free download 78 travel guides written by experts

“Ready to race”: BMW M4 GT4 a fost livrat în premieră echipelor de client

● Echipele de client au primit cel mai recent model din gama BMW Motorsport ● Livrarea oficială a BMW M4 GT4 a făcut parte dintr-un eveniment exclusiv la BMW Welt şi în America de Nord, Australia şi Asia ● Echipele private pot concura acum cu noua maşină ● Cerere ridicată şi interes deosebit din partea clienţilor de pretutindeni ●

Bucureşti/München. Au fost livrate primele modele BMW M4 GT4 noi. După finalizarea testelor ce au depăşit 30.000 de kilometri, numeroase ore în tunelul aerodinamic, aplicaţii ample şi teste de succes în condiţii de cursă, primele modele au fost primite miercuri de noii lor proprietari de pe mapamond. Livrarea în Europa a făcut parte dintr-un eveniment exclusiv pentru clienţi la BMW Welt din München (Germania), unde BMW M4 GT4 a fost prima maşină de curse predată noilor proprietari. Primii clienţi din America de Nord, Asia şi Australia vor primi şi ei maşinile. Aceasta înseamnă că cel mai nou membru al portofoliului de produse BMW Motorsport a ajuns la clienţi mai devreme decât era planificat şi acum este gata să ruleze pe circuite.

BMW Welt, BMW M4 GT4, BMW Customer Racing, Delivery

“Astăzi este o zi foarte specială pentru noi. După luni intense de testare şi dezvoltare, BMW M4 GT4 este pregătit oficial să concureze”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Sunt deosebit de încântat că am reuşit să livrăm primele modele echipelor noastre de client într-o fază atât de timpurie. Astfel, clienţii noştri au posibilitatea să testeze BMW M4 GT4 cu atenţie şi să se familiarizeze cu maşina. Acest lucru a pus bazele unor participări de succes ale clienţilor. Suntem mulţumiţi din toate punctele de vedere de modelul GT4. Interesul şi cererea echipelor de client din întreaga lume au fost incredibil de mari încă de la început. Această recunoaştere ne face să ne simţim foarte bine. Modelul de serie BMW M4 Coupé oferă o bază foarte bună pentru BMW M4 GT4 şi suntem extrem de încrezători că maşina de curse va deveni o garanţie a succesului pentru clienţii noştri. Dorim echipelor noastre de client mult succes în următorul sezon competiţional.”

Câţiva clienţi tradiţionali ai BMW Motorsport au fost invitaţi la BMW Welt pentru a primi noua maşină de curse în cadrul unui eveniment exclusiv. După predarea oficială a maşinii, toată lumea a participat la un prânz comun. Ulterior, maşinile au fost încărcate pe remorcile şi camioanele pregătite şi duse la sediile echipelor. Şi în America de Nord, Australia şi Asia, primele modele BMW M4 GT4 vor fi prezentate echipelor de client. Acum nu mai există nici un obstacol în calea primelor participă în curse ale clienţilor.

Echipele de client, implicate în dezvoltare

În dezvoltarea maşinii s-a utilizat nu numai competenţa vastă a BMW Motorsport. Schubert Motorsport, Walkenhorst Motorsport şi Sorg Rennsport – echipe de client BMW cu o lungă tradiţie şi o experienţă bogată – au fost implicate şi ele în producţia maşinii, în conformitate cu cerinţele specifice ale echipelor private în ceea ce priveşte întreţinerea uşoară şi eficienţa costurilor. La primele apariţii în condiţii de cursă, modelul GT4 a convins prin performanţe şi fiabilitate.

BMW M4 GT4 a fost testat, cu specificaţii diferite, de numeroşi piloţi oficiali BMW, juniori şi piloţi privaţi pe o varietate de circuite, pentru ca toate aplicaţiile tehnice să fie adaptate cât mai în detaliu – de exemplu, sistemele de stabilitate, DSC şi ABS – la cerinţele motorsportului.

Numeroase teste de anduranţă trecute cu succes

Rezultatul vorbeşte de la sine: în prima lor apariţie cu BMW M4 GT4, juniorii BMW Motorsport Beitske Visser (Olanda) şi Dennis Marschall (Germania) au câştigat acum câteva săptămâni pe “Circuit de Catalunya” (Spania), în cadrul GT4 European Series Southern Cup.

BMW M4 GT4 a trecut cu bine peste testul suprem de anduranţă la cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), pe Nordschleife: Dirk Adorf (Germania), juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie), Jörg Weidinger (Germania), inginer de teste şi dezvoltare la BMW M GmbH şi un participant de succes de-a lungul anilor în BMW Sports Trophy, şi jurnalistul britanic de motorsport Jethro Bovingdon au demonstrat fiabilitatea BMW M4 GT4 într-o manieră impresionantă. În cadrul clasicei de anduranţă, directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a anunţat începerea fazei de vânzare a celui mai nou membru al gamei de produse BMW. BMW M4 GT4 este disponibil cu un preţ de pornire de 169.000 de euro (plus taxe de vânzare)*.

Următoarele echipe vor primi maşinile:
Europa: Team Securtal Sorg Rennsport (Germania) Team RN Vision STS (Germania) Team Gamsiz Motorsport (Belgia) 3Y Technology (Franţa)
America de Nord: Turner Motorsport (SUA) BimmerWorld Racing (SUA) Samantha Tan Racing (Canada) Fast Track Racing (SUA)
Australia/Asia: BMW Team SRM (Australia) Team KATO RACING by Tony Longhurst (Australia) Team AAI Motorsports (Taipei) Kent Baigent (Noua Zeelandă).

Avanpremiera BMW M4 GT4:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *