axeaza pe consolidarea unei culturi de prevenire si anticipare a accidentelor dezvoltata pentru protejarea angajatilor sai dar si a oricarui om care interactionează cu Sonae Sierra. Proiectul pune accentul pe comportamentele responsabile ale fiecărui individ si tine seama de un set de valori comune adoptat la nivelul întregii organizatii cu scopul atingerii si mentinerii obiectivului de “zero accidente”.

Constienti că prevenirea riscurilor este o responsabilitate directă a liderilor si managerilor, si ca responsabilitatea pentru managementul programelor de Sănătate & Sigurantă este a întregii organizatii, Sonae Sierra a investit peste sase milioane de euro in proiectul PERSONÆ, pe parcursul a sase ani de dezvoltare si perfectare a sistemului propriu de Sănătate & Sigurantă. Programul de pregătire si prevenire a fost primul pas in vederea obtinerii certificării OHSAS 18001, Sonae Sierra devenind prima companie din sectorul său care-si certifică sistemului de Sănătate & Sigurantă la nivel european.

Între 2005 si 2007, Proiectul PERSONÆ a constat în sesiuni de pregătire la care au participat nu doar angajati si chiriasi, dar si furnizori si vizitatori ai centrelor comerciale Sonae Sierra, însumând în total peste 14.000 de ore in care s-au implicat peste 70.000 de oameni din Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Germania, România si Brazilia.

Rezultatele acestui Program ilustrează succesul acestei initiative. În perioada 2005 – 2008, compania a consemnat o reducere cu 52% a numărului de zile pierdute din cauza accidentelor sau bolilor profesionale. Tot în acest domeniu, compania a înregistrat incepand cu anul 2005 o scădere cu 62% a absentelor cauzate de accidente de muncă.

Bucuresti, 08.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *