metalshow

Recomandari de weekend, la TVR 1

Mai jos găsiţi detalii despre:

· Iuliana Tudor, O dată’n viață, făcea parte dintr-un grup folk
· Bebe magia, cum se ocupă Cristi Puiu de educaţia fetelor lui
· Samantha Fox vine la ÎnTrecerea anilor
· Dănutz SRL – despre 1 mai de altădată
· 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu – despre parabole biblice
· Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius la Garantat 100%

O dată’n viață – Iuliana Tudor cânta folk
Vineri, 29 aprilie, ora 21.00

Vineri seara, la O dată’n viață Iuliana Tudor marchează încă o premieră a emisiunii care promovează tradițiile românești: folk-ul si blues-ul se transformă în muzică populară românească.

Cântăreții de muzică blues – A. G. Weinberger și folk – Maria Gheorghiu vor lăsa de-o parte, pentru o seară, chitara și cântecele de munte pentru a îmbrăca portul popular din zonele în care s-au născut: Bihor si, respectiv, Banat. Alături de ei, intră în competiție și actorul Alexandru Bindea care va reprezenta Moldova. Proba de foc a celor trei artiști va fi duetul cu vedetele de muzică populară: Florica Zaha(Weinberger), Valeria Arnăutu (Maria Gheorghiu) și Margareta Clipa (A.Bindea).

Dacă cei trei invitați sunt puși pentru prima dată în ipostaza de a cânta muzică populară românească, Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii, nu este străină de fenomenul muzicii folk:

„În perioada gimnaziului, timp de 5 ani, am făcut parte dintr-un grup de muzica folk. Eram solista grupului, dar cântam și la chitară. Îmi amintesc că abia așteptam să plec cu colegii mei în turnee prin țară, fiind atrasă de scenă încă de atunci. Au fost și acești 5 ani un pas important în traseul meu legat de muzică și cred că emisiunea de vineri îmi va trezi multe amintiri frumoase” spune Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii de la TVR 1.

Cristi Puiu, invitatul Bebe magia
Sâmbătă, 30 aprilie, ora 9.30

După ce a jucat rolul de tată în ultimul său film „Aurora”, Cristi Puiu vine la emisiunea Bebe magia, unde telespectatorii îl vor putea cunoaşte aşa cum este el în viaţa de zi cu zi.

Cristi Puiu are trei fete, cea mai mică dintre ele, Zoe, are doar un an şi două luni. Despre cum se implică regizorul în educaţia fetelor sale şi ce crede că este important pentru familia lui, aflaţi sâmbătă dimineaţă, de la 9.30, la TVR 1.

La rubrica „Mic, dar şic”, Camelia Csiki va vorbi despre hăinuţele bio. Pediatrul Beata Acs îi va învăţa pe telespectatori ce au de făcut atunci când bebeluşii cad şi se lovesc. Părinţii mai pot afla de la psihologul Daniela Gheorghe şi de la medicul Helen Drăghici când este bine să fie aşezat copilul la oliţă.

Samantha Fox la ÎnTrecerea anilor: „Sunt naturală 100%”
Sâmbătă, 30 aprilie, ora 21.00

Super sexy, Samantha Fox vine la ÎnTrecerea anilor şi îi confirmă, în emisiune, lui Mircea Radu că toate părţile ei anatomice sunt naturale în procent de sută la sută. Pe lângă asta, Samatha Fox ridică publicul în picioare cu hiturile ei „Nothing‘s Gonna Stop Me Now” şi „Touch Me”.Anii ‘70 şi ‘80 intră în competiţie în cea de-a şasea ediţie a emisiunii ÎnTrecerea anilor.

Carmen Rădulescu, iubită în anii ’80 pentru melodia „Nu ştiu” onorează invitaţia lui Mircea Radu la ÎnTrecerea anilor şi vine să interpreteze această melodie de succes. Mircea Romcescu readuce în atenţia publicului „Fii dimineaţa mea” (1979), iar Mioara Velicu (cu cântecul „Aşa-i hora pe la noi”) şi Nicolae Furdui Iancu („Ţarina de la Găina”) susţin momentele de folclor ale emisiunii.

Fotbalistul Liţă Dumitru, legitimat la Clubul Sportiv Steaua în anii ’70 şi Rudel Obreja, campionul naţional la box în anii ’80, povestesc telespectatorilor despre momentele lor de glorie. Ileana Popovici, cea căreia Mircea Radu îi datorează îndreptarea carierei lui spre televiziune este invitată la ÎnTrecerea anilor şi povesteşte despre celebrul film „Reconstituirea”, în care a jucat, despre cariera ei în televiziune, despre perioada de muncă alături de Tudor Vornicu şi Valeriu Lazarov şi despre viaţa ei din prezent, ea fiind stabilită în Italia. Deşi este plecată din ţară, în fiecare an, Ileana Popovici vine în România pentru a-şi serba ziua de naştere în casa părintească. Aflaţi la ÎnTrecerea anilor motivele acestor aniversări speciale.

„Îndrăgostiţii nu au nevoie de cuvinte”, aşa susţine Dorin Anastasiu prin melodia pe care o interpretează la ÎnTrecerea anilor, el participând în concurs pentru a susţine perioada anilor ’70. Compozitorul şi interpretul Cornel Fugaru intră în competiţie pentru anii ’80 cu melodia „De ce ai plecat din viaţa mea?”.

Despre 1 mai de altădată, la Dănutz S.R.L.
Duminică, 1 mai, ora 17.00

De 1 mai, la Dănutz SRL, se sărbătoreşte prin muncă. Invitaţii lui Dan şi Antonio sunt: Helmuth Duckadam, interpreţii Oana Sârbu şi Daniel iordăchioaie, actriţa Teodora Mareş , politicianul Petre Roman şi cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan. Cu toţii îşi vor aduce aminte cum sărbătoreau românii de 1 mai, prin comparaţie cu vremurile de acum. De asemenea, telespectatorii vor afla despre „marile realizări” din acea perioadă ale invitaţilor lui Dănutz şi care sunt proiectele lor din prezent.

Tot pe 1 mai, Dănutz SRL lansează un nou concurs pentru telespectatori, al cărui premiu va fi o excursie la Viena, la cea mai veche grădină zoologică din Europa – „Schonbrunn". Cei care doresc să participe la concurs, trebuie doar să posteze imagini, fotografii cu animalele pe care le deţin pe pagina de facebook a emisiunii (//www.facebook.com/DanutSRL).

Pleşu şi Liiceanu vorbesc în „parabole biblice”
Duminică, 1 mai, ora 18.00, la TVR 1

Emisiunea 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu de la TVR 1 aduce în discuţie, în această săptămână, parabolele biblice. Scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu comentează, din perspectivă filosofică, pasaje din Cartea cărţilor, Biblia.

Românii din străinătate pot urmări emisiunea, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, cei care doresc, pot viziona şi celelalte ediţii ale emisiunii 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu accesând site-ul www.tvr.ro.

Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius la TVR 1
În Reportajele Telejurnalului şi Gatantat 100%

Duminică, 1 mai, Reportajele TeleJurnalului (TVR 1, ora 20.30) şi Dana Berinde îl însoțesc pe Alexandru Tomescu, vilonistul care deține pentru cinci ani celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, pe parcursul unei zile întregi la repetiţii, în culisele concertului, pe scenă sau acasă în familie.

În aceeași seară, la TVR 1, de la ora 23.20, violonistul este invitatul special al lui Cătălin Ştefănescu în emisiunea Garantat 100%. Celebrul violonist le va dezvălui telespectatorilor detalii din culisele Turneului Stradivarius, dar şi care sunt tainele unei viori Stradivarius.

Televiziunea Română este partener al Turneului Stradivarius intitulat „Paganini – înger sau demon?”, în cadrul căruia vilonistul va susține 14 concerte în țară. Turneul, care va debuta pe 5 mai, promovează cel mai greu program scris pentru vioară: Integrala Capriciilor a lui Paganini, iar prestatia lui Alexandru Tomescu va fi însoțită de proiecții video menite să surpindă dualitatea înger/demon a compozitorului.

Bucuresti, 28.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *