free download 78 travel guides written by experts

Razboi in zona de separatie

Neal Asher
Editura Nemira

„Separatia, practic zona de frontiera a Polity, a stabilizat in multe cazuri portiunile dincolo de care Polity a incetat sa se extinda (…), insa, in rest, ea a continuat sa se deplaseze spre exterior (cu precadere spre centrul galaxiei). Pe aceasta demarcatie s-au desfasurat si continua sa se desfasoare numeroase conflicte, pentru ca dincolo de ea ocupatia umana si chiar IA se extind mai departe, ca urmare a extentei primelor diaspore din sistemul solar si a emigratiei continue a oamenilor si a IA_urilor care cauta ceva nou sau se feresc de ceva vechi. Aceste conflicte se numesc Razboaie de Separatie” (p. 9)

Insa Polity este atacata de o entitate IA care controla tehnologia Jain. Agentul Cormac este chemat sa investigheze un caz naucitorL o nava-vierme a lui Erebus a ucis milioane de oameni pe Klurhammon (aceasta era o lume unde se practica agricultura folosindu-se cele mai noi inventii in materie de tehnologie). Pe masura ce ancheta avanseaza, noi atacuri se produc.

Atacurile nu par sa aiba insa o logica. Nu se poate prezice unde se va intampla urmatorul si nici nu pare a exista un motiv anume pentru care au fost alese acele planete si nu altele. Exista o sumedenie de ipoteze, oameni si IA suspecti, dar ancheta avanseaza greu.

Va reusi agentul Cormac sa descopere adevarul? Si ce s-a intamplat cu Orlandine – cunoscuta din volumul anterior al seriei?

Va reusi Polity sa supravietuiasca atacurilor cu tehnologia Jain – sau va fi aceasta tehnologie fatala lumii asa cum o stim din serie?

Neal Asher a reusit sa creeze un roman – final de serie – cuceritor si interesant. Noi planete apar pe radarul cititorului, personaje cunoscute alaturi de unele noi, rasturnari de situatie si conflicte nebanuite sunt dezvoltate atent de autor, totul intr-un roman care se citeste cu sufletul la gura si la finalul caruia regreti ca o serie SF fascinanta se incheie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *