metalshow

Recomandari de weekend la TVR 1

Mai jos găsiţi detalii despre:
· Bebe magia – Livia Dilă şi fetiţa ei Maria Sophia sunt invitatele emisiunii
· Dănutz SRL – Adrian Romcescu face duet cu trupa Distinto
· Profesioniştii – cu Neagu Djuvara
· Film duminică – Papillon (cu: Steve McQueen, Dustin Hoffman)

De ce nu mănâncă unii dintre copii, aflaţi la Bebe magia
Sâmbătă, 12 martie, la ora 9.00, la TVR 1

„Femeia anului 2011 vrea să nască natural, s-a lăsat de fumat şi mănâncă bio”, este portretul pe care îl face dr. Ruxandra Albu, medic specialist obstetrică-ginecologie, femeilor însărcinate care participă la cursurile prenatale pentru a naşte mai uşor.

Sâmbătă, de la ora 09.00, la emisiunea Bebe magia, dr. Ruxandra Albu explică ce este naşterea naturală şi cea cu perineu intact. Telespectatorii vor afla şi cine poate să nască natural şi cum poate să se pregătească pentru acest eveniment important.

În capitală, un grup de mămici participă la cursuri de gimnastică prenatală în paşi de dans. Unde se fac astfel de cursuri, aflaţi de la Camelia Csiki, realizatoarea emisiunii Bebe magia de la TVR 1.

Dr. Mihaela Bălgrădean explică părinţilor de ce nu mănâncă unii dintre copii. Pediatra va recomanda telespectatorilor când trebuie să renunţe copiii lor definitiv la biberonul şi tetina care le pot distruge dantura. Doctoriţa revine şi cu alte sfaturi utile părinţilor despre alimentaţia copiilor.

Vedeta emisiunii este Livia Dilă, prezentatoarea jurnalului TVR 2, Ora de ştiri” şi a emisiunii Prim plan, de la TVR 1, care este prezentă la Bebe magia împreună cu fiica ei, Maria Sophia.

Din 19 martie, emisiunea Bebe magia se va transmite la TVR 1 cu jumătate de oră mai târziu, de la 09.30.

Despre Bebe magia: TVR 1 difuzează în fiecare sâmbătă dimineaţa (ora 9.00) Bebe magia, o emisiune din care telespectatorii află informaţii utile despre tot ce presupune relaţia părinte – copil. Emisiunea este realizată şi prezentată de jurnalista Camelia Csiki, reporter al Telejurnalului TVR1.

Invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii este Neagu Djuvara
Sâmbătă, 12 martie, ora 22.45

Profesionistul cu care Eugenia Vodă ne propune să petrecem o oră sâmbătă seară este Neagu Djuvara.

Neagu Djuvara este istoric, diplomat, filozof, jurnalist şi romancier român. Multe dintre cărţile sale se referă la filosofia istoriei, concentrându-se pe problema obiectivităţii istoriei şi istoriografiei. Neagu Djuvara a analizat în multe dintre cărţile sale relaţiile pe care România le-a avut cu Europa, plasând-o politic şi cultural „între Orient şi Occident". Este perceput ca un popularizator şi demistificator al istoriei, publicând cărţi adresate celor tineri, precum şi cărţi care îşi propun să explice originea istorică a unor figuri de mit ca Dracula sau Negru Vodă.

Neagu Djuvara şi-a publicat şi memoriile, istorisindu-şi viaţa din exil la Paris şi Niamey.

Duet Adrian Romcescu – trupa Distinto, în premieră la Dănutz S.R.L.
Duminică, 13 martie, ora 16.00

Pe 13 martie, îndrăgitul interpret şi compozitor Adrian Romcescu vine special din Danemarca pentru a participa la Dănutz S.R.L. Cu această ocazie, va promova un duet nou: Adrian Romcescu şi trupa Distinto. La Dănutz S.R.L., pe TVR 1, vor interpreta împreună o piesă mai veche a lui Adrian Romcescu, „Nu vreau să te pierd", dar melodia va beneficia de o nouă orchestraţie.

Monica Anghel îi va vizita de asemenea pe patronul Dan Bittman şi pe asistentul său, Antonio Passarelli. Iar Animal X împreună cu Yolo (Zale) aduc noul lor videoclip, „Unii dintre noi”.

Duminică, 13 martie, ora 21.10
Papillon (PAPILLON – SUA – Franţa, 1973)
Cu: Steve McQueen, Dustin Hoffman
Regia: Franklin Schaffner

Film de aventuri, ecranizare după romanul autobigrafic, cu acelaşi nume, de Henri Charrière. Din cauza unui tatuaj care reprezintă un fluture, un hoţ, poreclit Papillon, este arestat pe nedrept pentru crimă şi condamnat la închisoare pe viaţă. O tentativă de evadare determină întemniţarea lui într-o închisoare de maximă siguranţă, situată în mijlocul oceanului. Conflictul dintre dorinţa de liberate şi obstacolele insurmontabile ajunge la paroxism.

Bucuresti, 11.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *