free download 78 travel guides written by experts

Recital extraordinar Andrei Gavrilov

Pianistul de reputație internațională, Andrei Gavrilov va concerta pe scena Ateneului Român într-un recital extraordinar cu piese din creația compozitorilor Frederic Chopin, Serghei Prokofiev programat în cadrul Festivalului Serile Lipatti, ediția a III-a, un eveniment finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Argeş și Institutul Cultural Român. Partener principal al evenimentului: Filarmonica George Enescu.

Recital de pian
Marti, 28 Octombrie 2014, ora 19:00, Sala mare

ANDREI GAVRILOV

Program:

Frédéric Chopin – Nocturne

 • op. 9 nr. 1, în si bemol minor
 • op. 27 nr. 2, în re bemol major
 • КK IVa nr. 16, în do diez minor
 • op. 15 nr. 2, în fa diez major
 • op. 32 nr. 1, în si major
 • op. 15 nr. 1, în fa major
 • op. 55 nr. 1, în fa minor
 • op. 32 nr. 2, în la bemol major
 • op. 48 nr. 1, în do minor

Serghei Prokofiev

 • Trei piese din op. 75
 • Sonata nr. 8

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

A câștigat marele Concurs International de pian Ceaikovski în 1974. Avea la 18 ani. A început studiul pianului cu mama lui care a insistat mereu asupra forţei emoţionale a interpretării. La polul opus, cea de a doua profesoara, Tatiana Kestner, era un produs al şcolii germane, ce preferă analiza interiorizată şi jocul ideilor în detrimental exteriorizării. Profesorul ultimilor ani de studii la Conservatorul din Moscova a fost Lev Naumov, care a reuşit să tempereze talentul exploziv al elevului său şi să-i ordoneze gândirea. Locul I la una dintre cele mai grele competiţii internaţionale din lume l-a propulsat pe Andrei Gavrilov pe orbita carierei internaţionale, întâi în Europa apoi în America şi în Japonia. În chiar anul 1974 este solicitat, de Festivalul de la Salzburg să îl înlocuiască pe marele Sviatoslav Richter. Fiecare apariţie este ovaţionată îndelung. Susţine cca 9o de concerte pe an. Discurile editate de case de renume (EMI, Deutsche Grammophon) sunt apreciate în mod deosebit. Dar părerile critice exprimate public la adresa regimului sovietic sunt drastic pedepsite şi graniţele se inchid. Va reveni pe scena internaţională de concert în 1984 schimbat, excentric, fantezist dar etalând o virtuozitate strălucitoare. Se stabileşte o perioada la Londra apoi în Germania ( va deveni cetăţean german).

În 1993 se retrage cu totul din viaţa muzicală şi îşi oferă opt ani sabatici, timp în care reciteşte şi reinterpretează în cheie diferită capodoperele repertoriului pianistic, îşi revizuieşte şi îşi schimbă tehnica pianistică şi se apropie mai mult şi mai profund de religie şi de filosofie. Trăieşte o jumătate de an în Fiji. În 2001 se mută în Elveţia şi din 2008 locuieşte la Zürich.

În anul 2012 Gavrilov susţine pentru prima oară master classes la Madrid. Va urma Londra şi apoi, din ce în ce mai multe centre muzicale. Maestrul apreciază în mod deosebit schimbul de idei cu tinerii muzicieni din întreaga lume. Cu ocazia venirii sale la Bucureşti, Andrei Gavrilov va susţine un astfel de curs de măiestri în Sala mică a Ateneului Roman în perioada 20 – 26 octombrie.

După 20 de ani înregistrează din nou mult, mai ales lucrări de Bach, Chopin, Liszt, Schumann. În aprilie 2013 se împlineşte un vis vechi – acela de a apărea într-un concert în dubla ipostază de solist şi dirijorul. Evenimentul are loc la Belgrad şi în program sunt nu mai puţin de trei mari concerte romantice. Succesul este imens. Urmează un concert asemănător la Bristol în luna mai a anului 2014 şi maestrul mărturiseşte deschis că îşi doreşte să continue acest tip de colaborare artistică cu cât mai multe alte mari ansambluri simfonice din lume.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 23.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *