free download 78 travel guides written by experts

Recomandari de weekend, la TVR 1

Mai jos găsiţi detalii despre:
· Gala de box Fast and Furious
· Emisiunea de politică externă Fără frontiere
· Best of ÎnTrecerea anilor
· Profesioniştii cu actorul Marius Manole
· Ca la carte, despre „Branding pe frontul de est”
· Ediţie specială Dănutz SRL de Valentine´s Day
· 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu – despre lectură

Jo Jo Dan luptă pentru titlu
Vineri noapte, de la ora 4.00, la Gala Fast and Furious, pe TVR 1 şi TVR HD

Pugilistul român Dan Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, în vârstă de 29 de ani, va lupta, vineri noaptea, de la ora 4.00, cu americanul Steve Forbes (33 ani), într-un meci a cărui miză ar putea fi intrarea în cursă pentru titlul mondial, la categoria 66,7 kilograme. Partida, comentată de Narcis Şelaru, va fi transmisă, în direct, pe TVR 1 şi TVR HD, iar cei care nu rezistă în faţa micilor ecrane până la ora 4.00 o pot urmări, în reluare, sâmbătă, 12 februarie, de la 14.20, pe TVR 1.

Ministrul Teodor Baconschi face bilanţul la TVR 1
La Fără frontiere, cu Luca Niculescu, sâmbătă, 12 februarie, ora 13.00

La un an de la preluarea mandatului de ministru de externe, Teodor Baconschi este invitat la Fără frontiere, emisiunea moderată de Luca Niculescu la TVR 1, sâmbătă, de la ora 13.00.

În discuţia cu ministrul Baconschi, moderatorul va aborda trei subiecte majore: ultimele evoluţii în dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, rolul pe care îl joacă România în strategia UE pentru Dunăre şi Legea votului prin corespondenţă, un subiect de mare interes pentru românii din străinătate. Vor mai fi dezbătute şi teme precum relaţia bilaterală cu unele ţări europene sau reacţia Uniunii Europene la schimbările care se produc în lumea arabă. De asemenea, discuţia va aborda şi câteva dintre punctele subliniate în ultima conferinţă de presă a ministrului, cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului.

Şi românii din străinătate pot urmări emisiunea, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, ediţii anterioare ale programului pot fi văzute accesând site-ul www.tvr.ro.

Fără frontiere, emisiunea pe care Luca Niculescu o realizează şi moderează în fiecare sâmbătă, la TVR 1, prezintă cele mai importante subiecte din actualitatea internaţională. Are un format dinamic, rubrici interesante, numeroşi invitaţi, plus un serial dedicat „frontului secret” al politicii externe, realizat de istoricul Stejărel Olaru.

Best of ÎnTrecerea anilor
Sâmbătă, 12 februarie, de la 21.10, la TVR 1

Întrucât telespectatorii îşi doresc să urmărească ÎnTrecerea anilor şi în perioada de pauză de până la intrarea în grilă a celui de-al doilea sezon al emisiunii, TVR 1 difuzează în această seară prima parte a celor mai bune momente din primul sezon.

Aşadar, la „Best of” ÎnTrecerea anilor, veţi revedea trupe şi interpreţi străini care au venit în studioul emisiunii de-a lungul celor 11 ediţii: Opus cu „Life Is Live”, Demis Roussos – „Goodbye, My Love, Goodbye”, Sabrina cu „Boys, Boys”, Gazebo cu „I Like Chopin”, Kaoma cu „Lambada”, No Mercy cu „Where Do You Go”, Vaya con Dios cu „Neh, Nah, Nah”, Chris Andrews cu „Pretty Belinda”, Touch & Go cu „Tango In Harlem”.

Mihai Constantinescu, Rodica Popescu Bitănescu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Talisman, Marcel Pavel, Irina Petrescu, Fraţii Petreuş şi Alexandru Arşinel vor reaminti telespectatorilor momentele susţinute de ei la ÎnTrecerea anilor.

TVR 1 va difuza cel de-al doilea episod “Best of” ÎnTrecerea anilor pe 19 februarie, urmând ca de la jumătatea lunii martie Mircea Radu să revină cu cel de-al doilea sezon.

Actorul Marius Manole este invitat la Profesioniştii
Sâmbătă, 12 februarie, de la 23.30, la TVR 1

Invitatul din această seară al Eugeniei Vodă la emisiunea Profesioniştii este actorul Marius Manole. Actorul a fost, printre altele, Puck în „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, Sharik Sharikov în „Inimă de câine” de Mihail Bulgakov, Kolea, Sonia Oniscenko în „A patra soră“ de Janusz Glowacki, Claudiu/Cleonte în „Burghezul gentilom” după J.B.P. Moliere, Yuichi în „Iubiri interzise" de Yukio Mishima, Povestitorul în „Privighetoarea şi trandafirul” de Oscar Wilde.

Sâmbătă, de la 23.30, la TVR 1, telespectatorii vor urmări povestea unei copilării şi tinereţi fabuloase, aşa cum sunt acestea relatate de cel care le-a trăit: Marius Manole.

Cristian Tabără discută Ca la carte despre „Branding pe frontul de est”
La TVR 1, duminică, 13 februarie, ora 9.00

Chiar dacă este duminică dimineaţă, Cristian Tabără vă provoacă la discuţii inteligente pe marginea unora dintre cele mai interesante cărţi ale momentului. În această duminică, vedeta discuţiilor emisiunii Ca la carte de la TVR 1 este volumul „Branding pe frontul de est. Despre reputaţie, împotriva curentului”, scris de Aneta Bogdan.

Invitaţii lui Cristian Tabără sunt Aneta Bogdan, autoarea cărţii „Branding pe frontul de Est" şi Cristian Kit Paul, designer grafic, ambii parteneri la compania dedicată consultanţei şi designului de brand – Brandient.

„Brandingul este un instrumentar nou pentru ţările postcomuniste, deşi vechi de când lumea. Dacă ne gândim, de la Isus încoace, toată lumea a făcut o formă de branding, într-un fel sau altul. Fiind un stadiu de pionierat al industriei de branding, de consultanţă în brand, de design în brand, atunci mi s-a părut că e un front. Pionieratul, de fapt, este o luptă împotriva lipsei de educaţie, împotriva lipsei de înţelegere, împotriva lipsei de perspectivă şi de aceea am spus că este un front: frontul de Est”, îşi motivează autoarea demersul de scriere a acestei lucrări după aproape 20 de ani de experienţă în Marketing.

„Ce este fascinant în efortul pe care buna mea prietenă Aneta Bogdan îl face de atâţia ani este nu numai stăruinţa de a crea branduri într-o ţară în care brandurile au fost anihilate vreme de cincizeci de ani, ci şi faptul că o face cu asemenea vervă, inteligenţă şi creativitate. Cartea Anetei va ajuta România să contribuie la vitalitatea Europei”, scrie în „Cuvânt înainte”, Wally Olins, părintele brandingului modern.

Dănutz S.R.L. – o ediţie dedicată iubirii
Duminică, 13 februarie, ora 16.00, la TVR 1

Pe 13 februarie, cu o zi înainte de Valentine’s Day, Dan Bittman a pregătit o ediţie specială a emisiunii Dănutz S.R.L., dedicată dragostei. Cele mai frumoase piese de dragoste ale momentului, dar şi melodii care au sensibilizat publicul de-a lungul anilor vor putea fi ascultate duminică, de la ora 16.00, la TVR 1.

De la această întâlnire nu putea lipsi Holograf, una dintre trupele cu cele mai multe melodii de dragoste în repertoriu, dintre care unele vor fi interpretate la Dănutz S.R.L.. Membrilor Holograf li se alătură cei de la Direcţia 5, Taxi, dar şi Marcel Pavel, Ilie Micolov şi Ducu Bertzi, cunoscuţi ca adevăraţi trubaduri ai muzicii uşoare, respectiv folk. Special pentru această ediţie Dănutz S.R.L., trupa No Comment se reuneşte în faţa publicului TVR 1, la zece ani de la ultima interpretare a piesei „Eşti atât de frumoasă”. Andrei Teaşcă aduce Teatrul de Magie la Dănutz S.R.L., pentru a completa ediţia dedicată iubirii cu un moment intitulat „Romeo şi Julieta”.

Pleşu şi Liiceanu ne îndeamnă la lectură
Duminică, 13 februarie, ora 18.00, la TVR 1

Emisiunea 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu de la TVR 1 este dedicată, în această săptămână, lecturii. Scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu se întreabă, firesc, „De ce citim?”. Lectura rămâne una dintre componentele esenţiale ale dezvoltării şi educării noastre, deşi amploarea pe care a luat-o tehnologia pare să-i fi scăzut din importanţă. Dar oare a căzut lectura în dizgraţie sau se adaptează noilor vremuri?…

Românii din străinătate pot urmări emisiunea, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, cei care au ratat primele trei ediţii le pot vedea accesând site-ul www.tvr.ro.

Bucuresti, 10.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *