free download 78 travel guides written by experts

Realitatea TV va transmite in direct de la Haga vedictul Curtii Internationale

în procesul României cu Ucraina

Realitatea TV va transmite în direct  marţi, 3 februarie, verdictul Curţii Internaţionale de la Haga în procesul intentat de România Ucrainei pentru delimitarea platoului continental şi a zonelor economice exclusive în Marea Neagră. Pe întreg parcursul zilei, acest moment istoric va fi comentat în ediţii speciale de cei mai buni specialişti.   Echipe Realitatea TV se vor afla în Ucraina şi la Haga de unde românii vor primi cele mai noi informaţii despre ceea se va scrie în cărţile de istorie.

"O miză politică şi economică extraordinară. Este prima dată în ultimii 20 de ani când România poate obţine un verdict care să-i ofere o poziţie privilegiată pe ambele planuri. Realitatea TV va aduce acest eveniment în casele românilor, iar specialiştii, diplomaţii şi autorităţile invitate vor explica cum poate instanţa internaţională să aducă echilibrul energetic.”, a declarat Cristian Coman, Redactor Şef al Redacţiei de Ştiri Realitatea TV.

Demersul jurnalistic iniţiat de Realitatea TV implică prezenţa în studiourile televiziunii de ştiri  a celor mai buni analişti, economişti, dar şi a unor oameni politici care vor analiza verdictul Curţii Internaţionale de la Haga. Cristina Şincai, Emma Zeicescu, Cosmin Prelipceanu şi Laura Chiriac vor modera ediţii speciale şi vor comenta informaţiile alături  de Teodor Meleşcanu, Emil Hurezeanu, Emil Constantinescu, Petre Roman, Adrian Cioroianu şi alţi invitaţi speciali.

În jurul orelor 11.30, românii vor putea afla exact care este deznodământul unui proces în care România şi Ucraina s-au implicat cu cinci ani în urmă, deznodământul unui proces care a implicat 44 de runde de negocieri zadarnice cu URSS şi Ucraina. Pentru români, miza este deosebit de importantă: o frontieră pe care românii o aşteaptă de 60 de ani, 12.000 de kilometri pătraţi din Marea neagră, 18 ani de independenţă energetică, circa 100 de miliarde de metri cubi de gaz şi 10 milioane de tone de petrol care zac acum în adâncurile Mării Negre.

Bucuresti, 02.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *