free download 78 travel guides written by experts

Recital Alice Sara Ott la Bucuresti cu ocazia aniversarii Radio Romania Muzical – 15

Pe 24 martie 2012, Radio România Muzical, cel care rămâne unicul post românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz, împlineşte 15 ani de existenţă.

Cu această ocazie, Radio România Muzical pregăteşte un proiect amplu al cărui punct central este recitalul susţinut chiar pe 24 martie 2012 la Sala Radio de pianista germano-japoneză Alice Sara Ott.

Alice Sara Ott face parte din acea generaţie de tineri interpreţi contemporani nouă care desfăşoară o carieră de invidiat la o vârstă la care alţii abia îşi caută drumul. Alice Sara Ott va împlini anul acesta 24 de ani, dar este deja de 5 ani artist exclusiv al celebrei case de discuri Deutsche Grammophon pentru care a înregistrat 5 albume şi susţine regulat concerte în întreaga lume, de la vârsta de 16 ani. Alice Sara Ott cântă la pian de la vârsta de 3 ani şi o face cu pasiune ieşită din comun, deoarece, consideră ea, „muzica merge dincolo de cuvinte şi sunt atâtea lucruri în muzică pe care nu le poţi descrie. Muzica îţi dă atâta libertate şi spaţiu ca să fii diferit. Fără muzică m-aş simţi incompletă, handicapată.”

Provenind dintr-o mamă japoneză şi un tată german, Alice Sara Ott îmbină atât tehnica strălucitoare caracteristică asiaticilor, cât şi sensibilitatea şi profunzimea de sorginte europeană – rezultatul fiind un artist absolut surprinzător şi spectaculos care trezeşte prin claviatura pianului o multitudine de culori şi trăiri, cu o acurateţe stilistică eclatantă.

Alice Sara Ott este o răsfăţată a criticii internaţionale, care a comparat-o cu Lang Lang şi a considerat că posedă „acea bravură caracteristică legendelor” (The Guardian). Alice Sara Ott a primit mai multe premii pentru discurile sale, cel mai recent fiind premiul Echo al industriei discografice germane în 2010.

Când apare pe scenă înaltă, subţire, cu părul lung lăsat liber, nici nu mai observi că sub rochiile strălucitoare de concert, Alice Sara Ott nu poartă pantofi – o extravaganţă ce adaugă o notă de şarm unei personalităţi extraordinare.

Pentru prima oară la Bucureşti, Alice Sara Ott va interpreta în programul pe care-l propune la Sala Radio pe 24 martie, ora 19.00, lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart (Variaţiuni KV 573 pe o temă de Duport), Franz Schubert (Sonata D 840 în Do major) şi Modest Musorgski (Suita „Tablouri dintr-o expoziţie”).

Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Sălii Radio şi în reţeaua www.eventim.ro: Librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Domo, Germanos, Orange şi Vodafone.

Partener: Hotel Venezia şi Ogilvy.

Parteneri media: România Liberă, Academia Caţavencu, Casa mea, Cocor, Agerpres, 7 Seri, Zeppelin, Observator cultural, Suplimentul de cultură, cuponomania.ro, metropotam.ro, port.ro, artline.ro.

Bucuresti, 05.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *