free download 78 travel guides written by experts

Reclădește speranța: Habitat for Humanity România și Realitatea TV strâng fonduri pentru ajutorarea victimelor inundațiilor

Sute de oameni au pierdut toată agoniseala în doar câteva minute. Apele care au inundat în iunie sute de case în localităţile din Bacău au lăsat în urmă doar suferinţă şi noroi.

La trei săptămâni după dezastru, pereţii locuinţelor afectate sunt încă uzi iar nămolul duhneşte în plină caniculă. În casele şi curţile devastate de viituri au rămas oameni care privesc cu deznădejde şi speră să mai poată reconstrui.

Nea Fănică din comuna Helegiu este unul dintre aceștia. La cei 60 de ani, singurul obiect care i-a mai rămas din casă este un fotoliu, pe care se odihnește după tratamentul cu citostatice.  Ca nea Fănică, sunt sute de oameni care acum trebuie să o ia de la capăt. Pentru ei, împreună cu Realitatea TV, am pornit campania Reclădim speranţa.


Donațiile se pot face prin SMS la 8829, valoare 2 euro (în rețelele Vodafone România, Orange și Telekom Mobile România*) și pe site-ul www.habitat.ro/recladim-speranta/. Reprezentanții companiilor care vor să se implice în campanie pot suna la numărul de telefon 0722.640.229.

“În acest moment lucrăm să alinăm suferința familiilor afectate de inundații pentru ca ele să își poată relua viața de dinainte. Reconstruim și reparăm locuințele cu materiale rezistente, care previn afectarea caselor în cazul unui nou dezastru. Din păcate însă, inundațiile sunt din ce în ce mai dese și mai ample și este necesară o abordare coerentă de prevenție la nivel național”, a declarat Gabi Pascal, Manager Program Disaster Risk Reduction and Response.

* Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *