free download 78 travel guides written by experts

ReachNow instalează 100 de staţii de încărcare a automobilelor electrice în 20 de locuri publice din Seattle

Woodland Park Zoo este prima locaţie din America de Nord care va avea sistemul premiat Light & Charge disponibil pentru utilizare publică

Bucureşti/Seattle. ReachNow, divizia de servicii de mobilitate a BMW Group, Woodland Park Zoo şi Municipalitatea Seattle au sărbătorit instalarea cu succes a primelor 20 de staţii de încărcare Light & Charge pentru automobile electrice, care vor mări de peste două ori numărul de Fast Chargers disponibile public în Seattle. ReachNow a anunţat că sistemul Light & Charge de la grădina zoologică este parte a unei investiţii de 1,2 milioane de dolari a BMW Group. Această investiţie va adăuga până la 20 de locaţii de încărcare disponibile public şi 100 de încărcătoare – inclusiv încărcătoare rapide de curent continuu şi încărcătoare Level II – pe harta oraşului. Seattle este primul oraş din America de Nord în care sistemul premiat Light & Charge, ce transformă actualii stâlpi de iluminat stradal în staţii de alimentare a maşinilor electrice, devine public.

reachnow_statii-incarcare_seatle
“Accesul public la staţiile de încărcare este un pas important pentru sporirea adoptării şi utilizării automobilelor electrice. Cu cât sunt mai multe staţii de încărcare EV, cu atât putem scala mai rapid numărul de maşini electrice din flota ReachNow şi să facem serviciile de transport urban sustenabil disponibile la scară mai largă”, a declarat directorul executiv ReachNow, Steve Banfield. “Seattle este sediul ReachNow şi suntem incredibil de mândri să punem la dispoziţia oraşului această infrastructură foarte necesară.”

Woodland Park Zoo, care anual este vizitată de peste 1,3 milioane de persoane, este gazda ideală pentru prima staţie Light & Charge. De mulţi ani, grădina zoologică s-a concentrat pe programe de sustenabilitate. De exemplu, grădina zoologică este una din principalele instituţii la nivel naţional în ceea ce priveşte designul sustenabil al exponatelor. De asemenea, a primit cea dintâi certificare LEED gold pentru clădiri dintre toate grădinile zoologice din ţară. Disponibilitatea sistemului Light & Charge pentru public susţine şi iniţiativa grădinii zoologice de a reduce emisiile de carbon provenite din funcţionarea grădinii zoologice.

“Woodland Park Zoo are cea mai mare audienţă în rândul instituţiilor culturale din regiunea Puget Sound, ceea ce va oferi vizibilitate maximă pentru beneficiile automobilelor electrice şi ale car-sharing”, a declarat Alejandro Grajal, preşedinte şi director executiv al Woodland Park Zoo. “Membrii şi oaspeţii noştri sunt deosebit de interesaţi să contribuie la îmbunătăţirea mediului şi ne aşteptăm ca această staţie nouă să-i inspire să acţioneze. Suntem încântaţi să fim domiciliul primei staţii Light & Charge din oraş.”

“Ca lider în domeniul schimbărilor climatice, Seattle lucrează pentru a conecta conducătorii la electricitatea curată şi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a declarat primarul din Seattle, Ed Murray. “Această investiţie efectuată de ReachNow şi BMW Group demonstrează că, împreună, guvernul şi industria privară pot ajuta municipalitatea să reducă poluarea şi să creeze o comunitate mai sănătoasă. De asemenea, acest parteneriat va ajuta Seattle să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050 şi aduce municipalitatea mai aproape de a-şi îndeplini obiectivele stabilite în iniţiativa Drive Clean Seattle.”

Adăugarea staţiilor Light & Charge în Seattle va permite ReachNow să extindă flota sa de automobile electrice pentru car-sharing. În prezent, automobilul electric BMW i3 reprezintă 10% din totalul flotei ReachNow şi, după mai puţin un an pe şosele, flota electrică ReachNow a redus emisiile CO2 cu peste 55 de tone.

“Sperăm că acesta este doar începutul. ReachNow se angajează să adauge automobilele electrice în flota noastră şi lucrează îndeaproape cu municipalitatea din Seattle şi alte organizaţii din oraş pentru ca automobilele electrice şi infrastructura de încărcare a acestora să devină mai accesibile oricui locuieşte în Seattle”, a declarat Banfield.

Sistemul Light & Charge, dezvoltat de BMW împreună cu partenerul eluminocity US Inc., transformă actualii stâlpi de iluminat stradal şi pentru parcare în noduri conectate în cadrul unei reţele smart city. Sistemul combină iluminatul cu LEDuri foarte eficient, încărcarea automobilelor electrice şi un Sensor Bus sofisticate, care detectează diverşii parametri şi conectează locaţia la cloud. De asemenea, Sensor Bus-ul oferă putere foarte mare de calcul pentru alte dispozitive conectate din apropiere.

În Seattle, fiecare locaţie Light & Charge va include un încărcător rapid ChargePoint de curent continuu şi două până la patru încărcătoare Level II de curent alternativ. Încărcătoarele funcţionează în reţeaua ChargePoint, cea mai mare reţea de încărcare a automobilelor electrice din SUA. Fiecare locaţie va fi disponibilă publicului şi este compatibilă cu orice automobil electric care are port de încărcare conform cu standardul SAE J1772.

Pentru mai multe informaţii despre ReachNow, vizitaţi www.reachnow.com. Pentru mai multe informaţii despre Light & Charge, accesaţi www.eluminocity.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *