free download 78 travel guides written by experts

Realitatea TV a primit trofeul de excelenta din partea Societatii Europene de Meteorologie

Emisiunea „Săptămâna de Vreme” de la Realitatea TV a primit săptămâna trecută, la Amsterdam, în cadrul conferinţei anuale a Societăţii Europene de Meteorologie (European Meteorological Society), trofeul de excelenţă acordat pentru explorarea unor metode noi şi eficiente de a comunica publicului larg informaţii meteorologice şi climatologice.

Trofeul de excelenţă a fost primit, în numele întregii echipe, de Elena Cordoneanu, expert meteo şi de Irina Dănilă, producătorul general al departamentului Meteo şi al emisiunii. Importanţa trofeului Societăţii Europene de Meteorologie este subliniată şi de televiziunile care au luat în alţi ani acest premiu de excelenţă în comunicare. În anul 2006, NRK Norwegian Broadcasting Corporation a difuzat timp de o săptămână numai programe legate de fenomene de vreme extremă. O performanţă extraordinară a fost interviul pe care l-au realizat cu Al Gore, unul dintre cei mai celebri ecologişti si fost vicepreşedinte al Statelor Unite. Anul trecut, premiul de excelenţă a fost atribuit şi televiziunii germane ZDF pentru modul în care au acoperit evenimentele meteo legate de trecerea furtunii-uragan Kyrill peste Germania, în ianuarie 2007.

Societatea Europeană de Meteorologie, forum pentru diseminarea informaţiei şi facilitarea discuţiilor pe teme legate de sistemul pământ-apă-atmosferă, acordă o importanţă deosebită creşterii rolului meteorologiei şi climatologiei în societatea europeană. „Responsabilitatea Media în transmiterea mesajului oamenilor de ştiinţă din aceste domenii către publicul larg este majoră. Mesajul trebuie să fie simplu, clar, convingător şi mai ales corect”, spune dr. Elena Cordoneanu, meteorolog-prezentator la Realitatea TV.

„Într-o perioadă în care încălzirea globală este una dintre cele mai la modă teme ale presei este important ca publicul să aibă la dispoziţie o sursă de informare credibilă, bazată pe argumente ştiinţifice, nu pe senzaţional. În România, Săptămâna de Vreme este considerată cel mai bun mijloc de transmitere a informaţiei ştiinţifice meteorologice şi climatologice”, a declarat Irina Dănilă, producătorul general al departamentului Meteo de la Realitatea TV.

Echipa emisiunii „Săptămâna de Vreme” este alcătuită din experţii meteo ai Realitatea TV, Elena Cordoneanu, Silviu Grigore şi Viorica Dima, editorii-prezentatori, Petre Cătalin Fumuru, Daniel Osmanovici, Nora Dincă şi Ramona Solomon şi oamenii din spatele camerelor, editorii de imagine şi graficienii, scenariştii care scriu şi organizează textele prezentate şi producătorii şi echipa tehnică care rezolvă situaţiile neprevăzute. Conceptul original al emisiunii aparţine Anei-Maria Caia, producător general în 2005, la lansarea emisiunii. „Săptămâna de Vreme” este difuzată în fiecare duminică, de la ora 18.45.

Bucuresti, 07.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *