Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Reacții „la cald” Saxo Bank: o dată la câțiva ani, lucrurile o iau în altă direcție

de Steen Jakobsen, economist șef și CIO Saxo Bank

America și-a ales, peste noapte, un nou președinte, ocupantul celei mai importante funcții din lume. Americanii au decis, totodată, că e nevoie de o schimbare.

O schimbare care are mai puțin de a face cu Trump sau oponenta sa, Hillary Clinton, și mai mult cu contextul social în care ne aflăm. Am vorbit, mai tot anul care a trecut, despre cauzele acestei schimbări și am văzut care sunt problemele. Generația lui ’89 s-a maturizat, după ce a “copilărit” în era pro-comercială și globalizantă. Acum, această generație se revoltă împotriva liberului schimb și globalizării, singurele lucruri care l-au distanțat, de fapt, pe Trump și agenda sa în aceste alegeri. 

Nu cred că trebuie să ne facem griji că, vezi doamne, acum Trump va fi noul standard al politicienilor de pretutindeni. Cred că trebuie să acceptăm ideea că, o dată la un număr semnificativ de ani, lucrurile o iau într-o altă direcție față de așteptări. Trebuie să simțim, mirosim și atingem ceea ce nu ne trebuie pentru a ști ceea ce ne trebuie. Văd ceea ce s-a întâmplat azi-noapte drept o pauză, un act intermediar până la alegerile de la jumătatea mandatului, când vom vedea o tendință și mai pronunțată în direcția globalizării și a comerțului pentru că, în cele din urmă, asta înseamnă progres economic și social.

În ceea ce privește piețele financiare, așteptați-vă la volatilitate, dar nu e totul așa de sumbru cum pare. Și asta nu din cauza lui trump, ci din cauza schimbărilor care vin odată cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *