free download 78 travel guides written by experts

Recomandari HBO – Aprilie 2011

Premiere

PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME
PRINŢUL PERSIEI: NISIPURILE TIMPULUI
Regia: Mike Newell
Cu: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Steve Toussaint
Aventură, SUA 2010
17,18,20,21,23

Inspirat dintr-un faimos joc video, Prinţul Persiei ne poartă în antichitate, unde un prinţ persan se aliază cu o prinţesă dintr-un imperiu rival pentru a dejuca planurile unui rege care vrea să provoace o furtună de nisip în stare să distrugă lumea întreagă. Pentru a câştiga, prinţul trebuie să învingă  o serie de fiinţe fantastice, ajutat şi de Pumnalul Timpului, o armă în stare să controleze timpul: să-i încetinească scurgerea sau să-l dea înapoi.

Un mare spectacol “made in Hollywood”, unde acţiunea care-ţi taie respiraţia se îmbină cu exoticul vechilor mituri şi cu extraordinarele efecte speciale.

TOY STORY 3
POVESTEA JUCARIILOR 3
Regia: Lee Unkrich
Animaţie, SUA 2010
25,28,30

TOY STORY 3 (SUBTITLED VERSION)
POVESTEA JUCARIILOR 3 (VERSIUNEA SUBTITRATA)
24,27

Studiourile Disney şi Pixar redeschid cufărul cu jucării pentru o nouă capodoperă animată, o superbă, palpitantă şi profund emoţionantă aventură a personajelor din deja legendara franciză Toy Story. De data aceasta Buzz, Woody şi întreaga gaşcă sunt nevoiţi să facă faţă unei probleme cu totul deosebite. Stăpânul lor, Andy pleacă la facultate, iar jucăriile se trezesc într-o creşă plină de bebeluşi şi copii mici care abia aşteaptă să pună mânuţele pe marfă nouă, pe care să o rupă, să o murdărească şi să o roadă după bunul plac.

Atât adulţii, cât şi copiii, se vor delecta cu o comedie inedită şi savuroasă bazată pe un scenariu scris de Michael Arndt, laureat al premiului Oscar pentru scenariul filmului “Little Miss Sunshine”. Regizorul filmului, Lee Unkrich, a făcut parte din echipele care au realizat binecunoscutele filme de animaţie ”Finding Nemo” (câştigător al unui premiu Oscar) şi ”Monsters Inc”.

În varianta originală, o întreagă pleiadă de vedete Hollywood dau glas personajelor din Toy Story 3, printre aceştia numărându-se Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz), Joan Cusack (Jessie the Yodeling Cowgirl), Timothy Dalton, Jeff Garlin sau Whoopi Goldberg (Caracatiţa Stretch).

THE BOOK OF ELI
CARTEA LUI ELI
Regia: Albert Hughes, Allen Hughes
Cu: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals
Acţiune, SUA 2010
10,13,16,28

În viitorul nu foarte îndepărtat, la vreo 30 de ani după un război catastrofal, un om străbate singur întinderile pustii ale ceea ce fusese altădată America. Oraşe pustiite, şosele distruse, pământ pârjolit—tot ce-l înconjoară poartă semnele apocalipsei. Nu mai există nicio urmă de civilizaţie, sau lege. Drumurile aparţin unor bande de tâlhari care sunt în stare să omoare un om pentru pantofii lui, pentru o cană de apă, sau…chiar pentru nimic. Dar ei nici nu se compară cu acest călător solitar.

Eli (Denzel Washington), un luptător de nevoie şi nu de plăcere, nu doreşte decât pacea, dar dacă e provocat, el îşi distruge atacatorul înainte ca el să-şi dea seama ce greşeală fatală a făcut. El nu-şi apără atât viaţa, cât speranţa de viitor; o speranţă pe care a apărat-o în toţi aceşti ani şi pe care este hotărât s-o împlinească. Mânat de această hotărâre şi condus de credinţa în ceva mai presus de el, Eli face tot ceea ce e nevoit să facă pentru a supravieţui şi pentru a continua pe drumul său.

Eli trebuie să meargă înainte pentru a-şi împlini destinul şi pentru a da ajutor oamenilor năpăstuiţi.

THE LOVELY BONES
DIN RAIUL MEU
Regia: Peter Jackson
Cu: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Saoirse Ronan
Fantastic, SUA 2009
3,6,9,14,26

Bazat pe un bestseller extrem de apreciat de critică al scriitoarei Alice Sebold, şi regizat de Peter Jackson (câştigător al premiului Oscar pentru monumentala trilogie Lord of the Rings) pornind de la un scenariu scris de Jackson & Fran Walsh & Philippa Boyens, Din Raiul meu (The Lovely Bones) este povestea unei fete de numai 14 ani, Susie Salmon (Saoirse Ronan), ucisă cu sălbăticie de un criminal rămas nedescoperit.

Acum, fata e prinsă între cele două lumi – nu e nici în viaţă, dar nici nu a plecat definitiv, şi veghează din Raiul ei personal pentru ca familia ei să nu mai sufere, încercând să-i ajute pe cei dragi rămaşi în urma ei să-l găsească pe cel care a ucis-o, dar şi să-şi regăsească liniştea pierdută odată cu această tragedie.

O distribuţie impresionantă i se alătură lui Rachel Weisz în acest thriller profund emoţionant: Mark Wahlberg, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli şi Saoirse Ronan.

BUDDENBROOKS PART 1
CASA BUDDENBROOK, PRIMA PARTE
Regia: Heinrich Breloer
Cu: Armin Mueller-Stahl, Jessica Schwarz, August Diehl, Mark Waschke, Iris Berben
Dramă, Germania 2008
5,13,18

BUDDENBROOKS PART 2
CASA BUDDENBROOK, A DOUA PARTE
Regia: Heinrich Breloer
Cu: Armin Mueller-Stahl, Jessica Schwarz, August Diehl, Mark Waschke, Iris Berben
Dramă, Germania 2008
12,18

Filmul portretizează, cu detalii pline de compasiune şi ambiţii de frescă cinemtografică, ascensiunea şi declinul unei familii de negustori ce fac parte din aristocraţia din Lübeck: consulul Jean, fiica sa Tony şi fii săi Thomas şi Christian. Cu toţii se luptă şi se sacrifică pentru supravieţuirea economică a familiei şi tânjesc la fericire şi la dragoste imposibilă. O adaptare cinematografică captivantă şi minuţioasă a romanului lui Thomas Mann din 1900, câştigător al premiului Nobel, o saga despre trei generaţii într-o societate în schimbare, ale cărei valori familiale par sortite dispariţiei.

CARRIERS
PURTĂTORII
Regia: David Pastor, Alex Pastor
Cu: Lou Taylor Pucci, Chris Pine, Piper Perabo, Emily Vancamp, Christopher Meloni
Horror, SUA 2009
15,19,25

Patru puşti gonesc prin deşert încercând să găsească drumul către plajă, iar feţele lor exprimă orice numai nu bucurie: nu este vacanţa de vară. Grupul încearcă să fugă din calea dezastrului. În horror-ul Carriers, nimeni nu este imun în faţa pandemiei ce ameninţă să şteargă omenirea de pe faţa pământului. Determinaţi să eludeze virusul, Danny (Lou Taylor Pucci), fratele lui, Brian (Chris Pine), iubita acestuia, Bobby (Piper Perabo) şi colega de şcoală a lui Danny, Kate (Emily Vancamp) caută cu disperare o zonă de posibilă siguranţă.

În cursul a patru zile, grupul se confruntă cu decizii morale pe care niciun om nu ar trebui forţat să le ia vreodată. Cei patru descoperă că cel mai mare inamic al lor nu este virusul care atacă omenirea ci răul din ei înşişi.

CASE 39
CAZUL 39
Regia: Christian Alvart
Cu: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian Mcshane, Bradley Cooper, Callum Keith Rennie
Horror, SUA 2009
1,11,28

Cazul 39 prezintă o poveste intensă despre teroarea psihologică trăită de o asistentă socială ce descoperă o forţă a răului mai mare decât oricine şi-ar fi putut imagina, atunci când încearcă să salveze o copilă care refuză să mai vorbească.

Emily Jenkins (Renee Zellweger) este o asistentă socială foarte devotată şi cu experienţă, care îşi închipuie că le-a văzut pe toate – minciuni, neglijenţă nepăsare, abuzuri de tot felul. Vine ziua în care trebuie să preia Cazul 39: o fetiţă de 10 ani, Lilith Sullivan (Jodelle Ferland), abandonată de familie, tulburată şi în stare de şoc. Intervine Emily. Zguduită de singurătatea şi inocenţa fetiţei, femeia decide să facă ceea ce nu şi-a mai îngăduit niciodată în trecut: să se implice personal. Cu speranţa că face ceea ce e corect, Emily îi oferă lui Lilith un cămin fericit pînă să îi poată găsi o familie adoptivă.
Dar abia acum începe adevărata teroare.

Ce a împins familia lui Lilith spre punctul distrugerii? De ce oricine vine în contact cu Lilith pare să îşi piardă subit minţile? Cum va putea supravieţui Emily groazei devastatoare ce o macină în secret? Pentru a descoperi adevărul, Emily trebuie să lase la o parte raţiunea şi să se confrunte cu cele mai îngrozitoare coşmaruri, din clipa în care păşeşte într-un tărâm supranatural, unde răul iese la vânătoare de oameni.

Acum, singurul lucru de care trebuie să se teamă cu adevărat Emily este frica devastatoare din lăuntrul ei.

FURRY VENGEANCE
BRIGADA PESTRIŢĂ
Regia: Roger Kumble
Cu: Brendan Fraser, Brooke Shields, Matt Prokop, Ken Jeong, Angela Kinsey
Comedie, 2010
30

Ambiţiosul dezvoltător imobiliar Dan Sanders se mută din Illinois în Oregon împreună cu soţia lui, Tammy, şi fiul lor, Tyler, pentru a coordona şi a supraveghea lucrările de construcţie a unui ansamblu de locuinţe într-o regiune rurală de o frumuseţe sălbatică. Întrucât lucrările ameninţă habitatul animalelor mari şi mici din pădure, un grup inedit de sconcşi, veveriţe, şoricei, bursuci, ratoni, urşi şi păsări decide să obstrucţioneze cu orice preţ activitatea dezvoltatorului şi să îi predea acestuia o lecţie despre consecinţele dramatice ale intervenţiei omului în natură.

Transformând întreaga zonă într-un câmp de luptă de proporţii epice, animalele furioase atacă cu bolovani maşina de teren a lui Dan Sanders, îl îndeasă pe bărbat într-o cabină de toaletă ecologică şi îl urcă într-un copac, îl împroaşcă cu găinaţ de pasăre, îi perforează cutiile cu lapte pentru micul-dejun sau îi retează frânele de la jeep. Dornice să protejeze mediul înconjurător, animalele conduse de către un raton extrem de inteligent îl învaţă pe Dan Sanders despre importanţa conservării naturii.

KICK-ASS
Acţiune, SUA 2010
Regia: Matthew Vaughn
Cu: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong, Chloe Grace Moretz, Nicolas Cage
8,21,26,30

În Kick-Ass, eroii benzilor desenate prind viaţă şi pornesc într-o mare aventură împotriva criminalităţii din oraş. Dave Lizewski (Aaron Johnson), un fan înrăit al benzilor desenate, îşi alege un nume impunător, un costum pe măsură şi începe să împartă dreptate în stânga şi în dreapta prin oraş, ignorând total faptul că el nu deţine puteri supranaturale. Din acel moment, viaţa lui începe să se schimbe ireversibil, curajul său nebunesc inspirând o adevărată cultură urbană. Dave face echipă cu alţi trei vigilanţi la fel de înfocaţi: Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), Hit Girl (Chloë Moretz) şi tatăl acesteia, Big Daddy (Nicolas Cage). Cu ajutorul lor, deschide un război aprig împotriva şefului mafiei locale, Frank D’Amico (Mark Strong) şi pune la încercare adevărata putere pe care o ascund aceşti eroi moderni.

LETTERS TO JULIET
SCRISORI CĂTRE JULIETA
Regia: Gary Winick
Cu: Amanda Seyfried, Christopher Egan, Vanessa Redgrave, Gael García Bernal, Franco Nero
Acţiune, SUA 2010
16,17,27

O superbă comedie romantică, Scrisori către Julieta ne poartă către însoritele şi magnificele ţinuturi ale Italiei, acolo unde Sophie (Amanda Seyfried), o tânără scriitoare americană, se bucură de o vacanţă care îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

Aflată în Verona, oraşul marilor iubiri şi al legendarilor Romeo şi Julieta, Sophie este de-a dreptul fascinată de mitul scrisorilor către Julieta, aşa că se hotărăşte să ajute miile de îndrăgostiţi care an de an vin şi cer sfaturi pentru a-şi rezolva problemele sentimentale.

După ce face primul pas şi se alătură unui grup de voluntari, Sophie găseşte o scrisoare rătăcită, veche de 50 de ani. De-a dreptul emoţionată de acest mesaj, tânăra scriitoare pregăteşte un răspuns pe măsură, fără să ştie că scrisoarea ei va atrage o reacţie imediată din partea destinatarei, Claire (Vanessa Redgrave), care va porni într-o aventură spectaculoasă prin Italia, în căutarea iubirii pierdute.

Din acest moment vom asistă la o emoţionantă şi amuzantă poveste despre dragoste, prietenie şi mai mult decât oricând despre destin.

THE BOUNTY HUNTER (2010)
RECOMPENSĂ CU BUCLUC
Regia: Andy Tennant
Cu: Gerard Butler, Jennifer Aniston, Christine Baranski, Jason Sudeikis, Cathy Moriarty
Acţiune, SUA 2010
2,3,11,15,20,28,29

Milo Boyd (Gerard Butler), un recuperator fără noroc, primeşte în sfârşit misiunea vieţii lui: i se cere nici mai mult nici mai puţin decât să pună mâna pe fosta lui nevastă, reportera Nicole Hurley (Jennifer Aniston), care încercă să scape de închisoare. La început, el crede că va câştiga extrem de uşor banii de recompensă, dar când Nicole îi fuge printre degete, pentru a urmări o pistă în legătură cu muşamalizarea unei crime, Milo îşi dă seama că nu-i va merge de loc uşor cu Nicole.

Foştii soţi se războiesc continuu unul cu altul – până când ajung în situaţia de a fugi mâncând pământul pentru a-şi salva viaţa. Ei au crezut că legămintele de căsnicie – de iubire, respect şi supunere – erau cel mai greu de respectat, dar s-au înşelat amarnic: acum pare un lucru cu mult mai greu să se menţină în viaţă.

FREE WILLY: ESCAPE FROM PIRATE’S COVE
ELIBERAŢI-L PE WILLY 4: EVADAREA DIN GOLFUL PIRAŢILOR
Familial, SUA 2010
Regia: Will Geiger
Cu: Bindi Irwin, Beau Bridges, Bongo Mbutuma, Siyabulela Ramba, Stephen Jennings
23

Atunci când tatăl văduv al lui Kirra, o fetiţă de 11 ani, e rănit, ea trebuie să părăsească Australia contra voinţei sale pentru a trăi cu bunicul ei înstrăinat la un parc de distracţii aproape abandonat din Africa de Sud. Totuşi, după ce o furtună prinde în capcană un pui de balenă în bazinul parcului, vizitatorii încep să curgă. Între Kirra şi balena pe care o botează Willy se înfiripă o uluitoare prietenie.

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST
FANTOMELE FOSTELOR IUBITE
Regia: Mark Waters
Cu: Matthew Mcconaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Breckin Meyer, Lacey Chabert
Comedie, SUA 2009
9,10,19,20,25,29

La nunta fratelui său mai mic, un burlac convins care iubește libertatea, distracția și femeile ajunge să fie bântuit de fantomele iubitelor din trecut.

Connor Mead (Matthew McConaughey) este un fotograf celebru care iubește libertatea, distracția și femeile. În mod cert, aceasta este ordinea: libertate, distracție, femei! Numai că, fratele lui urmează să se căsătorească, așa că decide să ia o pauză pentru a merge la nunta acestuia. Aici, el o reîntâlnește pe Jenny Perotti (Jennifer Garner), o prietenă din copilărie, singura care nu căzuse pardă farmecelor lui Connor. La petrecerea care are loc în seara dinaintea ceremoniei, Conner ține un discurs în care vorbește gura fără el, apoi este vizitat de fantoma unchiului său, petrecărețul Wayne (Michael Dogulas), cel care este decis să-l învețe pe protejatul său tot ceea ce știa. Acesta îi spune lui Connor că, în cursul serii, va fi vizitat de trei fantome care îl vor duce înapoi în trecutul său amoros. Rostul acestor experinețe este acela de a-l învăța pe Connor să aleagă femeia potrivită de care să se îndrăgostească.

INKHEART
INIMĂ DE CERNEALĂ
Regia: Iain Softley
Cu: Brendan Fraser, Paul Bettany, Helen Mirren, Jim Broadbent, Andy Serkis
Fantastic, SUA 2008
23,24

În această peliculă fantastică, un tată și fiica lui care împărtășesc pasiunea pentru cărți sunt în primejdie.

Pericolul este acela că, în momentul în care un personaj dintr-o carte de fabule pentru copii este adus la viață, tatăl dispare undeva între paginile cărții.

Oare cum ar fi dacă, de fiecare dată când rostești cu voce tare, povestea devine reală? Inkheart este inspirat de bestseller-ul pentru copii semnat de Cornelia Funke, o povestea fără vârstă a imaginației și aventurii. Eroina centrală a poveștii este Meggie (Eliza Hope Bennett), o fetiță al cărei tată, Mortimer “Mo” Folchart (Brendan Fraser), are un uluitor talent secret. Este vorba despre abilitatea de a aduce la viață personajele din cărți atunci când citește povestea cu voce tare. Însă, un personaj negativ dintr-o carte rară de fabule pentru copiii îi răpește părintele, iar Maggie împreună cu prietenii ei pornesc într-o aventură incredibilă pentru a-l salva pe tatăl captiv.

JUSTICE LEAGUE: CRISIS ON TWO EARTHS
LIGA DREPTĂŢII: CRIZĂ PE CELE DOUĂ PĂMÂNTURI
Regia: Sam Liu, Lauren Montgomery
Animaţie, SUA 2009
30

O versiune eroică a lui Lex Luthor (Chris Noth) dintr-un univers paralel apare într-un alt univers pentru a recruta "Liga Justiţiei" ca să-l ajute să-şi salveze propriul Pământ din mâinile "Sindicatului Crimei" , o versiune malefică a Ligii. În timp ce majoritatea Ligii merge să-l ajute pe Luthor, Batman rămâne în urmă pentru a termina de reconstruit Turnul.

SUPERMAN/BATMAN: PUBLIC ENEMIES
SUPERMAN / BATMAN: INAMICI PUBLICI
Regia: Sam Liu
Animaţie, SUA 2009
16,26

Lex Luthor a fost ales preşedintele Statelor Unite, a legat un asteroid de criptonită de Pământ şi a pus o recompensă de 1 miliard de dolari pe capetele lui Superman şi Batman. Acum, cei doi eroi trebuie se facă echipă pentru a salva atât planeta, cât şi propriile piei. Dar nu pot s-o facă singuri, iar găsirea de ajutoare nu e deloc uşoară, pentru că fiecare erou şi ticălos de pe planetă vrea să încasese recompensa apetisantă. După ce află că ambiţiile criminale ale lui Luthor se intind dincolo de graniţele Americii de Nord, Superman şi Batman îşi dau seama că reputaţia ar trebui să fie ultima lor problemă.

THE LOST
VICTIMELE
Regia: Bryan Goeres
Cu: Armand Assante, Dina Meyer, Lacey Chabert, Sergi Mateu, Jorge Bosch
Thriller, SUA 2009
19

Kevin (Armand Assante) este un psiholog care renunţă să mai profeseze, dedicându-se scrisului. Primeşte o propunere ciudată din partea Mirei (Dina Meyer), aceea de a o ajuta pe sora ei, Jane, fostă pacientă a lui, care este acum internată la un ospiciu. Supus unui şantaj, Kevin acceptă şi se hotăreşte să demonstreze că Jane merită să fie eliberată. După o serie de discuţii cu pacienta, doctorul descoperă că Jane ascunde mai multe personalităţi ce nu-şi găsesc liniştea, victime probabile ale unui criminal. Încercarea lui de a o ajuta pe Jane devine acum o investigaţie pentru găsirea celui care a curmat viaţa acelor femei.

THE MINISTERS
JURĂMÂNT DE RĂZBUNARE
Regia: Franc. Reyes
Cu: John Leguizamo, Harvey Keitel, Florencia Lozano, Diane Venora, Wanda De Jesus
Thriller, SUA 2009
22,28

Micuţa Celeste assistă la asasinarea tatălui ei, la frageda vârstă a adolescenţei. Tatăl ei a fost un bun poliţist, precum şi un partener demn de încredere pentru Bruno. Asasinii au lăsat la locul crimei, chiar în mâna fetei, o cărticică cu citate din Biblie. Anii trec. Celeste devine poliţistă. Partenerul ei este acelaşi Bruno. El încearcă să o protejeze cât mai mult, dar, în momentul când asasinii cu Biblia revin în lumea crimei, presimte că totul va degenera. Celeste între timp, se va îndrăgosti, chiar la uşa bisericii, de Dante, care pare să fie iubitul ideal. Însă Dante şi fratele său sunt mult prea implicaţi să-l găsească pe asasin.

UNE SUITE POUR 2 (AKA. A SUITE FOR 2)
APARTAMENT PENTRU DOI
Regia: Didier Albert
Cu: Cristiana Réali, Richard Berry, Tasha De Vasconcelos, José Paul, Laurent Ournac
Comedie, Franţa 2008
26

O poveste despre o familie de condiţie mijlocie care câştigă un sejur într-un hotel de lux şi trebuie să se lupte cu un fotograf faimos care pretinde că a rezervat aceeaşi cameră.

HERCULES (1997)
HERCULE
Regia: Ron Clements, John Musker
Animaţie, SUA 1997
9,24,27

Hercule, fiul lui Zeus, este transformat într-un semi-zeu de către Hades, stăpânul Infernului, cel care plănuieşte să-l detroneze pe Zeus. Acum tânărul, jumătate om-jumătate zeu, va trebui să demonstreze că merită să fie zeu şi să se întoarcă pe Muntele Olimp. Pentru asta trebuie să dovedească un singur lucru, că este un adevărat erou. Hercule va fi ajutat în peripeţiile sale de Pegas, calul sau, şi de antrenorul său personal, Phil.

MISSION TO MARS
MISIUNE PE MARTE
SF, SUA 2000
Regia: Brian De Palma
Cu: Gary Sinise, Tim Robbins, Don Cheadle, Connie Nielsen, Jerry O’Connell
4,13,22

Puşi pe jar de mesajul primit de la echipa de pe Marte, cei de la NASA pregãtesc în grabã o misiune de salvare care sã meargã la fata locului pentru investigatii si care sã-i aducã înapoi pe eventualii supravietuitori. Comandantul Woody Blake (Tim Robbins), Jim McConnell (Gary Sinise), medicul Terri Fisher (Connie Nielsen) si cercetãtorul Phil Ohlmyer (Jerry O’Connell) pornesc într-o cãlãtorie eroicã de 6 luni pe Marte.

"MISIUNE PE MARTE" este povestea captivantã a astronautţilor din misiunea de recuperare, a pericolelor aproape insurmontabile pe care le au de înfruntat aceştia în timpul cãlãtoriei în spatiu si a descoperirii uimitoare pe care o fac odatã ajunşi pe Marte.

ROVER DANGERFIELD
Regia: James L. George, Bob Seeley
Animaţie, SUA 1991
2,8,19

Celebrul comic Rodney Dangerfield, cel care nu are niciun subiect tabu, întră aici în pielea unui câine animat botezat "Rover Dangerfield". Câinele trebuie să-şi părăsească locuinţa din Las Vegas şi nimereşte la o mică fermă pierdută în America profundă, unde felul de-a fi al orăşenilor nu e foarte apreciat de săteni.

THE INCREDIBLES
INCREDIBILII
Regia: Brad Bird
Animaţie, SUA 2006
25,26

O superbă producţie Pixar despre un grup de super-eroi care sunt nevoiţi să renunţe la acţiunile de salvare a celor aflaţi în pericol şi obligaţi să ducă o viaţă liniştită într-o suburbie… Dar inevitabilul se produce, şi ei vrând-nevrând trebuie să salveze lumea încă o dată…

Mr. Incredible a fost un supererou, pâna când o serie de procese intentate de persoanele salvate i-au fortat pe toţi supereroii să se înscrie în programe de protecţie pentru a putea trăi vieţi normale, sub anonimat. Acum el este cunoscut ca Bob Parr şi trăieşte împreuna cu Helen, fosta Elastigirl şi cei trei copii ai lor, Violet, Dash si Jack . Lucrează ca specialist în asigurări şi e stresat de şeful care îl împinge întotdeauna de la spate; dar soţia lui s-a străduit prea mult pentru a crea o viaţa normală pentru familia ei, pentru ca el să fie nostalgic după zilele de supererou. Când i se oferă şansa să joace din nou acest rol, el acceptă numaidecât, căzând însă într-o capcană pusă la cale de un vechi duşman. Acum întreaga familie trebuie să-i vină în ajutor pentru a-l salva atât pe el, cât şi alte numeroase victime inocente.

TRUE STORIES
POVEŞTI ADEVĂRATE
Regia: David Byrne
Cu: John Goodman, Annie Mcenroe, Swoosie Kurtz, Spalding Gray, Pops Staples
Comedie, SUA 1986
11,15,21

O comedie spumoasă în care vă veţi amuza copios pe seama unor femei (leneşe sau simpatice) şi a unor bărbaţi (burlaci sau vraci…), toţi locuitori ai unui orăşel din Texas.

Pelicula regizată de David Byrne este plasată într-un mic oraş din Texas. Urmăriţi un şir de poveşti care se pretind a fi adevărate, o comedie localizată într-un univers urban foarte pitoresc. Aflaţi despre o femeie, pare-se cea mai lenesa din lume, care nu s-a mai dat jos din pat de ani întregi, despre un burlac la fel de neobişnuit, despre un valet cu puteri de tămăduitor şi despre o mulţime de alte ciudaţenii.

NEBE, PEKLO (AKA. HEAVEN, HELL)
Documentar, Cehia 2009
Regia: David Čálek
21,24

Un film mozaic care înregistrează vieţile a patru oameni aflaţi la vârste diferite, cu profesiuni şi stiluri de viaţă diverse. Ce au ei în comun e atitudinea pozitivă faţă de durere, în toate formele ei.

TEENAGE PAPARAZZO
Documentar, SUA 2010
Regia: Adrian Grenier

Într-o noapte din Los Angeles, Adrian Grenier, starul serialului HBO Entourage, l-a întâlnit pe Austin Visschedyk, un paparazzo de 14 ani.
Uimit şi inspirat de adolescentul hiperactiv, Grenier decide să întoarcă obiectivul către Visschedyk într-un efort de a-l înţelege mai bine pe acest adolescent unic şi de a afla ce-i motivează pe unii să hărţuiască vedetele.

CARRYOVER MOVIES APRILIE 2011

ALL ABOUT STEVE
TOTUL DESPRE STEVE
Regia: Phil Traill
Cu: Sandra Bullock, Thomas Haden Church, Bradley Cooper, Ken Jeong, Dj Qualls
Comedie, SUA 2009

Filmul este povestea unui inginer constructor (Sandra Bullock) care, după o scurtă întâlnire, se îndrăgosteşte de un cameraman al CNN (Bradley Cooper) despre care crede că e iubirea vieţii ei. Cum cameramanul călătoreşte de-a lungul şi de-a latul planetei ca să-şi facă meseria, ea decide să-l urmeze, făcându-şi apariţia la diverse evenimente mondene unde iubitul ei filmează, încercând să-l convingă că sunt perfecţi unul pentru celălalt.

AVATAR
Regia: James Cameron
Cu: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez
SF, SUA 2009

200 de ani în viitor, Jake, un veteran de război paralizat, este adus împreună cu alţi pământeni pe planeta Pandora. Aceasta este locuită de o rasă umanoidă, Na’vi, o veche civilizaţie deloc încântată de oaspeţi. Jake şi semenii săi trebuie să lupte pentru a-şi găsi locul pe luxurianta Pandora. Între timp, tânărul se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică. La abia doi ani de la lansare, Avatar, filmul lui James Cameron, este déjà o legendă şi a detronat Titanic-ul de pe poziţia celui mai profitabil film al tuturor timpurilor.

Ideea filmului i-a venit lui Cameron încă din 1996, an în care a şi scris primele 80 de pagini din scenariu. Filmările trebuia să înceapă imediat după terminarea Titanicului), filmul urmând a fi lansat în 1999; însă, potrivit regizorului, "era necesar să mai treacă ceva vreme până să apară tehnologia necesară punerii în scenă a viziunii filmului. Astfel, Cameron a început lucrul efectiv la Avatar în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na’vi şi cultura Pandoriană. Tot el a precizat că în cazul unui succes al filmului sunt posibile şi continuări.

Filmul, care reinventează conceptul de “spectaculos”, fost lansat atât în formatul obişnuit, 2-D, cât şi în formatele 3-D şi IMAX. O minune vizuală şi tehnologică, Avatar a avut un buget oficial de 237 milioane dolari americani, însă alte estimări ridică cheltuielile de producţie la 280–310 milioane $ şi la alte 150 milioane $ pentru promovare. Avatar este văzut ca un deschizător de drumuri în cinematografia modernă, datorită noilor tehnologii folosite pentru vizualizarea 3-D şi a filmărilor cu camere de filmat stereoscopice special proiectate pentru acesta.

DAS WEISSE BAND – EINE DEUTSCHE KINDERGESCHICHTE (AKA. THE WHITE RIBBON)
Regia: Michael Haneke
Cu: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch, Ulrich Tukur, Ursina Lardi
Dramă, Austria 2009

E anul 1913. Câteva evenimente bizare au loc la o şcoală dintr-o zonă rurală a Germaniei. Pare să fie vorba despre o metodă ritualică de pedeapsă. Afectează cumva aceste evenimente structura institutiei? E vorba, cumva, de primele semne le nazismului?

Cu câteva luni înainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial, într-un mic sat din partea de nord a Germaniei încep să se petreacă evenimente stranii şi neplăcute, ce par a avea legătură cu un ritual de pedepsire. Cineva întinde o sârma între doi copaci, calul doctorului se împiedică de obstacol, iar călăreţul cade şi se răneşte grav. O ţărancă moare, prăbuşindu-se prin podeaua putrezită a unei fabrici de cherestea aflată în proprietatea baronului şi a nevestei lui, după care băiatul baronului este răpit, legat şi bătut. Copilul handicapat al moaşei este răpit şi rănit în mod brutal, fiind la un pas de orbire. Un hambar este incendiat, iar grădina de legume a soţiei baronului este devastateă de către un localnic, cu ocazia unei sărbători a recoltei. Şocat de întâmplările oribile din sat, un învăţător timid investighează cazul, află că adolescenţii şi copiii localnicilor sunt centrul în jurul căruia graviteaza toate evenimentele inexplicabile. Această capodoperă copleşitoare a maestrului austriac Haneke a obţinut trofeul Palme D’Or la festivalul de la Cannes în 2009.

MARTI, DUPA CRACIUN
Regia: Radu Muntean
Cu: Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Maria Popistasu, Victor Rebengiuc, Dragos Bucur
Dramă, Romania 2010

Paul Hanganu e căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiţă de opt ani, Mara. De şase luni, Paul are o relaţie extra-conjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întîlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă. Unul dintre cele mai celebrate şi mai premiate filme româneşti ale lui 2010.

ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE SQUEAKQUEL
ALVIN ŞI VEVERIŢELE 2
Regia: Betty Thomas
Cu: Zachary Levi, David Cross, Jason Lee, Wendie Malick, Anjelah Johnson
Comedie, SUA 2009

Continuarea aventurilor celor trei veveriţe cântăreţe: Alvin, Simon şi Theodore.

Managerul Dave Seville le convinge pe cele trei veveriţe să meargă la şcoală asemenea unor copii obişnuiţi, predicându-le că va fi în interesul lor să înveţe carte.

În vreme ce veveriţele cântăreţe se acomodează cu noul stil de viaţă în mijlocul elevilor, Ian Hawke este eliberat din închisoare şi colindă prin toată lumea în încercarea de a descoperi animale talentate, care să poata cânta şi dansa.
În Australia, Ian Hawke întâlneşte niste femele de veveriţă înzestrate din punct de vedere muzical, pe care intenţionează să le transforme în vedete pentru a se răzbuna astfel pe Alvin, Simon şi Theodore.

AMELIA (2009)
Regia: Mira Nair
Cu: Hilary Swank, Richard Gere, Ewan Mcgregor, Christopher Eccleston, Joe Anderson
Biografic, SUA 2009

Hilary Swank şi Richard Gere fac echipă în filmul inspirat din viaţa aviatoarei Amelia Earhart.

Într-o perioadă în care femeile abia obţinuseră dreptul de a vota, iar meseria de pilot era considerată foarte periculoasă chiar şi pentru bărbaţi, o femeie a îndrăznit să spulbere toate prejudecăţile şi să intre în istorie. Numele ei este Amelia Earhart (Hilary Swank).

Mânată de o curiozitate imensă faţă de tot ceea ce i-ar putea oferi viaţa, Amelia a depăşit toate obstacolele şi a devenit prima femeie pilot care a traversat singură Atlanticul cu avionul. Însă viaţa ei nu s-a rezumat numai la avioane: a scris articole în numeroase publicaţii, a fost designer vestimentar şi a susţinut drepturile femeilor.

Succesul de care s-a bucurat şi felul în care a ajuns cunoscută pe întregul continent american s-au datorat căsniciei tumultoase cu editorul George Putnam (Richard Gere). Uniţi de ambiţii comune, admiraţie unul faţă de celălalt şi o dragoste puternică, Amelia şi George au fost nedespărţiţi chiar dacă, la un moment dat, ea a avut o aventură pasională cu Gene Vidal (Ewan McGregor).

După ce devine prima femeie care pilotează un avion deasupra Atlanticului, Amelia îşi atrage admiraţia tuturor femeilor americane. Până şi Prima Doamnă a Americii, Eleanor Roosevelt (Cherry Jones), îi cere ajutorul şi o felicită pentru ambiţia şi curajul de care a dat dovadă.

Cariera acestei senzaţionale femei va lua sfârşit în 1973, odată cu dispariţia misterioasă în timpul celei mai curajoase aventuri din viaţa ei. La doar 40 de ani, Amelia încearcă, de una singură, să zboare în jurul lumii, convinsă că aşa va deveni cea mai cunoscută femeie a momentului. Şi a avut dreptate!

Actriţa Hilary Swank, deţinătoare a două premii Oscar, întruchipează această figură legendară a Americii. Un film despre o vizionară, despre o luptătoare, despre o legendă: Amelia Earhart.

BRUNO
Regia: Larry Charles
Cu: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Bono , Elton John, Harrison Ford
Comedie, SUA 2009

După Borat, Sacha Baron Cohen se întoarce pe marile ecrane cu un nou personaj incendiar: Bruno. Mult mai scandalos şi obscen, de-a dreptul şocant şi incredibil de amuzant, Bruno este un fashion reporter gay care şi-a propus să ajungă ,,cel mai celebru austriac de la Hitler incoace”.

Auto-proclamat ,,vocea televiziunii tinerilor austrieci”, Bruno este gazda faimoasei emisiunii tv FUNKYZEIT. Obişnuit cu celebritatea, Bruno cunoaşte responsabilităţile pe care le are o vedetă faţă de fanii săi, motiv pentru care nu lipseşte de la prezentările de modă, tratamentele faciale şi şedintele de epilare. Totul până în momentul în care a aflat că emisiunea sa a fost scoasă din grila de programe. Singur şi trist, Bruno realizează că este până la urmă un luptător şi se decide să cunoască faima la ea acasă, adică la Hollywood. Ajutat de Lutz, fostul asistent al asistentului său de la Funkyzeit, Bruno este acum gata să facă orice pentru a cunoaşte celebritatea mondială!

Cum ajunge Bruno să fie prieten cu Bono, Sting şi Snoop Dog, poţi afla din Bruno, cu siguranţă cea mai scandaloasă comedie de la Borat!

HACHIKO: A DOG’S STORY (AKA. HACHI: A DOG’S TALE)
HACHIKO: POVESTEA UNUI CÂINE
Regia: Lasse Hallström
Cu: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer, Jason Alexander, Cary-Hiroyuki Tagawa
Dramă, SUA 2009

Această emoţionantă poveste adevărată e o adaptare americană a unei poveşti japoneze despre un câine credincios pe nume Hachiko. Acest prieten foarte special îşi însoţeşte stăpânul, zi de zi, până la staţia de tren şi, tot acolo, îl aştepta atunci când acesta se întoarce de la muncă. Din nefericire, stăpânul pleacă într-o zi şi nu se mai întoarce, pentru că moare.

Câinele continuă, însă, să-şi aştepte prea iubitul stăpân în fiecare zi, timp de 9 ani. În tot acest timp, Hachiko marchează vieţile celor care se perindă sau locuiesc lângă staţia de tren. Patrupedul îi învaţă pe localnici ce înseamnă dragostea, compasiunea şi, mai ales, loialitatea completă.

L’AUTRE DUMAS (AKA. SIGNE DUMAS)
CELĂLALT DUMAS
Regia: Safy Nebbou
Cu: Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Dominique Blanc, Mélanie Thierry, Catherine Mouchet
Dramă, Franţă 2010

Februarie 1848. Alexandre Dumas (Gérard Depardieu) e la apogeul faimei sale şi s-a retras, pentru câteva zile, în imensul castel Monte-Cristo pe care îl contruieşte. Acolo scrie, alături cu colaboratorul său, Auguste Maquet, (Benoît Poelvoorde). Chiar dacă romanele poartă numele lui Dumas, munca neobosită depusă de Maquet e colosală. Cu toate acestea, timp de 10 ani, Maquet a rămas în umbra marelui om şi nu i-a contestat niciodată supremaţia. Atunci când o ceartă izbuneşte între cei doi, apare o întrebare crucială: care e rolul fiecăruia dintre ei în succesul operei? Cine e părintele lui d’Artagnan şi al lui Monte Cristo? Pe scurt, cine e cu adevărat autorul? Relaţia lor, atât de paşnică până în acel punct, e pusă la îndoială şi călcată în picioare în timpul confruntării. Nu departe, la Paris, o revoluţie care va hotărî soarta unei alte relaţii – cea dintre Louis-Philippe şi francezi – e pusă la cale.

THE RUNAWAYS
Biografic, SUA 2010

The Runaways este filmul rock’n’roll al anului. Michael Phillips de la Chicago Tribune spune "Stewart şi Fanning n-au fost niciodată mai bune", iar Jan Wahl, Kron, TV San Francisco, mărturiseşte "Iubesc rock’n’roll-ul şi iubesc acest film!". Kristen Stewart şi Dakota Fanning le interpretează pe Joan Jett şi, respective, Cherie Currie, în această poveste despre maturizare, plină de vibe-uri rock, care trasează fulminanta şi fulguranta carieră a revoluţionarei trupe de fete The Runaways.

Ele cad sub influenţa puternicului impresar rock Kim Fowley, care le transformă din puştoaicele rebele din sudul Californiei, într-o trupă cu un succes scandalos.

Graţie imaginii lor de femei dure şi a talentului brut, trupa se face repede cunoscută, în special prin cele două lidere: Joan, care e inima pură, rock, a grupului, şi Cherie care, cu un look ce pare o combinaţie între David Bowie şi Brigitte Bardot, preia rolul de sex symbol.

WHITE MATERIAL
ŢARA MEA
Regia: Claire Denis
Cu: Isabelle Huppert, Christopher Lambert, Nicolas Duvauchelle, Isaach De Bankolé, William Nadylam
Dramă, Franţa 2010

Într-o ţară din Africa, un conflict civil îşi împinge consecinţele distrugătoare până la marginea plantaţiei de cafea administrate de autoritara Maria (Isabelle Huppert). Sfătuită să plece din calea urgiei, femeia refuză să plece capul în faţa ameninţării şi să-şi părăsească plantaţia îngrijită deja de trei generaţii ale familiei ei. Fostul soţ al Mariei, Andre, plănuieşte în schimb pe la spatele ei repatrierea familiei şi apelează exact la cine nu trebuie…

CAPERS (AKA. THE BROOKLYN HEIST)
SPĂRGĂTORII
Regia: Julian M. Kheel
Cu: Danny Masterson, Leon, Aysan Celik, Dominique Swain, Blanchard Ryan
Comedie, SUA 2008

Disperat să-şi îmbunătăţească viaţă, new yorkezul Fitz (Danny Masterson) pune la cale un plan de a jefui un bogat şi detestat proprietar de casă de amanet. Fără ştirea lui Fitz, banda sa de incompetenţi veseli se confruntă cu competiţia altor două grupuri ce plănuiesc să prade clădirea în aceeaşi noapte. Fiecare gaşcă are un stil unic, hilar, în această satira a “filmelor-jaf” ce foloseşte o imagine, un montaj şi o regie artistică stilizată ca să exploreze stereotipurile cinematografice.

DANCE FLICK
ÎN RITM DE DANS
Regia: Damien Dante Wayans
Cu: Damon Wayans Jr., Craig Wayans, Shoshana Bush, Essence Atkins, Affion Crockett
Comedie, SUA 2009

Parodie la multitudinea de filme cu şi despre dansatori, În paşi de dans spune povestea lui Megan White (Shoshana Bush), o fată provenită din suburbiile bogate ale unei metropole americane. După ce se mută în centru, va intra într-o mulţime de buclucuri din care va încerca s-o scoată un băieţaş de cartier de culoare, Thomas (Damon Wayans Jr.). Alături de acesta, cine ştie, Megan va schiţa mai mult decât nişte paşi de dans…

JOY RIDE 2: DEAD AHEAD
GLUMĂ MORTALĂ 2
Regia: Louis Morneau
Cu: Nicki Aycox, Nick Zano, Laura Jordan, Kyle Schmid, Mark Gibbon
Thriller, SUA 2008

Atunci când patru prieteni să îmbarcă pentru o călătorie spre Las Vegas în căutarea distracţiei, n-au nici cea mai mică idée că se vor alege, în schimb, cu abisul fricii primare. După ce maşina lor se strică în mijlocul pustietăţii, trebuie să găsească o cale să se întoarcă la civilizaţie. Dar Rusty Nail, un camionagiu ucigaş şi răzbunător cu un apetit insaţiabil pentru mutilarea fizică şi durerea sadică, nu se va da în lături de la nimic ca să se asigure că ei vor face cunoştiinţă cu toate poftele sale.

SCOOBY-DOO! ABRACADABRA-DOO
SCOOBY-DOO! ABRACADABRA-DOO
Regia: Spike Brandt, Tony Cervone
Animaţie, SUA 2010

Scooby-Doo şi gaşca pleacă în excursie pentru a o verifica pe sora lui Daphnes, Melissa. Ea studiază magia la Academia lui Merlin Whirlen. Dar se pare că au existat câteva probleme acolo. Apariţiile unui dragon uriaş au băgat în sperieţi mai toţi studenţii, mulţi renunţând la cursuri. Gaşca îşi dă seama că e ceva putred la mijloc şi decide să investigheze.

THE ONION MOVIE
THE ONION
Regia: James Kleiner
Cu: Len Cariou, Steven Seagal, Daniel Dae Kim, Larissa Laskin, Abigail Mavity
Comedie, SUA 2008

Un amalgam de interpretări satirice ale evenimentelor lumii, dar şi ale curiosului comportament uman…

Totul începe o dată cu ştirile Onion, cea mai bună sursă de ştiri din America, cu prezentatoarea Dana Dobbs, un corespondent pe nume Kip Kendall şi Norm Archer, un câştigător al premiului pentru cel mai bun crainic. Pe lângă ştiri putem vedea reclamele postului, câteva comentarii despre filmul care urmează să fie difuzat după ştiri, şi mai urmărim şi nişte terorişti care se antrenează într-o tabără. Filmul este cu Steven Segal în rolul principal, care în tinereţe s-a antrenat în arte marţiale. După ani de antrenament Segal se bate cu "ăia răii" şi îi loveşte doar în punctul sensibil, sub centură. In spatele acestei emisiuni, Global Tetrahedron caută o soluţie pentru a-şi promova produsele.

WRONG TURN AT TAHOE
LA UN PAS DE MOARTE
Regia: Franck Khalfoun
Cu: Cuba Gooding Jr., Harvey Keitel, Miguel Ferrer, Johnny Messner, Mike Starr
Thriller, SUA 2009

Joshua este mâna dreaptă a interlopului Vincent care l-a crescut de mic, după ce tatăl său a fost ucis chiar în faţa sa. În urma unei dezinformari, Vincent ucide un traficant de droguri pe nume Tahoe. Numai că Tahoe lucra pentru Nino – un mare mafiot care, în lumea crimei organizate, era un rechin faţă de "peştişorul" Vincent. Nino îi solicitaă lui Vincent să-l despăgubească pentru pierderile băneşti generate de pierderea lui Tahoe, iar refuzul acestuia determineă o spirală a violenţei care ameninţă ambele grupari, dar şi persoanele apropiate acestora.

SHALLOW HAL
UŞURATICUL
Regia: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Cu: Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander, Joe Viterelli, Rene Kirby
Comedie, SUA 2001

Să fie adevărat? E posibil ca fraţii Farrelly – cei care au introdus în lexicon fraza “tăntălăi şi gogomani” – să devina mai sentimentali şi mai dulci pe măsură ce trece timpul?

Regizorii îşi continuă seria de comedii trăznite şi hilare cu “Shallow Hal”. Hal (Jack Black) e un tip obişnuit care nu are noroc la femei pentru că nu-şi doreşte decât o iubită care arată ca un supermodel. În urma unui tratament, un guru al self-help-ului îl hipnotizează ca să poată vedea frumuseţea interioară a unei femei.

Atunci când o întâlneşte pe Rosemary (Gwyneth Paltrow), o voluntară a corpului de pace inteligentă şi amuzantă, crede că visele sale au devenit realitate. Ceilalţi, printre care şi Mauricio, libidinosul său prieten, o văd pe Rosie aşa cum arată ea în realitate – o obeză de 150 de kilograme. Însă Hal nu poate zări decât frumuseţea ei interioară – şi aceasta are atrăgătoarea formă a lui Gwyneth Paltrow.

Comediile fraţilor Farrelly funcţionează atât de bine graţie amestecului de umor ireverenţios şi personaje cu care publicul se identifică uşor. “Shallow Hal” e scandalos şi hilar, sărind doar ocazional pârleazul bunului gust. E, însă, mai presus de toate, o emoţionantă poveste de dragoste. Avem de-a face cu o mult mai gentilă comedie din partea celor care ne-au dat “There’s Something About Mary” şi “Me, Myself and Irene.” Pur şi simplu, nu ne putem abţine să nu-l simpatizăm pe Jack Black în rolul superficialului Hal care, de la moartea tatălui său, căută perfecţiunea. Această perfecţiune a fost, până acum, exterioară. Întoarcerea de situaţie rezidă în faptul că Hal nu e foarte arătos – o subtilă reflecţie a lumii în care trăim – în care bărbaţii îşi permit să fie neglijenţi cu fizicul lor, însă femeile sunt puse sub o lupă cu mult mai puternică. În primul său rol principal Jack Black e absolut senzaţional.

Energia sa maniacală şi hilară menţine filmul la o turaţie înaltă. Paltrow e şi ea complet credibilă în pielea XXL a lui Rosemary. Interpretarea ei minimalistă şi afectuoasă reuşeşte să sugereze defensivitatea unei persoane teribil de nemulţumite cu sine însăşi. Treptat, sub ochii noştri, ea devine o femeie încrezătoare care începe să privească oamenii în ochi. Împreună, Black şi Paltrow creează bula de şarm necesară pentru a face această lume de fantezie să funcţioneze.

HELLBOY
Regia: Guillermo Del Toro
Cu: Ron Perlman, Selma Blair, John Hurt, Karel Roden, Rupert Evans
Fantastic, SUA 2004

Nãscut în flãcãrile iadului acum 60 de ani în timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, Hellboy (Ron Perlman) a fost adus pe Pãmânt de cãtre un nebun malefic, Grigori Rasputin (Karel Roden) pentru a dezlãntui fortele rãului. Desemnat prezicãtor al Apocalipsei, Hellboy a fost salvat de Fortele Aliate conduse de profesorul Broom (John Hurt), fondator al B.C.A.F.P. clandestin (Biroul de Cercetare si Apãrare Împotriva Fenomenelor Paranormale), care l-a crescut ca pe un fiu, dezvoltându-i darurile paranormale extraordinare. În ciuda originilor sale întunecate, Hellboy devine un campion al binelui, luptând împotriva fortelor malefice care amenintã lumea noastrã.

La B.C.A.F.P., Hellboy devine o parte a unei familii neobisnuite care îi include pe telepaticul „Mer-Man” Abe Sapien (Doug Jones) si Liz Sherman (Selma Blair), care este pirokineticã. Ascunsi de însãsi societatea pe care trebuie sã o protejeze, ei reprezintã linia întâi în lupta cu Rasputin- care încearcã sã îl aducã pe Hellboy din nou de partea rãului si sã se foloseascã de puterile lui pentru a ajunge la Armageddon.

HOME ALONE
SINGUR ACASĂ
Regia: Chris Columbus
Cu: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O’Hara, John Heard
Comedie, SUA 1990

Numerosul familion McCallister al micuţului Kevin de 8 ani – părinţi, unchi, fraţi, surori şi veri- porneşte cu mic cu mare să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băieţel.

Cu toate astea, micuţul nu se plictiseşte deloc, mai ales că doi hoţi plănuiesc să jefuiască locuinţa, crezând-o nelocuită. Curajosul şi inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-şi apăra casa…

“Singur acasă este unul dintre cele mai bune scenarii din câte am citit vreodata, iar Singur acasă 2 intră şi el în această categorie. Dacă n-ar fi existat, le-aş fi făcut eu” – mărturisea Chris Columbus, care le-a regizat pe amândouă, dovedind şi în filmele ulterioare acelaşi talent extraordinar pentru comedie, ca în "Mrs. Doubtfire" şi "Nine Months".

Datorita lui Columbus, Macauley Culkin a devenit cel mai celebru actor-copil al tuturor timpurilor, o supervedetă plătită cu zeci şi zeci de milioane de dolari pentru fiecare rol.

Ambele comedii continuă să figureze la locuri de cinste pe lista filmelor cu cele mai mari încasari în box-office-ul mondial, iar micuţul erou, Kevin McCallister, este adorat de toţi copiii din lume.

"Aceste filme sunt despre răii care o încasează de la un puşti" – spune Joe Pesci, interpretul banditului Harry. "Toţi copiii vor să fie Mack şi să ne facă praf pe Daniel şi pe mine. Mi se întâmplă deseori ca puştii pe care-i întâlnesc să-mi dea adresele ca să le jefuiesc casele şi ca ei să mă poată pune cu botul pe labe."

Celalalt hoţ, Marv, e jucat de Daniel Stern, care povesteste: "Eu sunt banditul mai blând şi mai milos, cam tare de cap, e-adevărat, dar dornic de revanşă."

HOME ALONE 2: LOST IN NEW YORK
SINGUR ACASĂ 2: PIERDUT ÎN NEW YORK
Regia: Chris Columbus
Cu: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O’Hara, John Heard
Comedie, SUA 1992

Oare cine va fi singur în New York cu ocazia acestui acest Crăciun?

În Singur acasă 2: Pierdut în New York, Kevin McCallister (Macaulay Culkin) revine, de această dată având întreg oraşul New York drept teren de joacă. Dar nu va fi singur multă vreme. Bandiţii de doi bani, Harry şi Marv (Joe Pesci şi Daniel Stern) despre care s-a dus vestea, au mirosit şi ei că e rost de ceva şi, lingându-şi încă rănile de la ultima întâlnire cu Kevin, pun la cale o escrocherie pe scară mare.

HOME ALONE 3
SINGUR ACASA 3
Regia: Raja Gosnell
Cu: Alex D. Linz, Olek Krupa, Rya Kihlstedt, Lenny Von Dohlen, David Thornton
Comedie, SUA 1997

Patru spioni versaţi şi hoţi de tehnologie industrială de ultimă oră, cu înalta calificare în branşa lor, Beaupre, Alice, Jernigan si Unger, fură un cip ultrasecret de la Air Force.

Ca să se asigure că trec cu bine de paza aeroportului din Chicago, iscusiţii spărgători ai celor mai sofisticate sisteme de securitate ascund microcipul într-o maşinuţă de jucărie. Numai că, în harababura de la aeroport, jucaria în care este ascunsă o avere de sute de milioane de dolari ajunge din greşeală la morocanoasa doamna Hess. Care are o slăbiciune pentru vecinul ei de numai opt ani, năzdrăvanul Alex Pruitt. În disperare de cauză, cei patru hoţi iau decizia de a sparge toate casele de pe strada doamnei Hess pentru a găsi cipul, deşi încep să creadă că există mari şanse ca obiectul rătăcit să se afle în casa familiei Pruitt.

Alex îşi anunţă familia că a văzut periculoşii infractori pe strada lor, dar pentru că are o imaginaţie bogată, nimeni nu crede că este adevărat. Aşadar este lăsat singur acasă, în timp ce toţi membrii familiei sunt plecaţi cu treburi. Deşi are numai opt ani, abia când este lăsat singur devine un pericol real pentru cine îi incalcă proprietatea.

Aşadar, cei patru infractori au de ce să se teamă: Alex s-a pregatit pentru vizita lor. Ce poate face un puşti cu puţină vopsea şi câteva obiecte casnice, atunci când cineva vrea să-i ia jucaria preferată, poate pune în dificultate chiar şi marina americană….

RETURN MOVIES APRILIE 2011

2012
2012
Regia: Roland Emmerich
Cu: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandie Newton, Oliver Platt
Acţiune, SUA, 2009

Un scriitor de romane SF află ceea ce guvernul Statelor Unite ştie de ceva timp: că scoarţa terestră va fi distrusă din cauza unor colosale explozii solare, lucru prevestit de calendarul mayaş, care prezicea că lumea se va sfârşi în anul 2012. Pentru scriitor şi familia lui începe o cursă pe viaţă şi pe moarte pentru a ajunge pe una din navele construite de guvern, singura şansă de supravieţuire într-o lume în pragul colapsului.

Unul dintre cele mai mari succese de box office ale anului 2009, realizat de “maestrul distrugerilor şi a apocalipsei”, Roland Emmerich.

A CHRISTMAS CAROL (2009)
O POVESTE DE CRACIUN
Regia: Robert Zemeckis
Cu: Jim Carrey, Steve Valentine, Daryl Sabara, Sage Ryan, Amber Gainey Meade
Animaţie, SUA, 2009

O poveste perenă de Charles Dickens are parte de o nouă adaptare: un bătrân avar trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, ale prezentului şi ale viitorului apropiat ca să reînvie bunătatea din inima lui rece.

Fantomele îi amintesc de faptul că s-a obişnuit să fie un om morocănos, dar şi consecinţele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun. În apropierea Crăciunului, cea mai veselă zi a anului, Scrooge îşi dă seama de tarele personalităţii sale.

A DOG YEAR
UN AN CU UN CÂINE
Regia: George Lavoo
Cu: Jeff Bridges, Lauren Ambrose, Lois Smith, Domhnall Gleeson, Welker White
Dramă, SUA 2009

Inspirată de memoriile lui Jon Katz, povestea are în centru un bărbat consumat de o criză de viaţă mijlocie a cărui viaţă e întoarsă pe dos atunci când adoptă un câine de rasă border collie chiar mai nebun decât el.

Uneori schimbarea vine pe patru picioare. Jeff Bridges, câştigătorul premiului Oscar, are rol principal în această poveste adevărată despre două suflete transformate de o alianţă neobişnuită. Un scriitor de 50 şi ceva de ani aflat în depresie acceptă, impulsiv, să adopte un border collie frumos, dar încăpăţânat. În timp ce câinele provoacă haos în locuinţa lui de la periferie, încercările furioase ale lui Jon de a-l stăpâni au parte de puţin succes. Însă mutarea la o fermă de la ţară combinată cu lecţiile de comportament predate de o dresoare excentrică dau, încetul cu încetul, rezultate, atât pentru câine cât şi pentru Jon.

A NUMBER
UN NUMAR
Regia: James Mcdonald
Cu: Tom Wilkinson, Rhys Ifans
Dramă, SUA, 2009

Într-o lume unde clonarea umană a devenit o realitate, doi oameni genetic identici îşi confruntă tatăl în două întâlniri separate, frisonante, fiecare dintre ei cerând explicaţii în legătură cu trecutul. Vor primi răspunsuri răvăşitoare, pe care nici unul dintre ei nu vor să le audă. HBO Films îi preintă pe Tom Wilkinson, câştigătorul premiului Emmy şi pe Rhys Ifans într-o tulburătoare meditaţie asupra identităţii umane care examinează problemele morale ale clonării umane. Adaptare a unei faimoase piese a lui Caryl Churchill

ADDAMS FAMILY VALUES
VALORILE FAMILIEI ADDAMS
Regia: Barry Sonnenfeld
Cu; Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Joan Cusack, Christina Ricci
Comedie, SUA 1993

După ce Morticia (Anjelica Huston) dă naştere celui de-al treilea copil al familiei Addams, un baieţel drăgălaş pe nume Pubert, ceilalţi doi copii, Pugsley (Jimmy Workman) şi Wednesday (Christina Ricci), pun la cale o sumedenie de planuri pentru a-l ucide pe micul lor frăţior.

Acest lucru îi determină pe Morticia şi pe soţul ei, Gomez (Raul Julia) să angajeze o bonă (Joan Cusack) care să-i supravegheze pe cei trei copii. Dar se pare că bona are propriile-i planuri, pentru că îi trimite pe Pugsley şi pe Wednesday într-o ingrozitoare tabara de vară şi încearcă să îl seducă pe unchiul Fester (Christopher Lloyd), totul pentru a pune mâna pe averea familiei Addams.

ANACONDA 4: TRAIL OF BLOOD
ANACONDA 4: DRUMUL SÂNGELUI
Regia: Don E. Fauntleroy
Cu: Crystal Allen, John Rhys-Davies, Linden Ashby, Danny Midwinter, Calin Stanciu
Horror, SUA 2009

Unul dintre puii de anaconda modificaţi genetic s-a regenerat şi ameninţă, din nou, victime inocente. Murdoch, un mare magnat aflat pe patul de moarte, angajează un medic pentru a recolta o provizie proaspătă de “Orhidee-de-sânge” şi face experimente cu nectarul acestora, cu mari cu puteri regeneratoare, folosind un pui de şarpe. Peste noapte, puiul creşte monstruos, ajungând suficient de mare şi de flămând pentru a-l înghiţi pe de a-ntregul pe bunul doctor, dezlănţuind apoi un adevărat măcel. Amanda, o frumoasă expertă în herpetologie, e hotărâtă să distrugă fiarele cumplite la crearea cărora a contribuit şi conduce o echipă de tineri oameni de ştiinţă care trebuie să lupte cu mercenarii înarmaţi şi necruţători trimişi de Murdoch. Lupta se dă pentru obţinerea mult râvnitelor orhidee, înainte ca şarpele să ajungă să anihileze ambele tabere.

APPALOOSA
Regia: Ed Harris
Cu: Viggo Mortensen, Ed Harris, Renée Zellweger, Jeremy Irons, Timothy Spall
Western, SUA 2008

Acţiunea peliculei lui Ed Harris este plasată în 1882. Povestea începe atunci când Virgil Cole (Harris) şi Everett Hitch (Viggo Mortensen) sosesc în Appaloosa, un orăşel prăfuit, în care cel care făcea legea era Randall Bragg (Jeremy Irons), un ticălos care a pus stăpânire pe tot. De obicei, misiunea celor doi era să le sufle în ceafă hoţilor oportunişti, aducîndu-i pe tâlhari în faţa justiţiei şi restablind pacea în oraşele în care legea nu era respectată. Însă, de această dată, Cole şi Hitch au parte de un adversar foarte neobişnuit, care nu joacă după regulile ştiute. Misiunea le este îngreunată şi de provocatoarea Allison French (Zellweger), ispita care va pune la grea încercare prietenia celor doi apărători ai legii.

BABY GENIUSES
BEBELUŞI GENIALI
Comedie, SUA 2009
Regia: Bob Clark
Cu: Kathleen Turner, Kim Cattrall, Dom DeLuise

Dr. Elena Kinder şi dr Heap lucrează pentru BABYCO, cel mai mare producător mondial de articole pentru bebeluşi. Aparent oameni respectabili, dr Kinder si dr Heap incearcă să sparga codul gângurerilor acestora, gângureli ce constituie de fapt un limbaj foarte sofisticat ce le permite copilaşilor să-şi transmită secretele universului, secrete pe care le ştiu încă de la naştere.

Aventura ştiinţifică a celor doi ia o întorsătură nebănuită atunci când Sly, unul dintre cei mai inţelepti bebeluşi, reuşeşte să scape din laborator şi să convingă bebeluşii de afară să se uneasca în incercarea de a-i salva pe cei închişi în centrul de cercetare.

BANDSLAM
TRUPA
Regia: Todd Graff
Cu: Alyson Michalka, Vanessa Hudgens, Gaelen Connell, Lisa Kudrow, Scott Porter
Comedie, SUA, 2009

Acţiunea se concentreză pe Will, un licean, şi pe Charlotte, o fată populară, care formează o legătură neobişnuită datorită dragostei lor comune, muzica. Cei doi îşi fac o trupă rock şi participă în concursul de formaţii şcolare.

Adolescentul Will Burton locuieşte într-o lume a lui, înconjurat de muzică. Când mama sa, Karen Burton, găseşte un nou loc de muncă în New Jersey, el va începe primul sau an la o şcoală nouă, doar pentru a afla că vechi reguli se aplică în continuare şi că scena este dominată de rock’n’roll. Mereu un inadaptat, Will e surprins când Charlotte il recrutează pentru a o ajuta să formeze o trupa şi a concura în "Bandslam," o bătălie a bandelor de rock, găzduită de "Texas High School Football BIG". Lucrurile sunt complicate, pentru că Ben, fostul iubit al Charlottei, şi trupa sa, Glory Dogs, sunt favoriţi.

BEDTIME STORIES (AKA. CLICK)
Povești de adormit copiii
R: Adam Shankman
D: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffiths

Mereu amuzantul Adam Sandler e starul lui Click, o producţie Walt Disney Pictures, o comedie de familie magică, plină ochi de aventură şi de suflet.

Skeeter Bronson (Sandler) are grijă de copii surorii sale (Courteney Cox), imaginaţia lui sa se descătuşează şi el ajunge să inventeze poveşti de adormit copiii extrem de elaborate – distribuindu-se tot timpul pe el însuşi în rolul eroului. Încântaţi, copii îşi adaugă propriile idei în aceste poveşti cu “a fost odată ca niciodată”, eroism şi cavalerie. Apoi, se întâmplă minunea. Aceste fantezii nocturne devii realităţile de zi cu zi ale lui Skeeter şi el se trezeşte implicat într-o aventură reală, în căutarea propriului său happy end. Plină cu personaje colorate, umor şi o doză ameţitoare de trăsneală, această comedie emoţionată va încânta întreaga familie, din nou şi din nou.

BLOOD: THE LAST VAMPIRE
BLOOD: ULTIMUL VAMPIR
Regia: Chris Nahon
Cu: Gianna Jun, Masiela Lusha, Allison Miller, Liam Cunningham, Jj Feild
Horror, Hong Kong 2009

La prima vedere, Saya este o adolescentă extraordinară de 16 ani, dar sub aparenţele ei tinereşti se ascunde sufletul chinuit al unui „hobbit” de 400 de ani.

Provenind dintr-un tată-om şi o mamă-vampir, ea este de secole o singuratică, obsedată de dorinţa de a-i lichida pe toţi vampirii din lume cu ajutorul tehnicilor sale de samurai, deşi ea însăşi nu poate supravieţui decât sugând sânge ca şi vampirii pe care-i vânează. Când este trimisă într-o bază militară de la Tokyo de către organizaţia clandestină pentru care lucrează, Saya simte imediat că aceasta ar putea fi o oportunitate unică de a-l distruge pe Onigen, patriarhul răului şi conducătorul tuturor vampirilor. Folosindu-şi sabia şi puterile supraomeneşti, ea începe să reteze tentaculele răului printr-o serie de confruntări spectaculoase şi bine pregătite. Totuşi, abia când reuşeşte, după secole de singurătate, să lege prima prietenie cu fiica generalului care conduce baza militară, Saya îşi dă seama că puterea sa asupra lui Onigen constă exact în abilitatea de a lega relaţii cu oamenii…

BROOKLYN’S FINEST
POLIŢIŞTI ÎN BROOKLYN
Regia: Antoine Fuqua
Cu: Richard Gere, Ethan Hawke, Wesley Snipes
Acţiune, SUA 2009

Veteranul Eddie Dugan mai are o saptămână înainte de a ieşi la pensie. El intenţionează să se retragă într-o cabană din Connecticut, unde să pescuiască zilnic. Ofiţerul Sal Procida de la Narcotice vrea o viaţă mai buna pentru el şi familia lui, şi – ca atare – este dispus să facă orice să pună mâna pe bani. Clarence “Tango” Butler este sub acoperire de aşa mult timp, încât ajunge să treacă de partea celor răi conduşi de Caz , unul din cei mai de temuţi dealeri din Brooklyn. Fiecare dintre ei se vor trezi învăluiţi de violenţa şi corupţia Secţiei 65 din Brooklyn pe parcursul a 7 zile în care drumurile lui Eddie, Sal şi Tango ajung să se intersecteze şi să se lovească izbitor de tare cu destinul. Filmul ia teme şi scene familiare – detectivi veterani la un pas de pensie ce abordează o indiferenţă cinică, poliţişti sub acoperire seduşi de droguri şi de fraternitatea bandelor de cartier – şi le da o turnură obraznică şi amară într-un “noir” sarcastic şi tensionat de prima mână. Regizat de Antoine Fuqua (Training Day), filmul datorează mult dramelor cu poliţişti new yorkezi ale lui Sidney Lumet (Serpico, Q&A sau Prince of the City).

BRIDE WARS
Războiul mireselor
Comedie, SUA, 2009
R: Gary Winick
D: Kate Hudson, Anne Hathaway, Kristen Johnston, Bryan Greenberg, Candice Bergen

Romanticele "de serviciu" Anne Hathaway şi Kate Hudson ajung în sfârşit în faţa altarului! Problema este că personajele lor, două foarte bune prietene, şi-au programat nunta în exact aceeasi zi. Când devine clar că niciuna nu va ceda locul celeilalte, începe un adevărat război. Miza sunt invitaţi comuni, biserica, preoţii, accesoriile şi aşa mai departe. Până unde vor merge cele două şi care vor fi primele victime? Buchetele de flori zboară ca proiectilele şi nici o stratagemă nu e prea josnică în această comebie obraznică, ba chiar scandaloasă ce ironizează obsesia modernă, scăpată complet de sub contraol, a ceremoniilor nupţiale. Anna şi Kate se amuză teribil în roluri pisicuţelor care şi-au scos ghearele de oţel.

CAPTURING MARY
TRECUTUL LUI MARY
Regia: Stephen Poliakoff
Cu: Maggie Smith, David Walliams, Danny Lee Wynter, Ruth Wilson, Gemma Arterton
Dramă, Marea Britanie 2007

Un băiat o forţează pe o bătrână să-şi exploreze trecutul ei sumbru şi să-şi reamintească vremea când, tânără fiind, a întâlnit un străin care i-a afectat viaţa pentru totdeauna.

CARDIOFITNESS
Regia: Fabio Tagliavia
Cu: Nicoletta Romanoff, Federico Costantini, Giulia Bevilacqua, Sarah Felberbaum, Daniele De Angelis
Comedie, Italia 2007

Stefania, o tânără scriitoare aspirantă de 27 de ani, îşi împărtăşeşte bucuriile şi necazurile cu prietenele ei, Cecilia şi Ilaria. Toate trei se strâng la sala de gimnastică unde lucrează Ilaria, ca să-şi defuleze frustrările şi plăcerile vieţii cotidiene. Stefano e jucătorul cel mai bun din echipa sa de baseball. Băiatul, un personaj timid şi tăcut, începe un program de reabilitare la aceeaşi sală de gimnastică la care merge Stefania. E dragoste la prima vedere şi Stefania îşi pierde capul.. până descoperă că Stefano are abia 15 ani.

CHARLIE BARTLETT
Regia: Jon Poll
Cu: Anton Yelchin, Robert Downey Jr., Hope Davis, Kat Dennings, Tyler Hilton
Comedie, SUA, 2007

Înscris la un liceu obişnuit după o serie de probleme cu legea, un adolescent plin de bani se transformă, treptat, în psihiatrul auto-declarat al corpului de elevi din noua instituţie de învăţământ…

CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS
STA SA PLOUA CU CHIFTELE
Regia: Phil Lord, Chris Miller
Cu: Bill Hader, Anna Fais
Animaţie, SUA, 2009

Te-ai săturat să-ţi spună alţii ce trebuie şi ce nu trebuie să mănânci? Eşti dezamăgit că trebuie să mănânci aceleaşi alimente, zi după zi? Abia aştepţi ziua când vei putea comanda ce vrei şi când vrei? Ei bine, aşteptarea ta s-a terminat. Pregăteşte-te să fii servit cu Stă să plouă cu chiftele – o aventură hilară în… porţii gigantice. Inspirată după o îndrăgită carte pentru copii, filmul se concentrează pe un oraş în care mâncarea cade din cer sub formă de ploaie torenţială!

Flint Lockwood, un inventator în devenire, , este un geniu cam asocial care scorneşte cele mai ciudate invenţii văzute vreodată. Şi cu toate că invenţiile lui, de la pantofii cu auto-spray şi până la translatorul-maimuţă, au fost nişte eşecuri răsunătoare care au creat o mulţime de probleme în micul orăşel al inventatorului, Flint nu se dă bătut. El vrea să descopere ceva care să-i facă pe oameni fericiţi. Când ultima maşinărie inventată de Flint pentru a transforma apa în mâncare distruge din greşeală întreaga piaţă centrală a oraşului, el crede că şansa lui de a deveni inventator s-a spulberat definitiv. Dar deodată se întâmplă un lucru neaşteptat – din norii unde zburase maşinăria încep să cadă cheeseburgeri. Deci, maşina lui funcţionează! Ploaia de mâncare devine un succes instantaneu, iar Flint se împrieteneşte pe dată cu Sam Sparks, o prezentatoare a rubricii meteo care venise în oraş pentru a comenta ceea ce numea ea “cel mai important fenomen meteorologic din istorie.” Dar atunci când oamenii lacomi încep să ceară tot mai multă mâncare, maşinăria începe să se comporte haotic, împroşcând lumea cu tornade de spaghete şi chiftele uriaşe. Când oraşul e pe cale să fie îngropat sub munţi de bezele şi cascade de pepeni verzi, Flint şi Sam trebuie să-şi folosească experienţa şi să salveze lumea de la bombardamentul cu mâncare.

COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
Biografic, Franţa2009
Regia: Jan Kounen
Cu: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen

Coco Chanel & Igor Stravinsky are loc în Parisul anilor ’20, unde Coco Chanel şi-a creat deja un nume în lumea modei, iar Igor Stravinsky s-a refugiat din Rusia din cauza revoluţiei; el trăieşte acum în capiala Franţei, alături de familia sa, dar suferă de pe urma reacţiilor critice dezastruoase stârnite de ultimul său spectacol de balet. Cei doi se cunosc şi se plac pe loc. De aici, începe o poveste de dragoste pasională ce va duce la o perioadă de mari realizari pentru cei doi artisti.

CHI BI (AKA. RED CLIFF)
BĂTĂLIA DE LA STÂNCA ROŞIE
Acţiune, China 2009
Regia: John Woo
Cu: Tony Leung, Takeshi Kaneshiro, Fengyi Zhang, Chen Chang, Wei Zhao

John Woo, legendarul specialist în “action” şi starul internaţional Tony Leung se reunesc pentru primul lor film împreună de la clasicul Hard Boiled din 1992. Această dramă istorică este amplasată în decisiviul an 208 ÎC, când o bătălie faimoasă a pus capăt dinastiei Han. Adaptat în parte din îndrăgitul roman chinezesc Romance of the Three Kingdoms, Red Cliff începe exact în momentul în care Cao Cao (Zhang Fengyi), prim ministrul ajuns general, cere permisiunea de la împăratul Xian (Wang Ning) să organizeze o misiune destinată să-i liniştească pe războnicii Liu Bei (You Yong) şi Sun Quan (Chang Chen). În timp ce expediţia se pune în mişcare, trupele lui Cao Cao provoacă distrugeri masive armatei lui Liu Bei, forţându-l pe acesta să se retragă şi convingându-l pe strategul militar Zhuge Liang (Takeshi Kaneshiro) că singura lor speranţă de victorie e să formeze o alianţă cu Sun Quan. Din ce în ce mai conştient de monumentala luptă ce-i aşteaptă, ambele părţi se pregătesc pentru o confruntare care va modela viitorul unei naţiuni întregi.

DECEPTION
ÎNŞELĂTORIA
Regia: Marcel Langenegger
Cu: Hugh Jackman, Ewan Mcgregor, Michelle Williams, Bruce Altman, Andrew Ginsburg
Thriller, SUA 2008

Wyatt (Ewan McGreggor), un contabil plafonat, îşi redescoperă dragostea de viaţă când prietenul lui, un avocat important şi şarmant, îl introduce într-un nou club specializat (pe sex!) denumit “Lista”. Aici, contabilul dă peste o femeie care-i suceşte minţile, dar care dispare pe nepusă masă. Bineinţeles, principalul suspect în cazul dispariţiei ei (şi a 20 de milioane de dolari) este şarmanul Wyatt. Va reuşi acesta să-şi dovedească nevinovaţia? Si daca da, ce s-a intâmplat cu iubita lui?

DOUBT
Îndoiala
Regia: John Patrick Shanley
Cu: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Alice Drummond
Dramă, SUA, 2008

E anul 1964. Carismaticul preot Flynn încearcă să inspire entuziasm printre rigidele tradiţii ale şcolii St. Nicholas din Bronx, condusă de dura directoare, măicuţa Alosyius Beauvier. Vântul schimbării bate în ţară, iar şcoala acceptă primul elev de culoare. Dar când sora James bănuieşte că părintele Flynn este nefiresc de atent cu elevul său, un adevărat război începe între directoare şi profesor. Cine e vinovat şi cine e inocent? Este ea prea sau prea puţin protectivă? Poate sora Aloysius să lucreze din interioriul sistemului ca să descopere adevărul?

Regizorul debutant Shanley îşi adaptează magistral propria piesă, iar rezultatul e un film plin de interpretări actoriceşti extraordinare şi de dubii morale răscolitoare care vă va pune la încercare spiritul şi creierul. O poveste despre căutarea adevărului, despre forţele schimbării şi despre consecinţele devastatoare ale justiţiei oarbe într-o epocă definită de condamnările morale.

4 nominalizări la Oscar, 4 nominalizări la Globul de Aur şi 3 nominalizări la BAFTA.

DR. DOLITTLE: TAIL TO THE CHIEF
DR. DOLITTLE 4
R: Craig Shapiro
D: Kyla Pratt, Peter Coyote, Niall Matter, Christine Chatelain, Malcolm Stewart

Maya Dolittle nu a crezut niciodată că “darul” ei ar putea deveni o problemă de securitate naţională!

Kyla Pratt se reîntoarce în rolul lui Maya Dolittle, fata care vorbeşte cu animalele şi care descoperă cu tristeţe că, deşi are un talent cu totul special, nu îi este foarte uşor să intre la Facultatea de Medicină Veterinară. Tocmai când se simte ca o mare perdantă, preşedintele SUA, (Peter Coyote) o roagă să-şi folosească înzestrările speciale pe nescultătorul câine prezidenţial şi să-l ajute să evite o criza naţională majoră. Cu ajutorul acestei foarte importante misiune şi cu sprijinul căţeluşei sale loiale, Lucky, Maya şanse se impresioneze, în cele din urmă, comitetul şcolii veterinare. Dr. Dolittle 4 e o comedie superbă, plină de animale adorabile, un amuzament perfect pentru întreaga familie.

EDWARD SCISSORHANDS
EDWARD MÂINI-DE-FOARFECE
Dramă, SUA 1990
Regia: Tim Burton
Cu: Johnny Depp, Winona Ryder

Filmul clasic al lui Tim Burton e un basm suburban amplasat într-un decor incredibil de fantezist.

Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamnă care vinde din uşa în uşă produse cosmetice, descoperă un experiment pe jumătate terminat – un om-monstru pe nume Edward (Johnny Depp), creaţie a unui savant nebun (magic interpretat de Vincent Price), care trăieşte într-un castel abandonat din vecinatate. Savantul a murit înainte de a-i înlocui braţele-forfece ale timidului bărbat cu mâini adevărate. Atunci când Peg încearcă să-l aducă pe Edward în lumea ei suburbană, pentru a locui alături de sceptica ei familie (soţul Alan Arkin şi fiica Winona Ryder) şi vecinii bârfitori, mâinile sale aparent periculoase – şi totusi capabile de a crea lucruri de o frumuseţe incredibilă – dau nastere unor situaţii stranii, amuzante şi profund emoţionante. Edward sculptează sublim in tufisuri şi e un frizer avangardist. Curând însă, meschinaria şi răutatea lumii proviniciale americane încep să-i facă probleme suavei creaturi.

Edward Scissorhands, o pelicula superbă, excentrică şi obsedantă a maestrului american al fantasticului, e o poveste despre toleranţă, diversitate şi creativitate, dar şi despre anevoioasa maturizare a unui tânăr (tânărul în cauza, e, binenţeles, un monstru). Edward trebuie să-şi găsească locul nu numai în lumea ironică şi suprarealista a micii comunităţi în care locuieşte, dar şi în lumea largă.

FIREPROOF
FURTUNA DE FOC
Regia: Alex Kendrick
Cu: Kirk Cameron, Erin Bethea, Ken Bevel, Harris Malcom, Phyllis Malcom
Dramă, SUA 2008

Locotenentul Caleb Holt se confruntă cu vechea lege nescrisă a pompierilor: să nu-ţi abandonezi niciodată partenerul! Când se află în interiorul clădirilor în flăcări se lasă întotdeauna ghidat de extraordinarul său instinct. Cu căsnicia sa, însă, e altă poveste. După un deceniu de căsătorie, Caleb şi Catherine Holt s-au îndepărtat atât de mult unul de altul, că sunt gata să se despartă. Şi în timp ce se pregătesc de divorţ, tatăl lui Caleb îl roagă pe fiul său să încerce un experiment pe care-l numeşte “Provocarea dragostei”. Deşi speră că această nouă provocare nu are nimic de-a face cu noua convingere religioasă a părinţilor, Caleb o acceptă. Va putea el să-şi iubească soţia, în timp ce evită dragostea pe care i-o arată Dumnezeu? Va fi el în stare el să-şi demonstreze din nou dragostea pentru o persoană care-i refuză sentimentele? Sau, pur şi simplu, e vorba despre de altă căsnicie care se duce de râpă?

FOUR CHRISTMASES
DE CRĂCIUN NU STĂM ACASĂ!
Regia: Seth Gordon
Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight
Comedie, SUA, 2008

În seara de Crăciun, un cuplu doreşte sa scape de vizita la părinţii ei divorţaţi, însă planurile celor doi sunt date peste cap după ce toate avioanele sunt anulate din cauza vremii. Astfel, ei trebuie să meargă la toate cele 4 case ale părinţilor lor, într-un Crăciun plin de amintiri plăcute, dureroase şi multe surprize. O comedie atipică de Crăciun, plină de bune sentimente, dar şi de haos şi dezastre hilare. Poate relaţia dintre Kate şi Brad supravieţui acestor sărbători-dezastru?

FRIDAY THE 13TH (2009)
VINERI 13
Regia: Marcus Nispel
Cu: Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Travis Van Winkle, Aaron Yoo
Horror, SUA 2009

Jason Voorhees (Derek Mears) se afla într-o tabără de vară la Crystal Lake atunci când s-a inecat. Sau cel puţin aşa a crezut toata lumea, pentru ca Jason nu a murit, ci s-a întors şi i-a ucis pe toţi supraveghetorii din tabără.

Dupa mulţi ani, intâmplările au fost date uitării, însa o nouă serie de crime tulbură liniştea campingului, atunci când un grup de tineri descoperă tabăra părăsită de pe malul lui Crystal Lake.

Remake al clasicului horror cu acelasi titlu din 1980, o peliculă far a genului care a nascut numeroase sequel-uri şi un întreg „cult”.

FROM PARIS WITH LOVE
DIN PARIS, CU DRAGOSTE
Regia: Pierre Morel
Cu: Jonathan Rhys Meyers, John Travolta, Kasia Smutniak
Acţiune, Franţa, 2009

În Paris, un tânăr angajat al Ambasadei SUA se aliază cu un spion american încercând să oprească un atac terorist asupra oraşului. Cei doi se vor îmbarca într-o călătorie a crimei şi haosului. În timp ce cadavrele se adună, scopul acţiunilor lor continuă să îi rămână necunoscut lui James.

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE
HARRY POTTER ŞI PRINŢUL SEMIPUR
Regia: David Yates
Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jim Broadbent, Helena Bonham Carter

Vara este în toi, dar o ceaţă neobişnuită pentru acest anotimp pluteşte peste tot. Harry este în camera sa, aşteptând ca pe ace vizita profesorului Dumbledore. Una dintre ultimele ocazii în care l-a vazut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu-i vine să creadă că însuşi profesorul Dumbledore îşi va face apariţia în casa familiei Dursley.

De ce îl vizitează acum? Ce este atât de important, încât nu poate aştepta până când Harry se va întoarce la Hogwarts peste câteva săptămâni?

Al şaselea an la Hogwarts al lui Harry a debutat deja într-un mod ciudat, dat fiind că Lumea Încuiată şi cea Magică încep să se împletească…

Voldemort îşi face simţită prezenţa atât în Lumea Încuiaţilor, cât şi în cea a vrăjitorilor, iar Hogwarts nu mai este locul sigur ce a fost cândva. Harry suspectează că pericolul zace chiar în castel, însă Dumbledore este preocupat de pregătirea lui pentru lupta finală ce ştie că se apropie cu repeziciune. Cei doi lucrează să găsească cheia ce va deschide defensiva lui Voldemort, iar pentru aceasta, Dumbledore îl recrutează pe vechiul sau prieten şi coleg, Profesorul Horace Slughorn, despre care crede că deţine informaţii cruciale. Între timp, în şcoală hormonii adolescentini îşi fac de cap: Harry se simte atras atât de Ginny, cât şi de Dean Thomas. Iar Lavender Brown a decis că Ron este alesul ei. Şi mai este şi Hermione care fierbe de gelozie, dar care se străduieşte să nu-şi manifeste sentimentele. În timp ce dragostea înfloreşte, un elev stă deoparte. Este determinat să îşi lase amprenta, chiar daca este una întunecată. Dragostea este în aer, însă tragedia este aproape, iar Hogwarts-ul s-ar putea să se schimbe pentru totdeauna.

GOING POSTAL 1
LA POŞTĂ 1
Regia: Jon Jones
Cu: Richard Coyle, David Suchet, Charles Dance, Claire Foy, Steve Pemberton
Fantastic, Marea Britanie 2010

Inspirat din cel de-al 33-lea roman al seriei Discworld al cărei autor e Terry Pratchett, această ecranizare îl are în centru pe Moist Von Lipwig, un escroc extrem de abil care se trezeşte de cealaltă parte a baricadei: este păcălit să devina generalul poştei din Ankh-Morpork, o poziţie care era vacantă de ani de zile. Primul instinct al lui Lipwig e să fugă.. Asta până o întâlneşte pe fermecătoarea Adora. Captivat de frumuseţea şi de inteligenţa ei, Lipwig va încerca orice să-i câştige afecţiunea..fără să ştie de rolul pe care l-a jucat, involuntar, în distrugerea familiei acesteia. E dragostea lor condamnată pentru vecie?

GOING POSTAL II
LA POSTA II
Regia: Jon Jones
Cu: Richard Coyle, David Suchet, Charles Dance, Claire Foy, Steve Pemberton
Fantastic, Marea Britanie 2010

Inspirat din cel de-al 33-lea roman al seriei Discworld al cărei autor e Terry Pratchett, această ecranizare îl are în centru pe Moist Von Lipwig, un escroc extrem de abil care se trezeşte de cealaltă parte a baricadei: este păcălit să devina generalul poştei din Ankh-Morpork, o poziţie care era vacantă de ani de zile. Primul instinct al lui Lipwig e să fugă.. Asta până o întâlneşte pe fermecătoarea Adora. Captivat de frumuseţea şi de inteligenţa ei, Lipwig va încerca orice să-i câştige afecţiunea..fără să ştie de rolul pe care l-a jucat, involuntar, în distrugerea familie acesteia. E dragostea lor condamnată pentru vecie?

GOLF PUNKS (AKA. NATIONAL LAMPOON’S GOLF PUNKS)
Antrenorul de golf
Comedie, SUA, 1998
R: Harvey Frost
D: Tom Arnold, James Kirk, Rene Tardif, Katelyn Wallace, Rhys Huber

Cândva, Al Oliver (Tom Arnold) încercase să devină jucător de golf profesionist. Însă, a trecut mult de atunci… Fără nicio slujbă, fără niciun ban și înconjurat de ghinion la orice pas, Al lasă mândria de-o parte și acceptă postul de antrenor la Vista Creek Country Club. Sub îndrumarea sa, puștii, care sunt ni$$te copii necoordonați cu atitudini nepotrivite, trebuie să scape de îndoieli. La început, lecțiile par a fi o pierdere de vreme, căci nimc din ce e viu și se află în vecinătatea terenului de golf nu mai este în siguranță. Dar, găgăuții pe care îi antrenează vor începe să fie motivați, dorindu-și să devină campioni.

GRAN TORINO
Dramă, SUA 2008
Regia: Clint Eastwood

Walt Kowalski, un veteran al razboiului din Coreea, priveşte cu ochi răuvoitori la lumea în continuă schimbare din jurul sau. Văduv, bătrânul îşi conduce de colo-colo automobilul său, un Ford Gran Torino, văzând cum cartierul în care locuieşte este tot mai afectat de violente bande de imigranţi. Când tânărul Tao, un imigrant asiatic, încearcă să-i fure maşina, Walt reacţionează surprinzator şi-l ia sub aripa sa morocănoasă pe micul infractor, pe care vrea sa-l înveţe să se poarte ca un bărbat. Maestrul Clint Eastwood se află aici într-o formă de Dirty Harry şi realizează un film cinic, delirant de amuzant, suprinzător de politic incorect şi plin de replici memorabile.

GREY GARDENS
Regia: Michael Sucsy
Cu: Drew Barrymore, Jessica Lange, Jeanne Tripplehorn, Daniel Baldwin, Ken Howard
Dramă, SUA 2009

Drew Barrymore şi Jessica Lange ţin capul de afiş al aceastei drame inspirată de fapte reale şi centrată pe două rude excentrice ale legendarei Jackie Kennedy-Onassis. Cele două personaje pitoreşti le-au servit ca subiecte şi regizorilor David şi Albert Mayales pentru un documentar din 1975, cu acelaşi titlu. Regizat, produs şi co-scris de Michael Sucsy, Grey Gardens spune povestea lui “Big Edie” (Lange) şi a lui “Little Edie” (Barrymore), mătuşa şi, respectiv, verişoara fostei prime doamne a Americii. Foste femei de societate, ele duceau în anii 70 o viaţă retrasă. Însă au devenit o senzaţie de presă, după ce departamentul de sănătate le-a ameninţat că le pune sub secestru vila cu 28 de camere infestată cu purici şi ratoni, aflată în cartierul East Hampton din New York. Această acţiune a determinat-o pe Kennedy şi pe soţul ei, miliardarul Onassis, să intervină ca să-şi salveze numele. Jane Tripplehorn o interpretează pe fosta prima doamnă într-un film care îi mai are în distribuţie pe Daniel Baldwin, Ken Howard, Malcolm Gets şi Ayre Gross şi care a obţinut nu mai puţin de 6 premii Emmy, printre care cel pentru cea mai bună miniserie şi actriţă în rol principal (Jessica Lange).

HANNAH MONTANA: THE MOVIE
HANNAH MONTANA: FILMUL
Regia: Peter Chelsom
Cu: Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso
Comedie, SUA 2009

Ea are tot ce e mai bun din cele două lumi în care trăieşte…

Însă acum trebuie să aleagă una singură.

Miley Stewart (Miley Cyrus) se luptă să împace şcoala, prietenii şi viaţa ei secretă de vedetă pop. Dar curând, popularitatea tot mai mare a vedetei Hannah Montana ameninţă să preia controlul asupra vieţii sale. Ca urmare, tatăl ei (Billy Ray Cyrus) o duce acasă, în Crowley Corners, Tennessee, unde îi administrează o doză bună de realitate şi astfel începe o aventură plină de distracţii, râs şi romantism, aşa cum nici măcar Hannah Montana, eroina, n-ar fi reuşit să îşi imagineze.

ICE AGE 3: DAWN OF THE DINOSAURS
Ice Age 3: Apariția dinozaurilor
Animaţie, SUA, 2009
R: Mike Thurmeier, Carlos Saldanha
D: Ray Romano, Sean William Scott, John Leguizamo

Aventurile celor trei prieteni continuă. Sid, Manny şi Diego revin pe marile ecrane, alături de simpaticul şi veşnic lovitul de soartă Scrat, veveriţa cu tendinţe suicidale din cauza unei ghinde. În plus, titlul o spune clar: dinozauri îşi vor face o apariţie zgomotoasă. Scenariştii au hotărât să-i dea un spaţiu mai larg de desfăşurare veveriţei Scrat, care încă de la primul film al francizei a devenit preferata publicului şi, într-o masură oarecare, şi mascota neoficială a seriei. Manny şi Ellie aşteapta naşterea primului lor mini – mamut, Sid cel lenes îşi creeaza propria lui familie improvizată furând nişte ouă de dinozaur; iar Diego, tigrul cu dinţii ascuţiţi, se întreabă dacă nu cumva creşte prea încet în preajma prietenilor sai.

KIT KITTREDGE: AN AMERICAN GIRL
KIT KITTREDGE: O FETIŢĂ AMERICANĂ
Dramă, SUA 2008
Regia: Patricia Rozema
Cu: Abigail Breslin, Julia Ormond, Chris O’Donnell, Wallace Shawn, Joan Cusack

Marea Depresiune loveşte şi în casa micutei Kit Kittredge, în vârstă de 9 ani, atunci când tatal ei îşi pierde slujba şi plecă să-şi caute alta. Abigail Breslin, nominalizata la Oscar, joacă rolul Kit alături de o distribuţie de zile mari. Pentru a-şi păstra casa, Kit şi mama ei sunt nevoite să cazeze elevi – oaspeţi care platesc şi care spun nişte poveşti fascinante. Când cutiuţa cu toate economiile mamei este furată, suspectul principal devine Will, noul prieten vagabond al lui Kit. Fata refuză să creadă că prietenul ei ar putea fura, iar efortul de a descoperi adevăratul hoţ îi aduce numai probleme. Poliţia susţine că furtul a fost făcut de cineva cunoscut din casă. Şi dacă nu a fost Will, atunci cine a furat banii?

LAST DANCE
ULTIMUL DANS
Regia: Bruce Beresford
Cu: Sharon Stone, Rob Morrow, Randy Quaid, Peter Gallagher, Charles S. Dutton
Dramă, SUA 1996

Primul caz al tânărului avocat Rick Hayes este o femeie acuzată de crimă, condamnată la moarte, care aşteaptă de 12 ani executarea sentinţei. Vinovăţia ei este de netăgăduit, dar, studiind dosarul, Rick înţelege că, ţinând cont de circumstanţele în care s-a comis fapta, justeţea condamnarii poate fi combătută. El va lupta pentru comutarea pedepsei cu moartea în inchisoare pe viaţă. Un zguduitor film umanist, cu Sharon Stone într-unul dintre cele mai bune roluri ale sale.

LE CONCERT
CONCERTUL
Regia: Radu Mihaileanu
Cu: Dmitri Nazarov, Aleksei Guskov, Mélanie Laurent
Comedie, Franţa, 2009

Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi, considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunţe la toţi interpreţii săi din orchestră care erau evrei, “jidani şi duşmani ai oamenilor”, inclusiv la cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman. Andrei s-a afundat în băutură şi depresie. Acum are 50 de ani şi încă lucrează la Bolşoi. Ca om de serviciu…

Directorul de la Bolşoi, un fost funcţionar al Partidului Comunist, i-a promis lui Andrei că îi va aduce orchestra “în curând” înapoi, dar nu a făcut altceva decât să îl umilească într-un mod sadic. El consideră că Andrei este învechit şi că îi face, astfel, o mare favoare, ţinându-l în continuare ca om de serviciu.

La un moment dat, în timp ce freca podelele din biroul directorului, Andrei găseşte un fax: orchestra Bolşoi este invitata să cânte la Palais Chatelet, în Paris, peste două săptămâni. Bolşoi urma să înlocuiască, în ultimul moment, Filarmonica din San Francisco, antamată iniţial de francezi, dar care tocmai anunţase că nu mai este disponibilă.

Andrei fură faxul şi concepe un plan nebun: în două săptămâni îşi va căuta toţi vechii prieteni muzicieni din orchestră, o adunătură variată ce-şi câştigă în prezent existenţa în Moscova ca şoferi de taxi, compozitori pentru filme porno, ştergători de parbrize, negustori pe piaţa ambulantă… Planul lui este să plece cu toţii la Paris, sub numele de marea orchestra Bolşoi de la Moscova. Vor sfida destinul şi se vor răzbuna! Vor reuşi? Regizorul Mihăileanu izbuteşte un nou triumf de public şi de critică.

MARRIED LIFE
CĂSNICIA
Regia: Ira Sachs
Cu: Pierce Brosnan, Chris Cooper, Patricia Clarkson, Rachel Mcadams, David Wenham
Dramă, SUA, 2007

Un bărbat paşnic se îndrăgosteşte de o femeie mai tânără şi mai frumoasă. Principalele sale obstacole sunt acum bunul lui prieten, care e şi el foarte atras de aceasta, şi soţia sa care-l controlează strict şi pe care ar vrea s-o scutească de agonia divorţului prin otrăvire.

MAX PAYNE
Regia: John Moore
Cu: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Chris O’Donnell
SUA

Max Payne (Mark Wahlberg) este un poliţist bănuit de uciderea soţiei şi a fiicei sale.

Desemnat de superiorii săi să rezolve cazul, el miroase o conspiraţie orchestrată de un mare traficant de droguri, pe numele său Valkyr. Max nu mai are nimic de pierdut şi vrea să se razbune, fiind ajutat de Mona Sax (Mila Kunis), o poliţistă renegată care mănuieşte armele la fel de bine ca şi un bărbat.

Impreuna cu ea, Max se infiltrează în mijlocul Mafiei, este arestat pentru uciderea unui coleg, primeşte sfaturi de la un mentor inţelept (Beau Bridges), se loveşte de un „câine de pază” (Ludacris) şi, în cele din urmă, ajunge la o femeie de afaceri (Kate Burton), mai rece decât gheaţă, pe care o suspectează că este în vârful piramidei.

Un film “neo-noir” stilizat, transgresiv, o supradoză de adrenalină bazată pe un joc video legendar, interactiv.

MY LIFE SO FAR
VIATA MEA DE PANA ACUM
Regia: Hugh Hudson
Cu: Colin Firth, Rosemary Harris, Irene Jacob, Mary Elizabeth Mastrantonio, Malcolm Mcdowell
Dramă, Marea Britanie, 1999

Gamma Macintosh (Rosemary Harris) este matroana unei familii care locuieşte într-un castel din Scoţia. Alături de ea, în casa mai locuiesc fiica ei, Moira (Mary Elizabeth Mastrantonio) şi Edward Pettigrew (Colin Firth), soţul acesteia, un inventator excentric. Cei doi au, la rândul lor, doi copii, pe Fraser (Robbie Norman) şi pe Elspeth (Kelly Macdonald). Într-una dintre zile, fratele lui Moira trece pe la ei împreună cu logodnica sa, Heloise (Irene Jacob), o femeie frumoasă care îi ia minţile lui Edward şi îl pune pe jar pe tânărul Fraser. Deşi filmările pentru această peliculă au fost realizate în 1997, editarea peliculei s-a încheiat în anul 1999, când a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes.

OLD DOGS
VECHI TOVARĂŞI
Regia: Walt Becker
Cu: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Matt Dillon, Seth Green
Comedie, SUA 2009

Doi prieteni foarte buni – un divorţat ghinionist şi îndrăgostit şi un burlac mare amator de distracţii – se trezesc că vieţile lor sunt întoarse pe dos când pe neaşteptate trebuie să aibă grijă de doi gemeni de şapte ani, tocmai când erau la un pas de a încheia cea mai mare afacere din viaţa lor. Cei doi holtei nu foarte cunoscători în ale copiilor se poticnesc grav în eforturile lor de a avea grijă de gemeni (debutanţii Ella Bleu Travolta şi Conner Reyburn), ceea ce pune în mişcare un şir întreg de mici dezastre şi poate o nouă înţelegere a celor doi, referitor la lucrurile cu adevărat importante în viaţă.

OTIS
Comedie, SUA, 2008
Regia: Tony Krantz
Cu: Bostin Christopher, Ashley Johnson, Daniel Stern, Illeana Douglas, Kevin Pollak

Această comedie neagră despre un ucigaş în serie care terorizează periferia ne oferă o perspectivă cinică atât asupra culturii americane, cât şi asupra dinamicilor de familie. Atunci când o tânără e luată prizonieră de un ucigaş sadic, ea se foloseşte de inteligenţă ca să evadeze. Însă libertatea ei e doar începutul unei spirale descendente, oribile şi, totuşi, bizar de amuzante pe care familia ei o apucă ei atunci când decide să se răzbune pe răpitor.

PRIMO
Regia: Richard Wilson
Cu: Antony Sher
Dramă, SUA, 2010

Adaptare realizată de distinsul actor-dramaturg Antony Sher după extraordinarele memorii ale lui Primo Levi, supravieţuitor al Holocausttului (1919-1987), Primo e o dramă într-un singur personaj despre o lume plină de înţelesuri care se ascunde sub un format aparent simplu. Într-un limbaj potolit, dar spiritualizat, Primo Levi (interpretat de Sher într-un tur de forţă actoricesc) narează povestea felului în care el, un chimist italian-evreu, a fost capturat de nazişti şi trimis la Auschwitz.

RACE TO WITCH MOUNTAIN
CURSA SPRE WITCH MOUNTAIN
Regia: Andy Fickman
Cu: Wayne Johnson, Annasophia Robb, Alexander Ludwig, Carla Gugino, Ciarán Hinds
Aventură 2009

Ani de zile au circulat poveşti despre un loc secret, aflat în mijlocul deşertului Nevada, cunoscut pentru fenomenele inexplicabile şi pentru lucrurile stranii văzute aici. Se numeşte Witch Mountain, iar când şoferul de taxi Jack Bruno (Dwayne Johnson) întâlneşte doi adolescenţi cu puteri supranaturale şi îi ia ca pasager, se trezeşte azvârlit într-o aventură pe care nu şi-o poate explica. Lucrând în echipă, Jack şi tinerii săi pasageri descoperă că singura şansă de a salva lumea este să descifreze secretele ascunse de Witch Mountain, într-o adevărată cursă contra cronometru!

REMEMBER THE TITANS
TITANII
Regia: Boaz Yakin
Cu: Denzel Washington, Will Paton, Wood Harris, Ryan Hurst, Donald Faison
Dramă, SUA, 2000

Bazat pe o poveste reală, Remember The Titans urmăreşte evenimente dramatice ce au avut loc in Alexandria, Virginia, în 1971, atunci când Herman Boonem, un antrenor de fotbal afro-american, (interpretat de laureatul la Oscar -Denzel Washington), a fost angajat pentru a antrena o echipă de liceu polarizată rasial numită T.C.Williams Titans. Supărat, încăpăţânat şi rigid, Boone are parte de o întâmpinare ostilă din partea membrilor echipei şi de o relaţie stranie cu Bill Yoast (Will Patton), antrenorul secund alb, mai in vârstă şi obişnuit să câştige. Treptat, cei doi descoperă cât de multe lucruri au in comun: integritatea, onoarea şi un puternic spirit etic; ei lucreaza împreună pentru a transforma un grup de jucători ce nu se puteau concentra într-o echipă învingatoare, alcatuită din tineri responsabili.

SHORTS
PIATRA FERMECATA
Regia: Robert Rodriguez
Cu; Jimmy Bennett, Jake Short, Kat Dennings, Trevor Gagnon, Devon Gearhart
Comedie, SUA, 2009

Toe (Jimmy Bennett) este victima perfectă pentru o gaşcă de golani din suburbiile Black Falls acolo unde, în timpul unei furtune, o piatră misterioasă cade din cer şi îndeplineşte o dorinţă celui care o găseşte. În timp ce piatra e dată din mână în mână de la copil la copil şi de la părinte la părinte, dorinţele împlinite o iau razna şi transformă cartierul într-o menajerie sălbatică care găzduieşte totul, de la extratereştri micuţi la muci gigantici.

SORORITY ROW
SURORI DE SÂNGE
Regia: Stewart Hendler
Cu: Briana Evigan, Leah Pipes, Rumer Willis, Jamie Chung, Audrina Patridge
Horror, SUA, 2009

Remake al unui celebru horror din 1983, Surori de sânge urmăreşte povestea a cinci adolescente. Cassidy, Jessica, Claire, Ellie şi Megan sunt prietene de foarte mult timp, însă jurământul pe care l-au facut când au intrat în frăţia Theta Pi le-a unit şi mai mult. La o petrecere a frăţiei, acestea îi fac o farsă unuia dintre prietenii lor, însă lucrurile iau o turnură îngrozitoare. Megan este ucisă în mod accidental, iar tinerii sunt nevoiţi să scape de cadavru şi să ţină totul secret, pentru a nu-şi ruina viitorul. Deşi lucrurile se liniştesc pentru o perioadă, în momentul absolvirii, fiecare dintre cei implicaţi în oribila crimă primeşte pe telefonul mobil o poză de la locul faptei. Acest incident dă startul unui şir de crime macabre. Cine este autorul şi care este motivul lui ascuns, rămâne de aflat la finalul unui film plin de suspans, în care scenele terifiante vor menţine misterul la cote maxime.

STAR TREK (2009)
STAR TREK
SF, SUA, 2009
Regia:JJ Abrams
Cu: Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Eric Bana, Bruce Greenwood

Când nava stelară USS Kelvin este atacată de Nero (Eric Bana), un neîndurător romulan, este timpul ca tinerii Kirk (Chris Pine) şi Spock (Zachary Quinto), de-abia ieşiţi de pe băncile Academiei, să facă echipă pentru a porni în căutarea unuia dintre prizonierii romulanului. La bordul navei Enterprise, cei doi vor colabora cu McCoy, Uhura, Scotty, Sulu şi Chekov într-o aventură care-i va purta până pe planeta Vulcan. Destinat atât celor nefamiliarizaţi cu universul Star Trek, cât şi super-fanilor acestuia, noul film al lui J.J. Abrams introduce şi generosul artificiu al călătoriei în timp. Oare îi va permite cineastul tânărului Spock s-o întâlnească pe varianta sa mai în vârstă, interpretată de celebrul Leonard Nimoy?

STAR TREK VII: GENERATIONS
STAR TREK: GENERAŢII
Regia: David Carson
Cu: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Levar Burton, William Shatner
SF, SUA 1994

Căpitanul Kirk (William Shatner), Montgomery Scott (James Doohan) şi Pavel Chekov (Walter Koenig) sunt oaspeţi de onoare la bordul noii nave spatiale Enterprise–B. Un zbor de testare ia o turnură neasteptată, atunci când Enterprise întânleşte două nave blocate în Nexus şi o undă misterioasã de energie. În timpul unei periculoase încercări de salvare, Kirk este aruncat în spatiu.

Şaptezeci de ani mai târziu, Cãpitanul Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) şi echipajul navei Enterprise-D salvează un cercetător El-Aurian pe nume Soran (Malcolm McDowell). Soran pune la cale un plan pentru distrugerea navei Enterprise şi uciderea a milioane de oameni. Acum, singura sansă a lui Picard este Nexus… şi un căpitan legendar din trecut.

STAR TREK VIII: FIRST CONTACT
STAR TREK: PRIMUL CONTACT
Regia: Jonathan Frakes
Cu: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner
SF, SUA 1996

Căpitanul Jean-Luc Picard şi echipajul său se implică în cea mai palpitantă aventură a lor de până acum – într-o peliculă SF care ”iese cu mândrie în evidenţă”. (Richard Corliss, Time)

Îşi spun ”Borgi” – un grup pe jumătate organic, pe jumătate mecanic, dar având un unic ţel: să cucerească şi să asimileze toate rasele. Conduşi de regina lor cea seducătoare, dar sadică (Alice Krige), Borgii se îndreaptă acum spre Pământ, punând la cale un plan mârşav: să modifice istoria.

Ultima întâlnire a lui Picard cu Borgii aproape că l-a costat viaţa. Acum, el vrea să se răzbune. Dar cât de departe este dispus să meargă, pentru a-şi atinge scopul ? Avându-i în distribuţie şi pe Alfre Woodard şi James Cromwell, Star Trek: Primul Contact este o poveste plină de efecte speciale spectaculoase, un film de acţiune care ”are de toate” (Jim Ferguson, Prevue Channel).

STUART: A LIFE BACKWARDS
STUART: O VIAŢĂ SPUSĂ INVERS
Regia: David Attwood
Cu: Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Adam Payne, Nicola Duffett, Claire-Louise Cordwell
Dramă, Marea Britanie, 2007

Faceţi cunoştiinţă cu Stuart Shorter. Adora alcoolul şi heroina. Îi place durerea. E un fost puşcăriaş homeless, nebun, obsedat de cuţite şi complet psihopat. Iar viaţa lui e pur şi simplu irezistibilă. HBO prezintă adaptarea mul aclamatului roman al lui Alexander Masters.

TERMINATOR SALVATION
TERMINATOR – SALVAREA
Regia: Mc G
Cu: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard.
Acţiune, SUA 2009

Christian Bale este John Connor, omul sortit să conducă rasa umană în războiul contra terminatorilor, într-un post-apocaliptic an 2018. Dar viitorul în care s-a obişnuit să creadă Connor este schimbat în parte de apariţia lui Marcus Wright (Sam Worthington), un străin ale cărui ultime amintiri sunt cele în care el se afla într-o închisoare şi îşi aşteapta execuţia. Ce nu-şi poate da seama Connor este dacă bărbatul a fost trimis din viitor său a fost salvat din trecut. În timp ce programul Skynet se pregăteşte pentru un ultim atac împotriva oamenilor, Connor şi Marcus încep o odisee în inima operaţiunilor Skynet, unde descoperă teribilul secret din spatele posibilei anihilări a omenirii. Connor trebuie să se decidă dacă Marcus a fost trimis din viitor sau salvat din trecut. Inamici sau aliaţi? Spectacolul acestor dubii infiltrate în minţile a doi dintre cei mai expresivi şi mai fizici actori ai momentului nu poate fi decât captivant.

Cine se aşteptă ca Terminator: Salvation să fie o poveste directă, nesofisticată, despre apocalipsă, va fi puţin deconcertat: acest al patrulea capitol al seriei e un action postmodern traversat de mistere bogate şi de subcurente neliniştitoare, în buna tradiţie a moştenirii James Cameron. Şi, totuşi, oricât de complexe ar fi paradoxurile temporale, în miezul peliculei şade relaţia sinuoasă şi intrigantă dintre două personaje – John Connor (interpretat pentru prima şi, probabil, nu pentru ultima dată de Christian Bale) şi Marcus Wright, un (anti) erou criptic care ne forţează să ne punem întrebări mai profunde decât ne-am fi aşteptat de la franciză

THE ADDAMS FAMILY
FAMILIA ADDAMS
Regia: Barry Sonnenfeld
Cu: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Elizabeth Wilson, Christina Ricci
Comedie, SUA, 1991

Este momentul să revizitaţi locuinţa gotică a familiei Addams, cu această comedie neagră clasică. Nu-i aşa că v-a fost dor de blândul Gomez, un împatimit al trabucelor, de Morticia, îngrozitoarea lui soţie şi de Wednesday şi Pugsley, cei doi drăcuşori de copii ai lor? Această colecţie adorabilă de sonaţi sumbri vă va conduce, din nou, într-o călătorie memorabilă, înspăimântătoare şi hilară în lumea teribilului.

THE DAMNED UNITED
NUMELE JOCULUI: FOTBAL
Regia: Tom Hooper
Cu: Michael Sheen, Timothy Spall, Colm Meaney, Jim Broadbent, Henry Goodman
Dramă, Marea Britanie, 2009

Numele jocului: Fotbal este povestea plină de conflicte şi de umor negru a lui Brian Clough (Michael Sheen) şi a mandatului său de 44 zile ca manager al campionilor fotbalului englezesc: Leeds United. După ce acceptă acest post, fără a-l avea alături pe locotenentul său de încredere Peter Taylor (Timothy Spall), dar cu un vestiar plin de – în viziunea lui – jucători loiali marelui său rival Don Revie (Colm Meaney), Clough ajunge în poziţia de a-şi dovedi spiritul războinic şi geniul pe parcursul acestor 44 zile.

THE FOOT FIST WAY
KARATISTUL
Comedie, SUA 2006
Regia: Jody Hill
Cu: Danny McBride, Ben Best

Un instructor de Tae Kwon Do care se credea stăpân pe viaţa lui, se trezeşte că totul se duce de râpă atunci după ce află că soţia îl înşeală. Soluţia lui de redresare? Să-şi verse nervii pe toţi cei din jurul lui.

THE HILLS RUN RED
DEALURILE MORŢII
Regia: Dave Parker
Cu: Sophie Monk, Tad Hilgenbrink, William Sadler, Janet Montgomery, Alex Wyndham
Horror, SUA, 2009

Dealurile Morţii este un film de groază clasic despre cea mai grotescă şi mai sângeroasă producţie filmată în anii ’80, dar pierdută în mod misterios. Tyler (Tad Hilgenbrink), un fan al filmului, este obsedat de ideea găsirii locului în care a fost turnată una dintre cele mai sângeroase şi înfricoşătoare pelicule din istorie. Căutările îl conduc la fiica regizorului, Alexa Concannon (Sophie Monk), pe care o convinge să-l însoţească, alături de alţi doi prieteni, în adâncul pădurii care a servit drept platou de filmare. Interesaţi să filmeze un documentar, cei patru îşi dau seama, prea târziu însă, că filmările la Dealurile Morţii nu s-au încheiat de fapt niciodată. Aceştia se văd prinşi chiar în mijlocul acţiunii, fiind nevoiţi să supravieţuiască unui coşmar violent sau să devină o parte a filmului pentru totdeauna. Dealurile Morţii, o poveste terifiantă, plină de suspans şi de situaţii neprevăzute, surprinde încercările disperate ale unor tineri de a scăpa din situaţia macabră în care s-au aventurat.

THE MIRROR HAS TWO FACES
Cele două feţe ale dragostei
Romantic, SUA, 1996
R: Barbra Streisand
D: Barbra Streisand, Jeff Bridges, Pierce Brosnan, George Segal, Mimi Rogers

În pelicula “Cele două feţe ale dragostei”, Barbra Streisand apare în triplă calitate: regizor, producător și interpret. Această comedie romantică explorează miturile frumuseții și sexului și măsura în care ele contribuie la complicațiile care apar într-o relație.

Rose Morgan (Streisand) și Gregory Larkin (Jeff Bridges) sunt profesori la Columbia University. Ea predă literatura romantică, în ciuda faptului că în viața sa romantismul lipsește cu desăvârșite. Pentru ea pasiunea este un ideal pe care încearcă să-l atingă cu disperare. El este profesor de matematică și s-a cam săturat de eșecurile relațiilor pasionale, așa că își dorește o relație bazată pe prietenie și respect cu cineva de care să nu se simtă atras sexual. Fiecare dintre cei doi are frustrări în viața personală, însă din motive diferite. Pentru Gregory, povestea va deveni foarte complicată după ce rățușca cea urâtă devine o lebădă grațioasă. O distribuție remarcabilă din care nu lipsesc Lauren Bacall, Pierce Brosnan, Brenda Vaccaro, George Segal, Mimi Rogers și Elle Macpherson.

THE MYSTERIES OF PITTSBURGH
MISTERE ÎN PITTSBURGH
Regia: Rawson Marshall Thurber
Cu: Jon Foster, Peter Sarsgaard, Sienna Miller, Nick Nolte, Mena Suvari

Este începutul anilor ’80, iar tânărul Art Bechstein are impresia că viaţa lui este în derivă. Cu o slujbă fără viitor în afacerea excentricei sale prietene şi fortat să cineze în fiecare seară cu tatăl său mafiot, Art începe să creadă că nici măcar nu există. Totul se schimbă când întâlneşte un cuplu plin de viaţă, cu care se descoperă nu numai pe sine, dar şi zonele misterioase ale oraşului Pittsburgh. Pe masură ce aventurile celor trei devin tot mai intense, Art riscă totul pentru a pastra savoarea noii sale vieţi şi se aruncă fără a privi în urmă în acest teritoriu necunoscut al prieteniei şi al iubirii.

THE PRINCESS AND THE FROG
PRINTESA SI BROSCOIUL
Regia: Ron Clements, John Musker
Cu: Bruno Campos
Animaţie, SUA, 2009

O versiune modernă a unei poveşti clasice, având ca protagonişti o tânără şi frumoasă fată pe nume Tiana şi un prinţ broscoi disperat să redevină om. Un sărut al destinului îi va conduce pe amândoi într-o aventură hilară de-a lungul şi de-a latul misticei mlaştine din ţinutul Louisiana.

THE PROPOSAL
Vrei să te însori cu mine?
Comedie, SUA, 2009
R: Anne Fletcher
D: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White

Atunci când Margaret, un important editor de carte din New York, află că riscă să fie repatriată în Canada sa natală, ea declară, rapid, că este logodită cu asistentul ei, Andrew. Acesta, un individ pe care „scorpia” îl chinuie de mai mulţi ani, e luat complet prin suprindere dar acceptă să-i facă jocul, nu înainte de a impune câteva condiţii proprii. Neobişnuitul cuplu se îndreaptă către Alaska, pentru a întâlni capricioasa familie a lui Andrew, iar femeia care, la oraş, deţinea întotdeauna controlul, se trezeşte prinsă într-un şir de situaţii comice tipice, ca de "peşte pe uscat". În timp ce pregătesc o nuntă de convenienţă şi sunt urmăriţi de un ofiţer al Biroului de Imigrare, Margaret şi Andrew acceptă, fără prea multă tragere de inimă, să facă pe îndrăgostiţii. Până când..

The Proposal, una dintre cele mai amuzante şi mai de succes comedii romantice ale anului trecut, ne propune un cuplu comic irezistibil: Sandra Bullock, aflată aici la cota ei cea mai spumoasă, reuşind să ne facă simpatică o workaholică acră, şi Ryan Reynolds, care navighează foarte abil între incredulitate şi viclenie, între statutul de victimă şi cel de profitor. Dacă faceţi parte dintre cei care încă nu şi-au pierdut speranţa să vadă o comedie romantică proaspătă, care să vă smulgă hohote de râs, acest film e pentru voi. Savoarea specială scenariului e dată de personajele secundare pitoreşti şi vivace, printre care şi minunata veterană Betty White.

THE ROCKER
Regia: Peter Cattaneo
Cu: Rainn Wilson, Christina Applegate, Teddy Geiger, Josh Gad, Emma Stone
Comedie, SUA, 2008

The Rocker spune povestea unui baterist ratat căruia i se dă o a doua şansă. Robert "Fish" Fishman este un baterist dedicat şi surprinzător de pasionat, care a făcut parte din formaţia Vesuvius a anilor ’80 şi care a trăit magia rock’n’roll-ului până ce a fost dat afară din trupă, fără menajamente. La douăzeci de ani după ce visele sale de star rock i-au fost spulberate, chiar atunci când Fish renunţă la orice speranţă, află că trupa de rock a nepotul său de liceu, A.D.D., îşi căuta baterist. Cu ceva ezitari, tinerii îl fac cel mai nou membru al trupei, dându-i din nou şansa să aspire la titlul de zeu al rock-ului şi, astfel, cu toţii intră în cea mai tare experienţă a vieţii lor.

THE TAKING OF PELHAM 1 2 3 (2009)
OSTATICI ÎN PELHAM 123
Regia: Tony Scott
Cu: Denzel Washington, John Travolta, John Turturro, Luis Guzman, Michael Rispoli
Acţiune, SUA, 2009

O garnitură de metrou din New York este deturnată de un grup de bandiţi care ameninţă să omoare toţi pasagerii dacă în interval de o oră nu primesc suma de 5 milioane de dolari. Tensiunea sporeşte pe măsură ce autorităţile se dovedesc incapabile să reacţioneze. Şeful Poliţiei Transporturi se reîntâlneşte cu fosta sa parteneră pentru a negocia cu răpitorii în timpul tot mai scurt rămas până la începerea execuţiilor.

Exuberanţa năucitoare a acestui thriller se ţine, practic, în doar două personaje, într-un duel dintre nişte indivizi sub presiune, care încearcă să facă faţa unor chestiuni ce implică ostatici, responsabilitate şi bani. Cei doi – negociatorul de ocazie şi teroristul – comunică prin walkie-talkie: conversaţia începe cu o cerere de 10 milioane pe care răpitorul vrea să-i obţină într-o oră şi degenerează în momente de confesiune stranie, punctată de focuri de armă. Washington e din nou perfect în pielea unui om obişnuit prins într-o situaţie imposibilă. Travolta, însă, n-a fost demult atât de bun în postură de “villain”: nebunia sa euforică, amuzant- ameninţătoare şi schimbările sale de umoare sunt de-a dreptul feroce.

The Taking of Pelham 123 e o mostră de entertainment solid care demonstrează că, atunci când logica lasă de dorit, forţa pură a intensităţii lui Washington şi elanul lui Travolta sunt suficiente pentru a ne ţine cu ochii lipiţi de ecran.

THE TRUMAN SHOW
TRUMAN SHOW
Regia: Peter Weir
Cu: Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha Mcelhone, Holland Taylor
Dramă, SUA 1998

În fiecare secundă, în fiecare zi, de când s-a născut şi până la 30 de ani, Truman Burbank (Jim Carrey) este un starul celui mai popular documentar şi reality show din istorie.

Casa lui este un imens platou de filmare, familia şi prietenii acestuia, toţi cei cu care intră în contact sunt actori. Toată viaţa lui se petrece în faţa unor camere ascunse de televiziune, de existenţa cărora numai el, actorul principal nu are habar!

Bun venit la "Truman Show". Întreaga lume se uită.

După ce află de toate astea, viaţa aparent liniştită a lui Truman devine un coşmar, iar el este tot mai hotărât sa scape, oricât de mare ar fi preţul.

THE UNINVITED
INTRUŞII
Regia: Thomas Guard, Charles Guard
Cu: Emily Browning, Elizabeth Banks, Arielle Kebbel, David Strathairn, Maya Massar
Horror, SUA 2009

Anna şi Alex sunt două surori care trăiesc împreună cu tatăl lor, mama fiind decedată în urma unei explozii. După moartea ei, Anna este internată într-o instituţie psihiatrică pentru recuperare. Întoarsă acasă, se întâlneşte cu sora ei care îi povesteşte despre relaţia pe care tatăl lor o are cu fosta infirmieră a mamei lor. Când o fantomă începe să-şi facă apariţia în casă, fetele încep să suspecteze că noua lor mamă le ascunde un secret înfiorator

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN
TRANSFORMERS: RĂZBUNAREA CELOR ÎNVINŞI
Regia: Michael Bay
Cu: Shia Labeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro
Acţiune, SUA 2009

Bătălia pentru Pământ tocmai s-a încheiat, însă bătălia pentru Univers abia a început. După reîntoarcerea pe Cybertron, Starscream preia controlul asupra Decepticonilor şi este hotărât să se întoarcă pe Terra cu forţe crescute.

Autoboţii, convinşi că pacea este posibilă, află că rămăşiţele lui Megatron au fost furate de la Armata SUA şi că Decepticonii încearcă să-l readucă la viaţă. Confruntându-se cu un Megatron la fel de puternic ca la început şi ajutaţi atât de Starscream, cât şi de noii membri ai grupului Decepticonilor, Autoboţii vor duce o luptă epică, devastatoare, pentru a-şi proteja libertatea.

WHAT DREAMS MAY COME
O IUBIRE FĂRĂ SFÂRŞIT
Regia: Vincent Ward
Cu: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max Von Sydow, Jessica Brooks Grant
Dramă, SUA 1998

Câştigătorii premiilor Oscar, Robin Williams şi Cuba Gooding, Jr. sunt starurile acestei poveşti metafizice despre viaţa după moarte. Williams e Chris Nielson, un bărbat fericit în căsnicie care plânge moartea accidentală a copiilor săi. Puţin după aceea, Chris moare şi el. Dezolată şi abandonată, văduva lui Chris (Annabella Sciorra) se sinucide.

Acum, Chris trebuie să traverseze paradisul şi iadul pentr a o salva pe soţia sa de la purgatoriul etern. Descrierea fluidă, picturală, splendidă vizual, a paradisului e dublată de efectele speciale inovatoare ce au meritat cu siguranţă un Oscar. O epică emoţionantă, înălţătoare, cu interpretări extraordinare egalate de scenografia divină.

"What Dreams May Come" te convinge că finalul e doar un început.

WHITE HUNTER, BLACK HEART
VÂNĂTOR ALB, INIMĂ NEAGRĂ
Aventură, SUA 1990
Regia: Cling Eastwood
Cu: Clint Eastwood, Jeff Fahey, George Dzundza, Alun Armstrong, Marisa Berenson

John Wilson (Clint Eastwood) este un regizor faimos care pleacă în Africa împreună cu echipa sa, pentru a realiza un nou film de succes. Ajuns la faţa locului însă, regizorului îi intră în cap ideea fixă că trebuie neapărat să vâneze un elefant pentru a simţi mai bine ce este în inima unui adevărat vânător african. Încăpăţânarea lui Wilson frizează patologicul în momentul în care vânarea elefantului devine singura sa preocupare, acesta ajungând să-şi neglijeze cu desăvârşire echipa şi agenda de lucru. Mai mult decât atât, regizorul devine obsedat să doboare un anume elefant, pe care este hotărăt să îl caute până în inima Africii pentru a-l ucide.

WORKING GIRL
O FEMEIE FACE CARIERA
Comedie, SUA, 1988
Regia: Mike Nichols
Cu: Melanie Griffith, Harrison Ford, Sigourney Weaver

Nemultumită de slujba şi de relaţia cu prietenul său, un adevărat pierde-vara, Tess McGill decide să îşi schimbe viaţa. Se angajează în postul de secretară la o firmă importantă, de pe Wall Street. Şefa ei, interpretată de Sigourney Weaver, este o veritabilă femeie de afaceri, a cărei figură aparent amabilă ascunde o fire răutăcioasă. Katherine Parker are prostul obicei de a îşi însuşi ideile angajaţilor săi.

În urma unui accident, Katherine este pusă în imposibilitatea de a mai merge la birou, iar Tess este obligată de împrejurări să îi ţină locul în faţa unor clienti noi.

Simţul său de afaceristă înnăscută, cantitatea considerabilă de bun simţ şi imaginaţia bogată, o ajută pe Tess să pătrunda în cele mai înalte cercuri de afaceri new yorkeze. Ea se îndrăgosteşte de Jack Trainer (Harrison Fors), director executiv al firmei si iubitul înţepatei Katherine.

Lucrurile par a lua o întorsătură nefericită când Katherine revine la birou, dar va resimţi consecinţele comportamentului duplicitar din trecut. Working Girl este unul dintre cele mai populare filme ale anilor ’80 şi cel care a făcut-o celebră pe delicioasa Melanie Griffith.

X-MEN ORIGINS: WOLVERINE
X-MEN DE LA ORIGINI: WOLVERINE
Acţiune, SUA 2009
Regia Gavin Hood
Cu: Ryan Reynolds, Hugh Jackman

Wolverine, unul dintre cele mai populare personaje din seria X-Men, are parte de propriul său film. Prequel al celebrei serii, filmul descrie aventurile mutantului cu uimitoare puteri regenerative înainte de-al întâlni pe profesorul telepat Charles Xavier. Wolverine (sau Logan) porneşte în căutarea propriului său trecut şi a originii uimitoarelor sale puteri. În rolul principal a fost distribuit acelaşi Hugh Jackman.Aflăm mai multe despre trecutul misteriosul mutant, despre felul în care şi-a căpătat scheletul de adamant şi cine e responsabil pentru acest lucru.

Puţini ştiu că Wolverine nu a apărut pentru prima oara în seria de comicsuri X-Men, ci în numărul 180 a celei de-a doua serii din Incredible Hulk. Echipei lui Xavier i s-a alaturat abia în 1975, în primul număr al seriei Giant Size X-Men şi a fost mult timp un personaj secundar, ba chiar se pusese problema eliminarii lui.

Abia dupa schimbarea echipei de creatori ai benzilor, popularitatea personajului a crescut considerabil, iar în curând, mutantul şi-a căpătat propria serie de comics.

YEAR ONE
ANUL UNU
Regia: Harold Ramis
Cu; Jack Black, Michael Cera, Oliver Platt, David Cross, Christopher Mintz-Plasse
Comedie, SUA 2009

Comedie spumoasă şi obraznică în stilul caracteristic lui Judd Appatow. Doi pierde-vară hălăduiesc în vremurile imemoriale ale Vechiului Testament şi interacţionează, în stilul propriu, cu evenimentele prezentate în acesta. Nu vă aşteptaţi la un film biblic în genul Patimilor lui Hristos, pentru că viziunea lui Appatow şi-a scenariştilor este, ca să folosim un eufemism, cel puţin ireverenţioasă.

YOU DON’T KNOW JACK
DOCTORUL “MOARTE”
Regia: Barry Levinson
Cu: Al Pacino, Susan Sarandon, Danny Huston, Brenda Vaccaro, John Goodman
Biografic, SUA, 2010

Înger al milei sau ucigaş?

Al Pacino îl interpretează pe dr. Jack Kevorkian în biografia HBO realizată de Barry Levinson care îi traseaza cariera controversată a zgomotosului activist pentru sinuciderea asistată. Convins că “moartea nu e o crimă”, dr. Kevorkian (poreclit şi “doctorul Moarte”) creează o maşină care le permite pacienţilor terminal să-şi pună capăt vieţii într-o manieră umană. În momentul în care doctorul este forţat să-şi apere filozofia şi practica în tribunal, erupe o furtună mediatică care pune în dezbatere dreptul la viaţă şi la moarte a pacienţilor.

ZOMBIELAND
BUN VENIT ÎN ZOMBIELAND
Regia: Ruben Fleischer
Cu: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard
Comedie, SUA 2009

În comedia de acţiune Bun venit în Zombieland este vorba despre doi tipi care au găsit modalitatea de a supravieţui într-o lume dominată de zombi. Columbus (Jesse Eisenberg) este un fricos – dar atunci când ţi-e frică că ai putea fi mâncat de zombi, spaima asta te-ar putea ajuta să rămâi în viaţă. Tallahassee (Woody Harrelson) este un expert în mitraliere automate şi un ucigaş de zombi, a cărui obsesie este să scape lumea de ciudatele creaturi până nu dispare ultimul om de pe faţa pământului. Unindu-şi forţele cu Wichita (Emma Stone) şi Little Rock (Abigail Breslin), care au găsit şi ele modalităţile proprii de a supravieţui coşmarului zombi, ei vor trebui să aleagă între două rele: să aibă încredere unii în alţii, sau să se predea zombilor.

DOCUMENTARE:

EROTIC NATION PART 1
NAŢIUNEA EROTICĂ EP. 1
Documentar, Slovacia
Regia: Peter Begányi

EROTIC NATION PART 2
NAŢIUNEA EROTICĂ EP. 1
Documentar, Slovacia
Regia: Peter Begányi

Adam şi Eva n-au împărţit doar aceeaşi coastă, ci mult mai multe lucruri. Acestea i-au făcut diferiţi de maimuţe. Erotismul există încă de la începutul istoriei omenirii şi n-a ocolit nici Slovacia. După 1989, la sute de ani după colapsul monarhiei şi după două dictaturi, s-a obţinut libertatea de a vorbi despre sex. Şi de a face bani din el.

KOCHANKOWIE (AKA. LOVERS)
IUBIŢI
Regia: Rafal Skalski
Documentar, Polonia 2009

Otto şi Anna se cunosc de copii. Numele lor sunt palindromuri. S-au întâlnit din întâmplare. O poveste a unor vieţi circulare, cu nume circulare, care se întâmplă într-un loc circular (cercul polar) unde ziua nu se sfârşeşte niciodată. Există lucruri infinte şi dragostea e unul dintre ele.

MICHAEL JACKSON’S THIS IS IT
Documentar, SUA 2009
Regia: Kenny Ortega

Ceea ce ar fi putut fi o inţiativă cinică şi oportunist-mercantilă, reuşeşte să devină unul dintre cele mai bune documentare pop din istorie. Exaltant şi uimitor, This is It reabilitează reputaţia celui mai mare star pop din istorie, plecat dintre noi pe un nor toxic de controverse şi de drame bigger than life, ca şi personalitatea sa. Simultan gigantic şi intimist, documentarul ne arată că, dacă aceste concerte s-ar fi ţinut, ar fi fost antologice. Kenny Ortega, regizorul spectacolului, l-a confecţionat din zeci de ore de footage brut înregistrat la repetiţii; a renunţat la materialele de arhivă şi la clipurile deja perimate şi s-a concentrat asupra omului la muncă. Ne este înfăţişat un MJ workoholic, un hiper profesionist obsedat de cele mai mici detalii, un posedat de muzică. Departe de a fi demonic, era dulce şi umil atunci când cerea echipei imposibilul.

Meritul cel mai mare al documentarului e că nu încearcă să rezolve, simplist, enigma sau controversa MJ. Nu face decât să-i sporească misterul şi să cimenteze mitul celui mai mare entertainer pe care pop-ul l-a dat vreodată…

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *