Kinodiseea

Razvan Suma, Alexandru Tomescu si Horia Mihail concerteaza alaturi de Orchestra de Camera Radio

Violoncelistul Razvan Suma, violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail concerteaza miercuri, 18 noiembrie 2009, ora 19.00, la Sala Radio, alaturi de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Brancusi. Artistii vor interpreta Concertul nr. 1 in do major pentru violoncel si orchestra de Haydn si Concertul in re minor pentru vioara, pian si orchestra de Mendelssohn.

A doua parte a concertului va cuprinde Missa in do major, op. 86 de Beethoven. Solisti: Elena Stancu – soprana, Antonela Barnat – alto, Razvan Tuculescu – tenor si Claudiu Sola – bas. Participa Corul Academic Radio, pregatit de dirijorul Dan Mihai Goia.

“Violoncelistul Razvan Suma a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea si inteligenta sa". Astfel caracteriza renumita publicatie germana “Das Orchester” prestatia tanarului violoncelist roman – un mare talent muzical, o certitudine artistica a momentului. Pretutindeni publicul si presa apreciaza la superlativ personalitatea carismatica a artistului, profunzimea si frumusetea interpretarilor sale. Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat in cele peste o suta de recitaluri si concerte sustinute in turneele din Europa, America si Asia, Razvan Suma a dovedit o mare sensibilitate si intuitie muzicala, o tehnica performanta, redand impecabil – prin diversitatea sonoritatilor – specificul stilistic al fiecarei piese.

La 30 de ani, Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul din exponentii de marca ai scolii violonistice romanesti. Interpretarile sale pasionale, dublate de o tehnica impecabila, poezie si sensibilitate, au impresionat publicul din Europa, America si Asia. Solist concertist al Orchestrei Nationale Radio din 2002, a sustinut peste 200 de concerte si recitaluri in 26 de tari, in sali celebre precum Concertgebouw Amsterdam, Théatre des Champs Elysées si Théatre Chatelet din Paris, Metropolitan Art Center, Tokyo, in compania unor dirijori renumiti: Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Philippe Entremont.

Pianistul Horia Mihail a debutat in orasul sau natal Brasov interpretand Concertul in Re major de J. Haydn la varsta de 10 ani. De atunci a concertat de peste 200 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din Romania, inclusiv cu Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti, cat si cu Orchestra Nationala Radio. In Statele Unite a fost solist al orchestrelor Boston Pops (sub bagheta lui John Williams si Keith Lockhart), Topeka Symphony, Boston University Symphony si University of Illinois Symphony. “Subtilitatea ritmica si articulatia atmosferei si a culorii sunetului au fost de un fel pe care aceasta muzica (Prokofiev) o primeste foarte rar”, se scrie in ziarul Boston Globe, dupa una din aparitiile sale.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Radio, str. General Berthelot nr. 60 – 64, sector 1  (telefon  021-303.14.28,  021-314.68.00).

Bucuresti, 17.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *