metalshow

Recomandari TVR Cultural, 29 decembrie 2006 – 7 ianuarie 2007

Vineri, 29 decembrie, 19.30
Vanilie-Căpşună
(VANILLE FRAISE – Franţa-Italia, 1989)
Regia: Gerard Oury
Cu: Pierre Arditi, Sabine Azema, Jacques Perrin
    Comedia Vanilie-Căpşună o aduce în centru atenţiei pe Clarisse Boulanger, fostă membră a serviciului francez de spionaj. Aceasta acceptă o misiune excepţională: sabotarea unei ambarcaţiuni care transportă rachete nucleare. Pentru îndeplinirea respectivei misiuni, ea se deplasează în Italia, însoţită de adjutantul N’go, un superb tânăr de culoare. El joacă rolul de soţ al lui Clarisse. Apariţia adevăratului soţ, care se credea înşelat, e pe punctul de a compromite operaţiunea.

Vineri, 29 decembrie, ora 21.20
Voci de aur
(GREAT ENTERTAINERS: THE SHOW STOPPERS – SUA, 2004)
Secolul XX ne-a dăruit poate cele mai mari talente al tuturor timpurilor. Interpreţi precum Bing Crosby, Judy Garland şi legendarul Frank Sinatra s-au dovedit mereu a fi adepţii delectării publicului cu reeditări ale melodiilor lor foarte populare. Spectacolul Voci de aur include o colecţie reunind unele dintre cele mai bune performanţe artistice ale unor nume mari din istoria muzicii. Aceste interpretări sunt rar urmărite de fanii artiştilor amintiţi, tocmai de aceea a fost gândit un astfel de program. Pe lângă Bing Crosby cu Pennies from Heaven, Nat King Cole cu Unforgettable şi Lena Horne cu From This Moment On, îi veţi întâlni şi pe Eddie Fisher (Anytime), Liberace (China Town), Perry Como (Dear Hearts and Gentle People), Dean Martin (That's Amore), Sammy Davis Jr. (Hey There), Rosemary Clooney (Just You, Just Me), Lena Horne (From This Moment On), Dinah Shore (I've Got a Crush On You), Connie Francis (I'm Sitting On Top of the World), Patti Page (What Now My Love – vocal), Bobby Darin (Hello Young Lovers), Barbra Streisand (Cry Me a River), Connie Stevens (Now That You've Gone Away).
 

Vineri, 29 decembrie, ora 23.00
Elizabeth şi ceilalţi
(WISHFUL THINKING – SUA, 1997)
Regia: Adam Park
Cu: Drew Barrymore, Jennifer Beals, Desiree Casado
Viaţa plină de neprevăzut a unor tineri şi iluziile acestora cu privire la relaţiile lor este prezentată în drama Elizabeth şi ceilalţi.
Povestea este văzută din trei unghiuri. Max o întâlneşte pe Elizabeth; trăiesc împreună, dar când ea aminteşte de căsătorie, el se eschivează. Devine însă extrem de gelos, probabil fără cauză, gândindu-se că ea a început o relaţie cu prietenul lui, Jack. Elizabeth, rănită de refuzul lui Max de a se căsători cu ea, începe să prindă ocheadele aruncate ei de către Jack, dar prietenia lor este inocentă. Lena, care lucrează cu Max, fiind îndrăgostită de acesta, îşi dă seama că poate să-i manipuleze gelozia şi să-l despartă de Elizabeth. Chiar pune la cale o situaţie în urma căreia Max să o surprindă pe Elizabeth în prezenţa unui bărbat. Apoi Lena se simte vinovată şi pleacă spre apartamentul lui Max. Ce se întâmplă de fapt? Cine este cu Elizabeth?

Sâmbătă, 30 decembrie, 14.10
Contesa din Hong Kong
(A COUNTESS FROM HONG KONG – Marea Britanie-SUA, 1967)
Regia: Charles Chaplin
Cu: Marlon Brando, Sophia Loren, Tippi Hedren, Sydney Chaplin
Comedia Contesa din Hong Kong este ultimul film al lui Chaplin şi singurul său film color. Milionarul american Ogden Mears pleacă din Hong Kong, pentru a-şi lua în primire postul de ambasador. Pe vasul care îl duce în Hawaii, el e cucerit de rusoaica Natasha (cine şi-ar fi imaginat-o pe Sophia Loren rusoaică?), o tânără de origine aristocrată, care doreşte să se refugieze în SUA. Problema e că Ogden e căsătorit, iar un divorţ i-ar zdruncina cariera politică.  
 
Sâmbătă, 30 decembrie, 20.30
Iisuse, Tu ştii
(JESUS, DU WEISST – Austria, 2003)
Regia: Ulrich Seidl
Un documentar inedit, care a primit câteva premii importante: premiul pentru cel mai bun documentar la Karlovy Vary International Film Festival  în 2003, Vienna Film Award, 2003 la Wiener Internationale Film Festwochen – Viennale, dar şi Erich Neuberg Award în 2004.
În documentarul Iisuse, Tu ştii, şase credincioşi catolici îşi împărtăşesc gândurile şi problemele lui Iisus, în diferite biserici. Camera de filmat îi însoţeşte, le surprinde gesturile, vorbele, privirile.

Sâmbătă, 30 decembrie, 22.00
Concert de jazz 
– Teodora Enache
Invitat: Johnny Răducanu
Turneul susţinut de Teodora Enache spre sfârşitul acestui an în mai multe oraşe ale ţării, printre care Cluj, Iaşi, Constanţa, s-a finalizat cu un concert al interpretei de jazz la Teatrul Naţional din Bucureşti. Invitatul special al Teodorei Enache la concertul de la Bucureşti a fost Johnny Răducanu, cel care i-a compus piesele de pe ultimul album promovat în turneul amintit. Versurile melodiilor aparţin Ninei Cassian. Realizatoarea Daniela Mitache a inserat în concertul de jazz şi un scurt interviu cu Teodora Enache.

Sâmbătă, 30 decembrie, 23.00
Păsările
(THE BIRDS – SUA, 1963)
Regia: Alfred Hitchcock
Cu: Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy
Thriller-ul Păsările este ecranizarea unui roman al lui Daphne Du Maurier. Atmosfera liniştită din Bodega Bay e tulburată de atacurile lipsite de orice motivaţie ale păsărilor, îndreptate asupra oamenilor. Năpustindu-se cu miile asupra locuitorilor oraşului, acestea provoacă panică, moarte, distrugeri materiale. Coşmarul încetează la fel de brusc şi de inexplicabil cum a început.
Filmul lui Alfred Hitchcock a fost recompensat cu Globul de Aur 1964 pentru cea mai valoroasă tânără actriţă (Tippi Hedren) şi, în acelaşi an, a primit o nominalizare la premiile Oscar pentru efecte speciale.
           
Duminică, 31 decembrie, ora 20.30
Lightning Jack
(SUA – Australia, 1994)
Regia: Simon Wincer    
Cu: Paul Hogan, Cuba Gooding Jr., Beverly D’Angelo
Comedie. Pentru a-şi asigura o bătrâneţe liniştită, Lighting Jack, un bandit, trăgător de elită, doreşte să dea o ultimă lovitură. Dar, pentru a reuşi, are nevoie de un asociat. Cel pe  care-l găseşte este Ben Doyle, un tânăr de culoare surdo-mut, fără experienţă, dar dornic de aventură. Întrebarea care se pune este dacă vor reuşi să-şi ducă planurile la bun sfârşit…

Duminică, 31 decembrie, ora 22.00
Moscow on Ice
– Spectacol de divertisment pe gheaţă
Trupa care susţine turnee în întreaga lume din 1986, Moscow Stars on Ice încălzeşte inimile fanilor de toate vârstele cu spectacole de teatru-dans pe gheaţă. Moscow Stars on Ice a fost formată de campionul european Igor Bobrin, un maestru al gheţii, cel care a avut contribuţii inovatoare în dezvoltarea dansului pe gheaţă. Regele dansator, patinatorul care a interpretat renumitele momente de balet ca Paganini, Cowboy şi Invisible Partener, a reunit un grup de prieteni de-ai lui cu aceleaşi preocupări şi a alcătuit Moscow Stars on Ice.
Medaliaţii cu aur Natalya (Natasha) Bestemyanova şi partenerul ei Andrey Bukin s-au alăturat trupei lui Bobrin un an mai târziu. Acum, coregrafia originală a spectacolelor trupei, stilul unic de a patina, compoziţiile dramatice complexe ale trupei Moscow Stars on Ice sunt aplaudate în întreaga lume.
Un astfel de spectacol extraordinar de teatru şi dans pe gheaţă va prezenta TVR Cultural în ultima seară a anului 2006, de la ora 22.00.
        
Duminică, 31 decembrie, ora 23.40
Midnight circus
Iniţiat şi organizat de Uniunea Europeană de Radioteleviziune, Midnight circus reuneşte cele mai bune momente de divertisment din 14 ţări europene. Este un program de divertisment (schimb cultural) care cuprinde balet, circ, muzică, muzică tradiţională din cele mai bune secvenţe înregistrate de televiziunile membre EBU (câte 4-5 minute de program înregistrat pentru fiecare ţară). TVR a participat la acest „schimb cultural” cu momentul de deschidere a Festivalului Cerbul de Aur din 2004.

Luni, 1 ianuarie 2007, ora 19.00
Concert extraordinar Slang

Pe 1 ianuarie 2007, TVR Cultural programează un concert SLANG în cea mai nouă (şi mai bună, spun protagoniştii) formulă a trupei din 2004 încoace. În 2004, trupa a câştigat Premiul I la Festivalul Cerbul de Aur.
„Concertul a fost filmat la Club Spice, în 11 decembrie, noaptea spre dimineaţa…”, ne-a povestit realizatorul TVR Dorul Ionescu. „Poate şi de aceea, după o bună încălzire în faţa publicului prezent, rezultatul este unul excepţional – un concert de nota 10”, a continuat el.
După participarea la Cerbul de Aur, membrii trupei Slang vin în capitală, lăsând în urmă dulcele târg al Ieşilor. În 2005, apare primul lor album discografic, intitulat  simplu „Slang". De atunci trupa este invitată să cânte în numeroase concerte în cluburile din Bucureşti şi din ţară. Muzica lor, din care se evidenţiază net vocea Luizei Zan, este un amestec de rock, blues, funk şi soul, la care se adaugă influenţele de jazz, etno şi latino ale solistei.

Luni, 1 ianuarie 2007, ora 20.00
Fraţii Marx agenţi secreţi
(MONKEY BUSINESS – SUA, 1931)
Regia:  Norman Z. McLeod
Cu: Fraţii Marx (Grucho, Harpo, Chico, Zeppo)
Comedia Fraţii Marx agenţi secreţi este primul film pe un scenariu scris special pentru Fraţii Marx şi turnat la Hollywood. Aventura celor patru, în chip de călători pe un pachebot de lux, e pretextul unei scânteietoare cascade de gaguri.

Luni, 1 ianuarie 2007, ora 21.20
Billie Holiday – Sensational Lady
(BILLIE HOLIDAY – SENSATIONAL LADY – Marea Britanie, 2001)
Producător: David Turnbull
„Nu am avut niciodată şansa să mă joc cu păpuşi aşa cum fac alţi copii, atunci când sunt copii. Am început să muncesc atunci când aveam 6 ani. Mama şi tata erau doar doi copii când   s-au căsătorit. El avea 18 ani, iar ea doar 16, iar eu împlinisem deja 3 anişori…” Aşa îşi începe povestea Billie Holiday, una dintre legendele jazz-ului american. Cu toate acestea, lumea îşi aminteşte şi de excesele din viaţa ei particulară, nu numai de realizările din muzică. Filmul documentar – Billie Holiday – Sensational Lady – prezintă interviuri cu cei care au cunoscut-o bine, dar şi imagini de arhivă unicat.
Billie Holiday, renumita Lady Day, o legendă încă populară azi, a încetat din viaţă la o dată incertă, pe când avea 44 de ani.

Marţi, 2 ianuarie, ora 21.20
B.B. King în concert
(KING OF THE BLUES – Marea Britanie, 1990)
Realizator: Ian Potts
BB King este în continuare în topul chitariştilor de blues. În documentarul din 2 ianuarie, telespectatorii TVR Cultural îl vor putea urmări pe BB King într-un turneu în Mississippi, turneu din 1990.
Pentru mai bine de jumătate de secol, Riley B. King – cunoscut drept B.B. King – a dat o definiţie blues-ului pentru masele largi. De când a început să înregistreze în 1940, a lansat peste 50 de albume, multe dintre ele incluse acum în categoria clasic.
S-a născut pe 16 septembrie 1925, pe o plantaţie din Itta Bena, Mississippi, lângă Indianola. În tinereţe, a cântat la colţul străzii pentru câte un bănuţ. Uneori, cânta în mai mult de patru oraşe pe noapte. Abia când a ajuns în Memphis (oraşul către care gravitau aproape toţi muzicienii importanţi ai vremii şi care a sprijinit marea comunitate de afro-americani), cariera lui a început să se contureze.
    
Marţi, 2 ianuarie, ora 20.00
Nimic de făcut 
(RIEN A FAIRE – Franţa, 1999)
Regia: Marion Vernoux
Cu: Valeria Bruni-Tedeschi, Patrick Dell’Isola, Sergi Lopez
Dramă. Rămaşi temporar fără serviciu, Marie şi Pierre se întâlnesc şi se iubesc, deşi fiecare dintre ei are acasă o familie afectuoasă. Relaţia lor – cu toate inconvenientele unei legături ilicite – înseamnă pentru femeia sensibilă şi vulnerabilă care este Marie o compensaţie pentru lipsa de perspectivă, de pasiune, de comunicare din viaţa sa de casnică.        
Premiul Pasinetti pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Filmului de la Veneţia 1999, a revenit actriţei Valeria Bruni-Tedeschi.    

Marţi, 2 ianuarie, ora 21.45
Concert Paul McCartney

TVR Cultural a programat pe 2 ianuarie, de la ora 21.45, singurul concert pe care Paul McCartney l-a susţinut la Sankt Petersburg. Peste 60.000 de fani s-au adunat în oraşul amintit pentru a-l întâlni pe Sir Paul McCartney în concertul cu numărul 3.000 (adunate de la vârsta de 15 ani şi până în 2004). Muzicianul a prezentat la Sankt Petersburg un spectacol unic în Piaţa Palatului după un scenariu care a fost dezvoltat doar pentru reprezentaţia în acest oraş. Început cu întârziere din cauza măsurilor extreme de securitate, concertul artistului britanic a durat două ore şi jumătate, telespectatorii TVR Cultural urmărind o selecţie 45 de minute din acest concert.
„Am fost şocat când am fost anunţat că voi susţine concertul cu numărul 3.000 în această săptămână”, a recunoscut Paul McCartney la momentul respectiv. McCartney a cântat cu The Beatles de 2.523 de ori, apoi cu trupa sa – Wings – a susţinut 140 de concerte şi, până la concertul din Sankt Petersburg, a avut 285 de concete solo.
Sir James Paul McCartney (născut la 18 iunie 1942), renumitul interpret şi compozitor englez, s-a remarcat iniţial ca membru al formaţiei The Beatles.
Recunoscut ca un simbol al secolului XX, Paul McCartney este menţionat în The Guinness Book Of Records ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii. El a înregistrat 29 de single-uri clasate pe locul întâi în clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, restul de formaţia Wings sau de el ca artist solo.
    
Joi, 4 ianuarie, ora 20.45
Frumoasa călătorie a urşilor panda…
, de Matei Vişniec        
Distribuţia: Mircea Rusu, Monica Davidescu
Teleplay-ul produs de Televiziunea Română în anul 2002 (regia – Ion Gostin, redactor – Daniel Tei, director de imagine – Sorin Chivulescu) este realizat după textul lui Matei Vişniec, dramaturg jucat în peste 25 de ţări, în marile teatre din Europa.
Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt este o tulburătoare poveste despre dragoste şi moarte, trăită de El şi Ea, personaje care se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat, după o noapte în care el o vrăjise cu acordurile muzicii de saxofon şi versurile lui Bacovia. El îi propune să petreacă nouă nopţi alături de el, iar Ea acceptă.
Călătoria urşilor panda (ale căror culori în alb şi negru simbolizează yin şi yang) reprezintă călătoria propriului eu către o lume virtuală. De ce Frankfurt? …Tocmai pentru că oraşul Frankfurt este renumit pentru grădina zoologică pe care o deţine şi, totodată, este o importantă răscruce a căilor de acces.
Pe parcursul celor nouă nopţi (textul piesei are subscris titlului: piesă în nouă nopţi), El şi Ea, eternul masculin şi eternul feminine, se contopesc prin iubire până la dematerializare şi dizolvarea în neant. Aceasta este dorinţa muribundului care vrea să întâlnească măcar o dată „adevărata iubire”.
Călătoria celor nouă nopţi de iubire – trepte ale integrării în transcendent – este „povestită” pe scenă de actorii Monica Davidescu şi Mircea Rusu.

Joi, 4 ianuarie, ora 23.00
Remix Rock Forum – Musica da capo – Remember Anda Călugăreanu
La ultima ediţie a emisiunii Remix Rock Forum din acest an, realizatorii Doru Ionescu şi Raluca Tamaş readuc în atenţia publicului un artist cu A mare: Anda Călugăreanu, care, dacă ar mai fi fost printre noi, ar fi aniversat 60 de ani. La Festivalul Creative Folk Reunion, în 12 decembrie 2006, cei care au cunoscut-o şi nu au uitat-o pe Anda s-au întâlnit în Club A în faţa unui public numeros. Alături de colaboratori apropiaţi ai artistei, printre care compozitorul Cornel Fugaru, realizatoarea TVR Ioana Bogdan, Aurel Gherghel, publicul de toate vârstele prezent a putut urmări, în proiecţie, o selecţie de aproximativ o oră din arhiva TVR cu Anda Călugăreanu.
Emisiunea pe care Doru Ionescu o propune telespectatorilor TVR Cultural prezintă momente memorabile cu Anda şi trupa Sincron: secvenţe din filmul coproducţie internaţională Cântecele Dunării din 1965, când solista este descoperită cântând de celebra vedetă a anilor ’60 – Vico Torriani. Alte înregistrări care vor putea fi văzute şi revăzute: din emisiunea Game pentru Televiziune (1969), repetiţii pentru Festivalul Mamaia 1965, Cerbul de Aur 1969, Gala Lunilor din 1972, Ninge la Varietăţi din 1972, Trupa VAI cu Florian Pittiş şi Dan Tufaru, „Siamo la copia" cu Toma Caragiu, „Nu mai imita”, cu Aurelian Andreescu, „Seara pentru Tineret" (emisiune literar artistică 1973), în duet cu Dan Andrei Aldea din 1974, Cenaclul Flacăra din 1976, Club T (1978),
Recital de muzică şi poezie cu Leopoldina Bălănuţă şi Anda Calugareanu, Album duminical din 1989.

Vineri, 5 ianuarie, ora 19.30
Vikingii 
(THE VIKINGS – SUA, 1958)
Regia: Richard Fleischer
Cu: Kirk Douglas, Tony Curtis, Ernest Borgnine, Janet Leigh
Către sfârşitul secolului al VIII-lea, Europa e atacată, dinspre miazănoapte, de vikingi – temuţii oameni ai nordului. Corăbiile lungi aduceau cu ele războinici sângeroşi, care jefuiau şi pustiau totul în cale, apoi se retrăgeau rapid. Mai târziu, ei au început să se aşeze în noile teritorii. Pe coasta răsăriteană a Angliei, de pildă, vikingii danezi şi-au stabilit încă din secolul al IX-lea propriul regat. De la această realitate istorică porneşte ficţiunea cinematografică a lui Richard Fleischer, despre neînfricaţii vikingi Einar şi Eric – fraţi vitregi fără ştiinţa lor – care-şi dispută acelaşi tron, cu toate că motivele lor sunt diferite.
În 1958, Kirk Douglas a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional al Filmului de la San Sebastian pentru rolul său din filmul de aventuri Vikingii.

Vineri, 5 ianuarie, ora 21.25
Muzică soul la BBC
(CLASSIC SOUL AT THE BBC – Marea Britanie, 2004)
Cele mai mari nume, cele mai fredonate melodii
Programul cuprinde o selecţie cu cele mai mari interpretări de muzică soul din arhiva BBC: Al Green – Let's Stay Together, Aretha Franklin – I Say a Little Prayer, Percy Sledge – When a Man Loves a Woman, Dusty Springfield – Get Ready, Neville Brothers – Tell It Like It Is, Curtis Mayfield – We Gotta Have Peace, Sam Moore – I Can't Stand Up For Falling Down, Bill Withers – Ain't No Sunshine, Ann Peebles – Bouncing Back, Gladys Knight & the Pips – Friendship Train, Penn & Oldham – I'm Your Puppet, Bobby Womack – I Wish He Didn't Trust Me So Much, William Bell & Texas – Private Number, Aretha Franklin – Don't Play That Song, Isaac Hayes – When Something is Wrong With My Baby, Solomon Burke – Don't Give Up On Me.

Vineri, 5 ianuarie, ora 23.00
Sugarland Express
(SUA, 1974)
Regia: Steven Spielberg
Cu: Goldie Hawn, Ben Johnson, William Atherton
Filmul Sugarland Express este inspirat dintr-un fapt real. Deşi mai are doar patru luni până la ispăşirea pedepsei, Clovis evadează, la insistenţele soţiei sale. Pentru că unicul lor copil a fost încredinţat unor părinţi adoptivi, cei doi pun la cale răpirea acestuia. În acest scop, iau ostatic un poliţist, pe care îl obligă să-i conducă la băieţelul lor, deşi au pe urme atât forţele de ordine, cât şi presa.   
Premiul pentru scenariu la Festivalul Filmului de la Cannes din1974 a revenit dramei Sugarland Express.

Sâmbătă, 6 ianuarie, ora 20.30
Oameni de aproape  – Gheorghe Zamfir
În ediţia sa din 6 ianuarie, emisiunea Oameni de aproape a programat un documentar – portret al unui mare interpret şi compozitor: naistul Gheorghe Zamfir. Filmul prezintă copilăria lui Zamfir, în orăşelul Găeşti, influenţele muzicii lăutăreşti asupra formării sale artistice, Şcoala muzicală urmată de Zamfir la Bucureşti, faima internaţională a artistului.
Sunt prezentate fragmente din concertele susţinute de Zamfir de-a lungul anilor. Producătoarea Mariana Bădan îl are invitat pe criticul muzical Viorel Cosma, care va vorbi despre Gheorghe Zamfir.

Sâmbătă, 6 ianuarie, ora 23.00
Vertigo
  (SUA, 1958)
Regia: Alfred Hitchcock
Cu: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes
Thriller. Detectivul Scottie Ferguson suferă de acrofobie – teama patologică de locuri înalte. Moartea unui coleg de-al său, căzut de la înălţime în timpul unei urmăriri, îl determină să iasă din poliţie. Angajat de un cunoscut să-i urmărească soţia, Scottie dezvoltă o obsesie periculoasă pentru frumoasa femeie.

Duminică, 7 ianuarie, ora 21.30
Mozart şi da Ponte
(MOZART UND DA PONTE – Austria)
Realizator: Georg Madeja
Colaborarea dintre cei doi compozitori a dus la apariţia a trei renumite opere: „Nunta lui Figaro” (Le Nozze di Figaro), „Don Giovanni” şi „Cosi fan tutte”. Plecând din Veneţia natală a lui Da Ponte şi până la exilarea sa la Gorizia, în regiunea italiană Friuli, telespectatorii TVR Culturtal îl vor putea urmări pe libretist prin Viena, locul unde acesta îl va întâlni pe compozitorul W. A. Mozart.

Salzburg şi Praga sunt alte puncte ale călătoriei celor doi. Cei doi muzicieni au imortalizat pasiunea lor pentru minunile culinare în opera lor muzicală.
Documentarul Mozart şi Da Ponte este o co-producţie ORF (televiziunea naţională din Austria) şi Felix Breisach Medienwerkstatt.

Duminică, 7 ianuarie, ora 23.00
Un cuplu uimitor
(UN COUPLE EPATANT – Franţa, 2003)
Regia: Lucas Belvaux
Cu: Ornella Muti, Francois Morel, Lucas Belvaux
Comedia Un cuplu uimitor este primul dintr-o serie de trei filme, ale căror titluri formează o propoziţie misterioasă: „Un cuplu uimitor, în goană, dincolo de viaţă”. În fiecare dintre ele, regizorul aduce în prim-plan personaje care evoluează în aceeaşi perioadă de timp, ale căror traiectorii se intersectează sau nu şi care dau, pe rând, tonul unei comedii, al unui thriller sau al unei melodrame.

Eroina filmului Un cuplu uimitor este Cecile, o profesoară îndrăgostită nebuneşte de soţul său, Alain, al cărui comportament bizar o face pe soţie să-l suspecteze, pe nedrept, de infidelitate. Cecile pune pe urmele lui Alain un detectiv particular, iar acesta descoperă fapte surprinzătoare.

Bucuresti, 22.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *