free download 78 travel guides written by experts

Recomandare Tv Paprika

Blocul tematic: ZILELE GASTRONOMIEI – difuzat de luni până vineri la 22:00, aduce o nouă premieră pentru cei pasionaţi de arta culinară. Serialul “O aventură culinară în Malaysia” va avea premiera pe 4 noiembrie si in cele 10 episoade, vom descoperi gusturi, arome si locuri noi alaturi de bucatarul John Torode.

O aventură culinară în Malaysia

Premiera: 04 Noiembrie, la ora 22:00


În acest serial, renumitul bucătar internaţional porneşte într-o călătorie ca să descopere arta culinară vie şi diversă a Malaieziei. Însoţindu-l, putem să vizităm întreaga ţară, de la capitala sa, Kuala Lumpur până în insula Langkawi de pe coasta nordică a ţării. În călătoria sa, Torode găteşte cu bucătarii locali, se întâlneşte cu proprietarii unor restaurante populare, vizitează vâltoarea colorată a pieţelor nocturne şi descoperă rădăcinile istorice şi culturale ale gastronomiei malaieze. Bazându-se pe intuiţia lui John, prin acest serial şi telespectatorii se vor bucura de o adevărată expediţie culinară! Întors acasă, din amintirile adunate de-a lungul călătoriei pline de inspiraţie, apreciatul bucătar regândeşte bucatele malaieze gustoase, pe care le pot încerca şi telespectatorii cu ajutorul reţetelor prezentate.

Tot in noiembrie, la TV Paprika îl vom vedea pe Michel Roux, în paradisul său dulce, pe 26 noiembrie, la ora 15:00, in emisiunea Preparate de patiserie cu Michel Roux.

Preparate de patiserie cu Michel Roux

Premiera: 26 Noiembrie, la ora 15:00


În această emisiune, Michel Roux, bucătarul talentat şi proprietar al restaurantului Le Gavroche, deţinător de stea Michelin, îi călăuzeşte pe telespectatori la începuturile călătoriei sale profesionale culinare. Astfel, secretele artei prin care s-au născut delicatesele dulci, duse la nivel de perfecţiune, ale profesionalismului şi seducţiei neîncetate vor fi descoperite şi celor din faţa micilor ecrane. Documentarul captivant abordează relaţia strânsă a omului cu produsele de brutărie şi patiserie dintr-o dublă perspectivă, istorică şi gastronomică. Îl putem urmări pe Michel în timp ce creează un veritabil paradis dulce cu ajutorul bunătăţilor preferate din copilărie, al turnurilor nupţiale croquembouche, formate din choux-uri ce provoacă gravitaţia, al unor capodopere de torturi istorice recreate, reţetelor vechi speciale şi unor creaţii moderne care-ţi taie respiraţia.

– Michel Roux Jr. s-a născut pe 23 mai 1960, în Pembury, Kent, Anglia?
– Este deținătorul  a două stele Michelin?
– Michel Roux Jr. începând cu 1993, se află la conducerea celebrului restaurant Le Gavroche?
– Împreună cu familia sa, desfășoară în fiecare an, o importantă competiție, Bursa Roux?
– Are propria scoală de cooking, numită Cactus Kitchen?
– Cartea sa, Matching Food and Wine – classic and not so classic combinations, a fost declarată cea mai bună carte despre mâncare și vin la World Gourmand Cookbook Awards?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *