free download 78 travel guides written by experts

Recital Ioana Delioran

Filarmonica "George Enescu" anunţă un nou recital din cadrul Stagiunii de marţi seara. Unul dintre scopurile pe care acest program si l-a propus este acela de a invita tineri muzicieni care studiază în străinătate să concerteze pe scena Sălii mici a Ateneului Român. Solista serii muzicale de marţi, 29 martie este pianista Ioana Delioran.

Program:

Ludwig van Beethoven
Sonata nr.23 , în fa minor, op. 57 "Appassionata"

Robert Schumann
Carnaval op.9

Claude Debussy
L’isle joyeuse

Coproducători: TVR Cultural, Radio România Muzical
Partener: Fundaţia "Prietenii muzicii – Serafim Antropov"

Ioana Delioran s-a născut în 18 noiembrie 1982 la Braşov. A început studiul pianului la Liceul de Artă din oraşul natal, continuând apoi la Liceul de Muzică "George Enescu" din Bucureşti.

La vârsta de 11 ani a participat la primul concurs unde a obţinut premiul I ("J.S.Bach", Cluj-Napoca). Au urmat numeroase alte premii la concursuri nationale si internationale.

La 17 ani a debutat ca solistă cu orchestra, alături de Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti, sub bagheta dirijorului Ovidiu Bălan, interpretând Concertul pentru pian şi orchestră nr.9 KV 271 “Jeunehomme”, de W.A.Mozart. A concertat acompaniată si de alte orchestre din ţară (Braşov, Bacău, Iaşi etc.) şi în anul 2005 a debutat pe scena Sălii Radio din Bucureşti, alături de Orchestra “Philarmonia”, dirijată de Nicolae Iliescu. A susţinut recitaluri în Germania, Franţa, Grecia şi Japonia. A reprezentat Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la “Kyoto International Music Students Festival 2006” (Japonia).

În anul 2002 a înregistrat un CD la "Electrecord", cu lucrări de Listzt, Chopin si Enescu.

A participat la numeroase cursuri de maiestrie, sustinute de mari pianişti, precum Lazar Berman, Paul Badura-Skoda, Cyprien Katsaris, Ian Hobson, Vitali Berzon, Vitali Margulis.

Este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucuresti, unde a studiat pianul cu profesorii Dana Borşan şi Şerban-Dimitrie Soreanu. A beneficiat de o bursă “Erasmus” în Germania, la Hochschule für Musik Stuttgart, sub îndrumarea profesoarei Shoshana Rudiakov. S-a perfecţiomat la Hochschule für Musik Freiburg (Germania), la clasa profesorului Vitali Berzon, iar în prezent urmează un master în muzică de cameră la Hochschule für Musik Saarbrücken (Germania).

Bucuresti, 28.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *