free download 78 travel guides written by experts

Realitatea TV – unul dintre principalele mijloacele de informare pentru romani

dupa finalizarea votului din SUA

După un efort jurnalistic fără precedent, Realitatea TV a reconfirmat cu prilejul alegerilor prezidenţiale din SUA că reprezintă unul dintre principalele locuri de unde românii îşi culeg informaţiile de actualitate. Cifrele de audienţă dovedesc încă o dată poziţia de lider pe care postul o ocupă pe nişa televiziunilor de ştiri

Aproximativ 133.000 de români din mediul urban au urmărit, în medie, în fiecare minut, postul Realitatea TV, în momentul în care Barack Obama a fost anunţat drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA. Potrivit datelor furnizate de Gfk România, televiziunea de ştiri a avut o audienţă medie de 1,2 miercuri dimineaţă, între orele 6:00 şi 7:00, cu 14.4% cotă de piaţă, clasându-se pe locul al doilea în topul audienţelor. Pe primul loc s-a situat Antena 1, cu un rating de 2 puncte, în vreme ce pe locul trei a fost Pro TV, cu 1.1, urmat de Antena 3, cu 0.5 şi Acasă TV cu 0.3. Desfăşurarea scrutinului de peste ocean a fost comentată într-o serie de ediţii speciale pe durata întregii nopţi, culminând cu ora de „Breaking News” moderată de Cristina Şincai, în care s-au anunţat primele rezultate.

De altfel, întreaga serie de transmisiuni realizate sub titlul „America alege 2008” a avut o audienţă medie de 0.8 puncte, adică 87.000 de telespectatori în medie în fiecare minut, cu o cotă de piaţă medie de 3.6%. De duminică şi până miercuri, în cele patru zile de ediţii speciale, vârful de audienţă al fiecarei zile, cu peste 350.000 de telespectatori în medie, a fost înregistrat exact în timpul transmisiilor de la ora 18.00, realizate de peste ocean.

Demersul jurnalistic iniţiat de Realitatea TV cu prilejul alegerii celui mai important om al planetei a reprezentat un efort financiar de peste 100.000 de euro. Trei echipe formate din nouă jurnalişti au fost trimise în SUA pentru a lua pulsul alegerilor de la faţa locului. Astfel, Laura Chiriac şi Cosmin Prelipceanu au prezentat jurnalele de ştiri din capitala Statelor Unite – Washington, Mădălina Iacob şi Emil Hurezeanu au fost prezenţi în New York, oraşul considerat a fi capitala economică a lumii, iar Adelin Petrişor a transmis o serie de reportaje realizate pe coasta de Vest a continentului nord-american, din Los Angeles.

Printre invitaţii care au comentat pentru telespectatorii Realitatea TV evenimentul care a schimbat lumea se numără Emil Constantinescu, senatorul democrat James Carew Rosapepe – fost ambasador SUA în România, Dorin Tudoran, Vladimir Tismăneanu, Virgil Nemoianu, dr. Eliot Sorel.

„Realitatea TV şi-a propus cel mai ambiţios plan editorial şi de transmisiuni în direct de la cel mai important eveniment al anului. În premieră pentru România, jurnalele de prime-time au fost  prezentate în direct de la Washington, New York şi Los Angeles. Cel mai important eveniment al democraţiei a fost acoperit impecabil de echipa Realitatea TV. ‘Yes, we can!’, a zis Barack Obama în Grant Park din Chicago. Noi, jurnaliştii RTV, nu l-am contrazis. Pentru că publicul a ridicat ştacheta, am realizat unele dintre cele mai bune programe şi produse ale staţiei”, declară Cristian Coman, redactor-şef al redacţiei de  ştiri.

Bucuresti, 07.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *