bucharest tech week 2021

Razboaiele daco-romane prind viata la „Exclusiv in Romania”

„Ave Porolissum!" este salutul adresat de Cristian Tabără telespectatorilor, chiar din castrul roman din Sălaj, în ediţia din 4 aprilie, difuzată la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

Prietenii emisiunii Exclusiv în România au parte, sâmbăta aceasta, de o ediţie unicat, în care Cristian Tabără se vede pus în faţa unei situaţii cel puţin neaşteptate: propria sa echipă porneşte la luptă împotriva lui! Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Pare o glumă, dar este purul adevăr. Echipa Exclusiv în România ajunge la castrul roman Porolissum, din judeţul Sălaj. Acolo, participă la o reconstituire istorică, pusă la cale de cercetătorii de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, cu sprijinul voluntarilor din Asociaţia „Amicii Muzeului Zalău". În timp ce Cristian Tabară joacă rolul celui mai falnic dintre daci, colegii lui se înrolează în cohortele romane. Ce urmează e de la sine înţeles…

Cât timp „soldaţii” îşi mai trag sufletul, aflăm istoria locului şi descoperim feluri de mâncare unice romane şi dacice, pregătite la porţile castrului de etnologul Mircea Groza. Totul se termină cu o masă pe cinste, la care dacii şi romanii devin buni prieteni.

Locuri frumoase, unice, de legendă – toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, se dezvăluie într-o nouă ediţie Exclusiv în România, ce poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

Bucuresti, 02.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *