metalshow

Recital vocal

Filarmonica “George Enescu” propune pentru acest sfarsit de saptamana un frumos recital de muzica franceza

Recital vocal
Sambata, 17 Noiembrie 2012, 19:00 – 21:00 Sala mica, Ateneul Român
L’Invitation au Voyage
LAURA CHERA – soprană
GEANINA MUNTEANU – mezzosoprană
La pian: VERONA MAIER

Program:
Henri Duparc
"L’Invitation au Voyage" (Charles Baudelaire)
Gabriel Fauré
"Automne" (Armand Silvestre)
"Les Berceaux" (Sully Prudhomme)
"Tristesse" (Théophile Gautier)
Claude Debussy
"Nuit d’Etoiles" (Théodore de Banville)
Ernest Chausson
"Le Colibri" (Charles-Marie-René Leconte de Lisle)
César Franck
"La Chanson du Vannier" (André Theuriet)
Reynaldo Hahn
"Chansons Grises" (Paul Verlaine)
"Les Bretonnes" (Charles le Goffic)
"Quand la nuit n’est pas étoilée" (Victor Hugo)
"A Chloris" (Théophile de Viau)
"L’Énamourée" (Théodore de Banville)
"Tyndaris" ( Charles-Marie-René Leconte de Lisle)
"Si mes vers avaient des ailes" (Victor Hugo)
Cécile Chaminade
"Ma prémiere Lettre" (Rosemonde Gérard)
"Mignonne" (Pierre de Ronsard)
"La Lune paresseuse" (Charles de Bussy)
"Ronde d’Amour" (Charles Fuster)
Leo Delibes
"Les trois Oiseaux" (François Coppée)

Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Sambata – Duminica 16:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

LAURA CHERA s-a născut în 1980, la Brașov. Între 1994-1998 urmează cursurile secției de canto la Liceul de artă din orașul natal, la clasa prof. Cornel Stavru.Din 1998 este studentă la Facultatea de interpretare muzicală, secția canto, a Universității Naționale de Muzică din București, absolvind în 2003; a studiat cu prof. Maria Slătinaru (anii I-IV) și prof. Eleonora Enăchescu (anul V și studiile de master). Încă din 1995 a început o frumoasă carieră artistică, fiind solistă în unele ansambluri vocale sau în recitaluri pentru voce și pian în țară și străinătate, în Germania, Ausria, Anglia, SUA. În turneul în Statele Unite (decembrie 2000-ianuarie 2001) a avut șansa de a susține un concert, ca solistă a grupului vocal „A Capella“, la Casa Albă. Este laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale: premiul I la Concursul „Sabin Drăgoi“ (Arad – 1996); premiul I la Concursul național „Hariclea Darclée“ (Brăila – 1997); premiul I și marele premiu la Concursul „Jugend und Musik in Wien“ (Viena – 2000); premiul I la Concursul național de interpretare „W. A. Mozart“ (Constanța – 1997); premiul II la concursurile corale de la Ziegen (1996) și Giessen (1997) în calitate de solistă a ansamblurilor; marele premiu și medalia Ionel Perlea la Concursul național de interpretare a liedului „Ionel Perlea“ (Slobozia – 2002); premiul I la Concursul național „Marțian Negrea“ (Ploiești – 2004). Laura Chera a cântat, în 2003, în Simfonia a noua de Beethoven alături de soliști de la Metropolitan Opera din New York, într-un concert la Frankfurt. În 2004 a participat la realizarea proiectului Rusalka la Sibiu, dirijor Kaspar Zendher, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru. Recent, în perioada februarie-august 2006 a fost solistă în Flautul fermecat, spectacol dirijat de David Danzmayr, la Salzburg, în cadrul companiei de operă „Amadeus“.

GEANINA MUNTEANU s-a născut la Târgu-Jiu. După absolvirea Liceului pedagogic din Câmpulung Muscel își începe studiile muzicale cu familia de muzicieni Cecilia și Dan Mizrahy. În 1995 este admisă la secția canto a Universității Naționale de Muzică din București, având privilegiul de a fi studenta Georgetei Stoleriu, datorită căreia descoperă comorile muzicii vechi și ale celei vocal-simfonice. A colaborat cu mai multe filarmonici din țară, a participat la festivaluri internaționale din România și Franța. Deține premii la concursuri românești (Jora, Perlea) și din străinătate (Polonia – B. I. M.). Are un repertoriu în continuă extensie. Este membră a formației de muzică veche Collegio Stravagante. În 2001, a obținut o bursă la Academia europeană de muzică barocă de la Ambronay – Franța, unde a studiat cu Christoph Rousset și Monique Zanetti.

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, Cognistudio, Generali, Ferrero Rocher
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti

Bucuresti, 15.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *