Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Realitatea TV a stabilit un nou record de audienta joi seara

Emisiunea Realitatea Zilei a avut un vârf de 2.168.000 de telespectatori

Realitatea TV a înregistrat un nou maxim de audienţă joi seară, în timpul ediţiei speciale Realitatea Zilei la care a participat Traian Băsescu: 2.168.000 de telespectatori din toată ţara urmăreau emisiunea realizată de Răzvan Dumitrescu la ora 20:53. Precedentul record de audienţă al anului 2009 pentru televiziunea de ştiri a fost înregistrat pe 22 noiembrie, când 2.008.000 de români au aflat la ora 21:00 rezultatele exit-poll-ului realizat de INSOMAR în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Emisiunea Realitatea Zilei în care invitat a fost actualul preşedinte şi, totodată, unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa electorală pentru Cotroceni, a avut o audienţă medie de 9 puncte de rating la nivel urban, potrivit datelor furnizate de GfK România. În intervalul orar 20:00 – 21:15, 1.052.000 de telespectatori din mediul urban au urmărit, în medie, în fiecare minut discuţia dintre Traian Băsescu şi Răzvan Dumitrescu. Pe acelaşi tronson orar, PRO TV a întregistrat 688.000 de telespectatori pe minut, iar Antena 1 – 532.000.

„E al doilea interviu pe care îl am cu domnul preşedinte Traian Băsescu. De această dată, mizele au fost mult mai mari pentru că dânsul este acum în campanie electorală, iar în astfel de situaţii este normal să apară şi tensiunile. Am simţit asta înainte de emisiune, chiar în discuţia cordială pe care am avut-o cu câteva minute înainte de a intra în direct. Starea se transmite automat şi jurnalistului, care are şi el o miza: să fie o gazdă corectă, să obţină cât mai multă informaţie şi să nu ajungă în situaţia în care să se spună că între cei doi precis a existat ceva convenit, aranjat. Nu a existat aşa ceva! Îi mulţumesc domnului Traian Băsescu pentru prezenţa în emisiunea mea şi mai ales pentru cuvintele de început: ‘am venit la un jurnalist!’”, spune realizatorul Răzvan Dumitrescu.

Televiziunea de ştiri a condus clasamentul audienţelor începând cu ora 20:00 şi până la ora 02:00. Audienţa înregistrată la nivel urban în acest interval orar a fost de 5.4 puncte de rating. Următoarele clasate au fost PRO TV – cu 3.6% şi Antena 1 – 3.1%.

Audienţa Realitatea TV a depăşit media ultimei perioade şi la nivelul întregii zile: 2.3 puncte de rating la nivel urban şi 11.2% cotă de piaţă, situându-se pe locul 3 după PRO TV – rating 3 şi Antena 1 – rating 2.4.

În ultima săptămână, televiziunea de ştiri a înregistrat recorduri similare: dezbaterea de vineri, 20 noiembrie, premergătoare primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, a fost urmărită de aproape 1.3 milioane de români la nivel naţional, iar duminică, 22 noiembrie, Realitatea a fost lider de audienţă întreaga zi.

Bucuresti, 27.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *